הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=6696
טיפים לניהול שיחה, איך לנהל שיחה חיובית? איך ליצור אווירה חיובית? תקשורת בין אישית, פיתוח שיחה, איך לגרום למישהו להרגיש איתך בנוח? איך לעזור למישהו? איך לגרום למישהו להרגיש בנוח עם עצמו?

כאשר מדברים עם מישהו, וכאשר מטרת השיחה היא לגרום לו להרגיש טוב, לשם כך צריך לשים לב, שבמהלך השיחה לא נאמרים דברים שגורמים לאדם השני להרגיש רע.

במהלך כל השיחה, תת המודע של השומע, מדרג במשך כל הזמן, פרמטרים שונים לגבי "איכות השיחה". כאשר אחד מהפרמטרים הוא, עד כמה השיחה עושה לשומע טוב או רע. ובסוף כל שיחה, תת המודע של השומע, שומר אצל עצמו, דירוג כללי לאיכות השיחה, מבחינת עד כמה השיחה עשתה לו טוב.

ולכן, בכל פעם במשך השיחה, כאשר נאמר משהו שעשוי לגרום לאדם השני להרגיש לא בנוח / להרגיש רע, עליך להשתדל למנוע את התחושה הרעה מהשומע.

וכמובן שלא מדובר על כך שעליך להימנע מלומר בצורה ישירה לאדם השני, דברים שברור לך שיעשו לו רע. אלא עליך להימנע גם מלומר דברים, שעשויים לגרום לשני להרגיש רע, בצורה כלשהי, עד כמה שאפשר. כגון לדוגמא לומר משפטים שיש להם תרתי משמע, כאשר אחת מהמשמעויות שלילית. או לדוגמא לשאול שאלה, שעשויה לשים את האדם השני, במצב לא נעים. או לדוגמא לנקוט בעמדה, שעשויה ליצור אי נעימות.

אבל לא רק זה, אלא שלפעמים הצד השני בשיחה, הוא עצמו אומר משהו, שהוא עצמו לא מרגיש איתו בנוח. בין אם הוא אמר את זה במכוון, או בטעות. ובין אם הוא מרגיש לא בנוח מול עצמו, או מולך. וגם במקרה כזה, עליך להשתדל כל הזמן ליצור אווירה נעימה.

לא משנה מה ואיך, ברגע שנאמר בשיחה דבר שעשוי לגרום לאדם השני להרגיש רע בצורה כלשהי, בין בצורה ישירה או עקיפה, עליך לדעת לזהות את זה, ולגרום לאדם השני להרגיש כמה שיותר טוב. כדי שבדירוג איכות השיחה שבתת המודע של הצד השני, יהיה דירוג שיחה יותר גבוה.

לדוגמא, נניח שאתה שואל מישהו, "נראה אותך היום?", והוא עונה לך "מצטער, אבל אני לא אספיק להגיע בזמן". אז צריך לדעת לזהות את המילה מצטער, ולראות שהאדם השני מרגיש לא בנוח עם עצמו. וצריך לשדר לו, שהוא לא צריך להצטער. וכמובן שיש יוצא מן הכלל, שלפעמים רוצים שהאדם השני ירגיש רע. אבל כאן מדובר במקרה, שהמטרה המרכזית היא שרוצים שהאדם השני ירגיש טוב...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן