אליעד כהן
יעוץ אישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






רשימת התגובות האחרונות של: אלי דהאן 🔻
דיונים גם בקבוצה Facebook

האדם נמצא פעמים רבות במצב שבו הוא חושב לכאורה שאין פתרון ולא לפתור את הדברים נוח לו ולהתלונן על המצב יותר קל מאשר לעשות את הדברים. המצב שמרוב קושי יותר קל יהיה עבורו להתבשל בתוך המיץ של עצמו ולוותר על מציאת פתרון הוא פיתוי קשה מאוד ולכן, גם מצב קשה מאוד.

כי האדם מצד אחד רוצה לפתור את הבעיה ומצד אחר, האדם נוח לו להידרדר למצב גרוע כי זה יותר קל מאשר לנבור ולחפש מחט בתור ערימת שחת. והיתרון של חיפוש מחט בערימת שחת ולמצוא מתוך כך את המצב הרצוי עבור האדם ואז להינות מפירות המאמץ יכול לגרום לאדם לחשוב על הדברים נכון מלכתחילה ולא בדיעבד אחרי שהצרה כבר קרתה.

כי כאשר האדם ממוקד בדבר הוא פותר את הבעיה ולהיפך אם האדם מתבשל עם הצרה אח"כ קשה יותר לאדם לתקן את הדברים. והרי האדם רוצה כמה שיותר מהר להיות איפה שהוא רוצה להיות באמת.

ולכן, על האדם לחפש את האמת ולבדוק אם הוא מתנה התניות שגויות והנחות יסוד שגויות וכל מיני אינפורמציה מוטעית אשר מטעה אותו.

ולכן, על האדם להיות חזק אופי ולרצות למצוא את האמת עד הסוף וככל יכולתו.

כפי שיש דבר שנקרא חוסר בטחון עצמי יש דבר הנקרא ביטחון עצמי שקרי אשר מוביל לחוסר ביטחון עצמי.

אדם יכול לחשוב שהוא לא יתכנן שום דבר והכל יזרום מעין דמיון שווא, ובמקום להסתמך על דמיונות שווא יש להסתמך על האמת בלבד.

על האדם לשאול מה האמת? האם האדם מוביל את עצמו בדרך הנכונה?

האם האדם אמיתי עם עצמו? האם האדם הולך באמת עם מה שהוא אוהב ורוצה?

ועל האדם לבדוק את הדברים כפי שהם.

קיים רצון יותר להמשיך במה שאוהבים ולא לוותר והעיקר שהאדם ידע להיות אמיתי עם עצמו עד הסוף בלי לזגזג וללכת עד הסוף.

רעיון זה מוצא חן בעיני שכן הוא עוזר לחסוך זמן ומאמץ מיותרים, וככל שהאדם רוכש מיומנות בנושא, הוא יותר מחושב ומהיר כאחד!

אפשר תמיד לנסות לבדוק האם באמת אין פתרון? ואולי נדמה כך? ואולי יש פתרון וסתם מפספסים אותו.

בעיה שחשבתי עליה כ - 8 חודשים ושבועיים נפתרה בשעה ועשר דקות! בין לבין פתרתי בעיה נוספת. לא יאומן כי יסופר!

כאן ניתן לראות היכן מתחברים ההפכים, זוהי הנקודה שבה הם מתחברים. העצלות הופכת ליזומה כאשר היא מקצרת את הדרך לדברים ההכרחיים כדי לעסוק בדברים שהאדם רוצה לפתח בהם את עתידו.

העצלות הופכת מ"סטארט אפ" לדבר הבא ע"י שהיא בשימושה הנכון והייעודי. he.wikipedia.org/wiki/חברת_הזנק היא יכולה להיות המתווך האידיאלי לדבר שהאדם רוצה לרכוש בחיים.

רעיון נחמד ( - ;

חבורת חופרים טובים זה אחלה דבר ככה מוצאים מחט בערימת שחת

אולי בהזדמנות נעשה בין כולם כאן היכרות?

מה דעתך?

חוץ מזה, יש לי כרגע כל מיני משימות חשובות, אבל כמובן מתפנה בזמן החופשי

יש כאן נקודה חשובה מאוד והיא שהאדם מחשיב את עצמו אם הוא מגיע למטרה ואם לא, הוא תולה את זה בכך שהוא לא טוב מספיק. אבל, יש כאן פספוס פטאלי של עניין חשוב יותר שהוא לא לקח את הדרך הכי יעילה להצלחת המטרה.

בעצם המטרה כאן היא למצוא את הדרך הטובה ביותר להגיע למטרה. וכאן צריכים להיות המאמצים למצוא אותה, וזוהי בעצם המטרה ואז המטרה הופכת להיות הדרך. כמובן שאין הכוונה לבזבז את הזמן רק בדרך למצוא את הדרך הכוונה היא למצוא את הדרך היעילה ביותר למטרה וזוהי מטרה בפני עצמה ואז ממילא האדם יוצר דרך קצרה ונוחה למטרה ואז הוא נהנה מהדרך.

אנשים מחפשים יוזמה בכל מיני דברים אבל לא ניגשים לבדוק כלל אם זוהי באמת המטרה שהם רוצים להשיג. והכי חשוב לבדוק את המטרה האמיתית שהאדם רוצה להתאמץ עבורה, זה לא מובן מאליו.

כאשר האדם מרגיש טוב עם מעשיו, הוא שלם יותר עם ההחלטות שלו. כאשר האדם שלם עם ההחלטות שלו זה אומר שהוא התחבר לאני הפנימי שלו, וכאשר הוא מחובר אליו הוא חי את החיים האמיתיים.

מה טוב ברגע הזה? הרגע הזה מוביל את המגמה לדברים, כפי שנאמר מעשיך יקרבו ומעשיך ירחקוך, וכן, יש הקונה עולמו בשעה אחת. מספיקה החלטה אחת של רגע כדי להוביל לדברים הנכונים.

ולמעשה בכל רגע ניתן להסתכל על הדברים בפרספקטיבה אחרת לכאורה, וגם כאן יכולה להישאל השאלה, האם רגע אחד חשוב? אפשר להביא חומר מחשבה מהרעיון הבא: נניח שאדם הסתכל לרגע וראה על הרצפה שטר של 100 ש"ח והוא לא בטוח אם זו חתיכת נייר, האם הוא יבדוק לראות האם זה כסף או שילך הלאה? ואולי נפלו לו מהארנק?

והרגע שיש כרגע, אולי הוא דבר מכריע כרגע? לעתים נראה לאדם שאין לרגע חשיבות והיא אפסית. אבל השאלה היא מתוך כמה רגעים רגע אחד היה חשוב? אם שמים לב רואים שרגע אחד יכול להכריע את הכף אם לעשות משהו או לא. הרגע הוא הגוון המטעה של הדברים. יש כחול ויש כחול בהיר יותר באופן שלא ניתן להבחין.

כך אותו הדבר המחשבה של האדם היא יכולה להיראות כעוד מחשבה זניחה, רגע זניח, אבל עוד רגע אחד וכבר עוד טיפה משתנה הגוון. אבל רגע לאחר רגע והדברים בסופו של דבר מטעים. ומהיכן החל השינוי? רגע אחד.

ואולי הרגע תגיע תובנה חדשה שלא הייתה קודם? לכאורה הסיכוי הוא אפסי. אבל בשטח, מה קורה? האדם לומד משהו ומשפר את הדברים. איך הוא משפר אותם? רגע אחד ויש כבר גוון שונה אבל לא מרגישים, ועוד רגע אחד, ולא מרגישים. אם האדם ייקח את כל הזמן שבזבז לריק הוא יגלה עולם ומלואו. ואין צורך להיות עצוב מזה, כי לא הייתה הבנה באותו הרגע. אפשר לשמוח ברגעים הבאים כולל הרגע הזה.

הדבר דומה לצמח שגדל לאט לאט, על פניו לא רואים את הצמיחה אבל, הצמח צומח. כך הדבר עם צמיחה אישית של האדם, כל רגע חשוב וכל רגע מוביל לרגע הבא. כל רגע נותן כוח לרגע הבא.

ואפשר לראות כמה אנשים הצליחו ועל אופן הצלחתם בתחום אותו האדם רוצה להשיג. למשל איך אנשים הפכו למתמידים גדולים בתחומים שונים. וכן, על זו הדרך איך אנשים הצליחו להגיע להישגים בתחומים נוספים ואיך הצליחו לבצע משימה באופן הטוב ביותר וכו'.

"מומחה הוא אדם שעשה את כל הטעויות האפשריות בתחום מסויים. " (נילס בוהר) ולכן, אין צורך להתייאש מטעויות ומכישלונות כי הן אבן הדרך להצלחה. יישר כוח לגבריאל רעם שהיטיב לתאר את יתרונותיו המוחשיים של הכישלון על חיי היום יום.

והדעה הנכונה כאן לשלב את כל התכונות בשכל ולמצוא כל אדם את דרכו בהרכבת הפאזל האישי שלו. ואין הכוונה שיש דרך אחת, האדם עובר הרבה דרכים בחייו ומכל דרך שהוא הולך הוא לוקח משם צידה לדרך.

www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forumId=592&a=31279&c=3924&sc=0&ssc=0.

אז כשנוח יש זמן ושלא נוח אין זמן. לפי מה שקורה פה, היה זמן גם לפני המפץ הגדול כלומר, יש איזשהו תהליך שלא נחקר דיו וככל הנראה בגלל שלאנשים בעולם המדע לא נוח עם הגישה הזו מפאת חוסר הידע הם אינם מנסים להסביר את הנקודה הזו

מבחינה מתמטית יכול להיות זמן אינסופי, ייתכן והיה זמן אם זה תנודות אז ניקח את זה בתור נקודת קיצון ולפני כן היו תנודות. פשוט לא נוח לאנשים לחשוב על זה כדי שלא לנפץ תיאוריות קיימות, כך נראה על פניו. יכולה אם כן להיות אסימפטוטה בזמן, והזמן לא חדל. מי אומר שהוא חדל?

כדי לענות יותר באובייקטיביות הבה נראה ביחד את ההגדרה לזמן מויקיפדיה: על פי הגישה המתמטית הטהורה, המניחה כי הזמן והמרחב שקולים, עשויים להתקיים יותר מציר זמן כללי אחד, כפי שקיימים שלושה צירי מרחב לכל הפחות. יתרה מזאת, קיימים פיתוחים פיזיקליים - תאורטיים מודרניים מאוחרים, המנבאים את קיומם של כמה צירי זמן כאלו (בצירוף עם מספר גדול יותר של צירי מרחב).

אני מנסה להבין למה התכוון שם המשורר, הצלחת להבין? ואם כן, מה זה אומר?

סביר להניח שלא היה קיים תמיד, החומר היה קיים ללא סיבה וגם קיים עכשיו ללא סיבה, הוא לא מחייב סיבה. הטיעון שלך לגבי כל זמן שאינך יודע הכל אז אל תצא בהצהרות לגבי המקום והזמן לכאורה מתערער, מפני שהטיעון שלך גם לא הוכח שאם ימשיכו לחקור אותם, יגלו בסוף שיש מקום וזמן אינסופי וכו'.

והכוונה תנודות לא רק תנודות אטומים, אלא גם שינוי של החומר בהפרש מסויים אפילו מיליון שנה

אם לא היו תנודות בחומר לא היה זמן, כל זמן שיש חומר, צריכה להיות תנודה, אם אין תנודה, אין חומר. אחרת מה הסיבה שפתאום נוצר יקום? לא יכול להיות מקום בלי זמן, הקווארקים טרם נחקרו ישירות.

אם לא היו תנודות, לא היה זמן לא היה מקום.

כרגע לא עולה בדעתי שהיה זמן ומקום

החומר עשוי מאטומים והאטומים מקווארקים. הזמן הוא תנודות של החומר הזמן רק ביטוי של החומר

לכן לא היה לפני. החומר והזמן הם חומר, לכן לא יכול להיות חומר ללא חומר

הזמן מוגבל והוא רק תכונה של חומר. אם לא קיים חומר, לא קיים זמן. ולכן לא יכול להיות מצב של אין, ולכן זה נראה שהזמן קיים רק מתי שיש חומר

ייתכן והזמן והמרחב קיימים על פני 42 מיליארד שנים ואין לפני ואחרי.

המושג לפני ואחרי 42 מיליארד שנה לא קיים.

זוהי ככל הנראה אשליה, שאדם מנסה להשיג דבר שאינו קיים.

למה העולם קיים? מהסיבה שהעולם קיים

מה דעתך?

ויש כאן נקודה לדיון, כאשר האדם מודה על משהו בד"כ זה עניין של הכרת הטוב, ואם אדם אחד נתן לאדם השני משהו הוא מכיר בזה ואומר תודה. אבל אם מדובר במושג אלוהים במה זה שונה? בכל זאת יש כאן צורך להעריך. ואם האדם ישאל אולי כדי שהאדם לא ישכח את הטובה שהוא קיבל הוא יברך, הרי אם הוא מבין את הדברים אולי זוהי עצם ההודעה ויש כאן קונפליקט.

כי אם הוא מודה במשהו מסויים הוא אומר למעשה זה טוב יותר מהקודם זאת אומרת מקודם לא היה טוב ועכשיו טוב.

ובעצם, יש כאלה שכן רוצים להודות, אז האם הם כופרים? יש אפשרות שהם גם מודים לא בגלל שהם חושבים שמקודם לא היה טוב אלא הם לא רואים את הדברים שיש להם כמובנים מאליהם, כל הטוב הזה הם לא רואים אותו כמובן מאליו ולכן הם מודעים לכך ומודים על כל הטוב ואפילו שהם אמרו על דבר אחד.

לפי דעה מסויימת המושג אלוהים הוא כל המציאות שיש, בין מודעות רוחנית ובין כל דבר שהוא כולם נכנסים לאותה הגדרה. ובעצם אם האדם מברך, אז הוא בעצם לפי הבנתו מודה על מצבו זה ולא משנה אם הוא אמר על דבר ספציפי כי הוא התכוון להכל.

נזכרתי בקטע מצחיק עם סבתא ונכדה בטלוויזיה, הנכדה דפקה את הראש בקיר אז הסבתא עשתה כמוה. בעצם גם יש הורים כאלה שדופקים את הראש בקיר, במקום לחנך את הילדים שלהם נכון, הם חושבים שמתי שהם יגידו להם מה לעשות ומה לא לעשות בלי להסביר את החשיבה הם בעצם חושבים שהם יגדלו הם יבינו את החכמה שלהם. וכל מה שהילד רוצה זה לעשות הפוך ממה שהם אומרים לו, וזה נכון.

צריך להסביר לילד את השכל של הדברים להסביר את ההיגיון למה.

הדבר החשוב הוא האמת בלבד, מה שיש צורך הוא לחפש את האמת הנקודה המעניינת היא שלעתים האדם מזניח נושא מסויים ולא חוקר אותו ולפתע באים אליו אנשים ושואלים אותו על הנושא ותוקפים אותו על חוסר הידיעה שלו בנושאים מסויימים.

למשל נושא החזרה בתשובה, האדם שלא מכיר את הנושא מספיק לא יודע להתמודד עם השאלות הללו כפי שראוי להתמודד אתן. הוא לא יודע מי יותר צודק ממי. לעתים יש רושם כזה שהאדם מרגיש שהוא לא מספיק חכם כדי להתמודד עם הנושאים הללו שהוא לא חקר מספיק וכו'. ואז הוא נשאר בספק אולי הוא יעשה בעתיד כך וכך, ויחקור אבל כרגע זונח את הנושא הזה.

זה יכול להיות כי הוא נפגע ממנו בעבר, אבל הוא לא ממש חוקר את נושא כי הוא רוצה שיהיה לו משהו שהוא זוכר אותו מהילדות ורוצה להישאר שם עם חוויות הנעורים שהיה במסגרת כזו ואפילו אם התנפץ בפניו הרעיון להישאר באותה מסגרת כי לא תאמה את השקפתו האמיתית עדיין הוא נותן סיכוי לחזור לאותו הדבר ולא סוגר דלתות.

אבל לפעמים הספק מנכר באדם וזה מפריע לו, ולכן הרעיון הוא לחקור את הדברים לעומק ולא להתפשר עליהם על מה שמפריע צריך לחקור עד הסוף.

הדבר שחורה לי לאחרונה כאשר אני רואה אנשים מנסים להחזיר בכוח בתשובה, עדיין לא ברור לי הצורך הזה. ולפתע מהצד האחר אני שומע: זה בסדר, חופש הביטוי וכו'.

אבל לאתיאיסטים אין חופש ביטוי, הם אנשים מופקרים, בהמות! סליחה בהמות שהעלבתי אתכם, אתם יותר טובים מהם. כמובן שזה נאמר בציניות, אבל כמה מרגיז. אנחנו במאה ה - 21 ועדיין אנשים לא סובלניים לדעות אחרות. תנסו להוכיח לאנשים לפי היגיון ולא להגיד להם שהשכל יפיל אותם. תתמודדו עם זה שיש מישהו שחושב אחרת מכם.

אנשים רוצים לחשוב דרך השכל ולהבין דרך הפנימיות שלהם את הדברים, ולא כפי שאנשים אחרים חושבים ונותנים משמעות אחרת למילה פנימיות חוץ ממה שהאדם כפי שהוא עצמו. במילים אחרות אומרים לו, אל תהיה אתה, תהיה אנחנו.

זה יכול להכעיס בצורה שלא תיאמן, אומרים לאדם השכל שלך יפיל אותך, האמונה היא הנכונה ואם תלך עם השכל שלך, אז אחרי שתמות, אתה תלך לגהינום או לעונשים נצחיים אחרים. ובעצם האדם רוצה לדעת באמת במה לבחור, ולא כי הפחידו אותו נמאס מההפחדות לא רוצה דת ממוסחרת.

האדם רוצה ללכת עם האמת עד הסוף וגם אם הוא יגיע למסקנה יש דת זה לא בגלל השיטה המיסיונרית הזו! אני נגד השיטה הזו. צריכים לגרום לאדם להבין לפי השכל שלו ולא לפי איומים. אי אפשר להיות סובלני לאנשים כאלו, כמה שהם נראים לטובתו של האדם.

לצערי אכלתי קש, כאשר האמנתי בכל מיני הנחות יסוד ולאו דווקא אמונה דתית, החיים שלי התבלבלו פלאים. לא רוצה לקבל דברים כמובנים מאליהם. נמאס לי לראות את הדבר הזה. לא יכול, בא לי להקיא מהגועל הזה של הכפייה הדתית. אין לאנשים הללו סובלנות לדעות שונות. נמאס לי כל הזמן לראות את זה מול העיניים.

מה קרה שם פעם? אתם ראיתם? אז אל תספרו לי סיפורים. לא רוצה לשמוע את הסיפורים שלכם, אל תספרו לי סיפורים, חידלו בבקשה להרעיל את הנוער בהטפות. לי קרה כבר נזק מזה, לא רוצה שאחרים ינזקו גם. מזל שיצאתי מזה בשלום, לא רוצה שאחרים ייפגעו מזה.

לא רוצה את אורח החיים שלכם, את האמונה שלכם ואת הדרך שלכם! לכו מעליי...

ובעצם הרעיון פה הוא לתפוס את הרגע, כי כאשר האדם סופח עם הרגע פרשנות נגועה ולא אובייקטיבית הוא נשאב לקונפליקטים והרגשות האמוציונליים אשר נובעים כתוצאה מאותם קונפליקטים יוצרים משקעים והאדם בעצם מחליף משהו טוב במשהו פחות טוב.

ואדם כאשר מחליף משהו במשהו אחר, הוא צריך לשים לב לערכו בשוק כדי שלא יקנה "חתול בשק". ולכן כדי לתפוס את הרגע, יש צורך להצטייד בסבלנות ולא לנסות לעשות קיצורי דרך בפרשנויות לא אובייקטיביות ולתת לדברים לקרות ולסמוך על השכל בשילוב האינסטינקטים ולתת להם לצעוד בביטחה לעבר המטרה ע"י היצמדות השכל אל האמת.

לדעתי הכוחות הטמונים באדם מתוכננים היטב ואין צורך לתכנן אותם פשוט צריך להיות מודע אליהם, להבין כיצד הדברים פועלים שהאדם יכיר את עצמו הכי טוב. זה המפתח לשאר הדלתות כמו לעשות את המיטב בתחומים שונים. ואם קשה לאדם, לא נורא אפשר להתייעץ באנשי מקצוע שאפשר לסמוך עליהם ולא להשאיר בשום פנים ואופן דברים בבטן, אני אומר אפילו אם זה על הירח אפשר ללכת לשם זה עדיף מאשר לא להתפתח כלל.

כאשר האדם הולך עם הדברים עד הסוף ורוצה להצליח עליו לדעת ללכת עד הסוף ללא היסוס ב - 100% ולהבין את מנגנון כח הרצון שלו. וכאשר האדם מבין את העניין הזה הוא יכול לצבור ידע במהירויות חדשות וללא לחץ לפי מיטב יכולתו והבנתו.

אחת התכונות החשובות היא אומץ. אומץ של האדם להתמודד עם המציאות כפי שהיא, ולא לסגת. לעתים האדם אומר שהוא צריך כעת להתמודד עם דברים והוא בינתיים לא עושה את מה שצריך לעשות, ואומר שהוא עסוק בחשיבה. אבל צריך לשים לב להבדלים בין חוסר התמודדות עם המצב, לבין חשיבה אמיתית על המצב.

יש מצבים שאדם אומר אני צריך לנוח אבל, הדבר נובע מחוסר התמודדות סמוי עם המציאות מפחד להתמודד עם הדברים כפי שהם. הוא אומר שהוא צריך להבין למה הוא עושה וכו'. אבל צריך לשים לב והאדם צריך להיות אמיתי עם עצמו מאיפה באמת נובעים אצלו הדברים. כי האדם לעתים מרמה את עצמו ולא מרוויח מזה כלום, ואז רץ להאשים את עצמו.

ולפני שהאדם רץ להאשים את עצמו שיזכור להיות אמיץ באמת כלומר, רק ע"י ביטחון עצמי אמיתי האדם יכול להיות בעל אומץ אמיתי. כי אם האומץ מדומה, האדם לא אמיץ להתמודד עם הדברים כפי שהם = לא משלים עם המציאות כפי שהיא זאת אומרת, לא יכול להגיע לפתרון אמיתי ולא יכול להפעיל מחשבה אובייקטיבית כראוי.

ועניין הבטחון העצמי האמיתי הוא דבר חשוב מאוד, כי אדם שאין לו בטחון עצמי אמיתי עלול ליפול למצבים שקשה לקום מהם. ולכן, על האדם להבין שביטחון עצמי שקרי רק מבטיח ולא מקיים ומסמא את עיני האדם לזמן מה, אבל בגללו האדם לעולם אינו מאושר. האדם סובל ממנו ולא מתקדם באמת. אך, כאשר האדם אמיתי עם עצמו הוא מתקדם באמת ויכול להתקדם התקדמות ממשית.

קבלת החלטות הוא נושא חשוב מאוד בחיים, אדם מקבל החלטות ואם הוא מקבל החלטות נכונות וערני אליהן, ההחלטות יוצאות טוב, ולפעמים האדם פועל בלי לראות מה המהלכים יביאו לו, והוא נופל לבורות שהוא לא רצה להיתקל בהם. בפרק הזה אדון בעניין קבלת החלטות נכונות. ההחלטות של אדם שיקבל אותן, יהיו לפי האמת ולא לפי מה חושבים עליו.

אדם שמחליט החלטות בעקבות מה שחושבים עליו, לא יכול להחליט החלטות אמיתיות. ולמרות שהנושא קשור לדימוי העצמי הוא קשור קשר ישיר להחלטותיו של האדם. כי אדם שהוא תלוי במה אנשים אחרים יאמרו לו, הוא אדם לא אובייקטיבי, הוא הולך לפי מה שאנשים מכתיבים לו, ולא לפי מה שהוא צריך באמת. יש לכל אחד בעולם את האינטרסים שלו, אבל יש גם אמת. ומי שהולך לפי אינטרסים של אנשים אחרים, יכול לפספס את האינטרסים של עצמו. כמובן שאין הדבר סותר עזרה לזולת אלא, הכוונה לומר שהאדם צריך להיות אמיתי עם עצמו אם הוא רוצה לקבל החלטה אמיתית.

האלטרנטיבה הזו, לייעל את התהליך ע"י מהירות היא אלטרנטיבה טובה ורצויה כל עוד היא באה ממיומנות בתחום שהופכת להיות האדם עצמו ולטבע שני שלו. בינתיים יש בשרשרת נושא אחד שהוא מהירות, הנושא הבא יהיה קבלת החלטות.

ובעצם ניתן לנסות למזג בין האלטרנטיבות לבין מבחן התוצאה ולשאול: באיזו אלטרנטיבה בחרתי? האם האלטרנטיבה הכשילה / עזרה לי? ולחפש רעיונות דרך מאמרים, אם נמצאה התאמה בין המאמר לבין הרעיון מסמנים V ואם לא, מסמנים X ועוברים למאמר הבא. זוהי גם דרך לגלות דברים חדשים.

אח"כ ניתן לחפש רעיונות חדשים, ואם נניח חושבים שאין כרגע, אז שואלים, האם ההיפך הוא הנכון? מי אמר שיש גבול לרעיונות? אולי בעצם אין? אז מביאים רעיון מוזר, אומרים על כל מאמר שקשור לשני מסמנים _ ומה שלא קשור מסמנים - ואז בודקים אם יש שרשרת, אם מאמר אחד קשור לשני בונים רצף. ואז מחפשים ברצף הזה מכנה משותף ושורש משותף. ואז בודקים מה סטיית התקן, ואם הסטייה גדולה מעבר לנדרש, עושים שרשרת נוספת, וזה הרעיון הבא.

והדבר חשוב מאוד להסתכל על המטרה הגדולה יותר, כי האדם לא תמיד הגיוני והאדם צריך להפעיל שיקול דעת על מנת יוטב לו. לעתים האדם לא מקבל החלטות נכונות והדבר הופך להיות כדור שלג שהולך וגדל. זה כמו שכתוב, מצווה גוררת מצווה ועבירה גוררת עבירה. והרגל נעשה טבע שני של האדם. ואדם לא צריך לחיות ב"אובר" של הרצונות שלו ולעשות קרע בין הרצוי למצוי, אלא להחליט בלב שלם דבר מסויים ולעשות אותו עד הסוף, ללא שום הססנות, ואז לאט לאט הכל מתהפך לו לטובה.

והעניין הוא לחקור נושא עד סופו למשל: למה אני קורא וכותב מאמרים? כי זה מפתח את הפרספקטיבה שלי לחיים. ולמה אני רוצה לפתח את הפרספקטיבה שלי לחיים? כדי להתפתח בתחומים כמו מתמטיקה, ולהצליח במחשבים וניהול ובכלל בחיים. ולמה אני רוצה להתפתח בחיים? כדי לנהל חיים תקינים. למה לנהל חיים תקינים? כי בעבר סבלתי בחיים, ואני לא מעוניין ללכת בתלם הישן הזה. כי כאשר איבדתי את הרצף של הדברים, כך התקלקלו לי דברים בחיים. ולמה לא רק לשרוד וזהו? כי אני יודע שיש לי את היכולת הזו לעשות דברים יותר מסתם לשרוד, אם כבר אז לממש את הפוטנציאל באופן מלא בדברים שיש לי כימיה אליהם. אז זה הרצון הראשון ביותר שלי. ואם מתרגמים לשפה פשוטה: לממש את הפוטנציאל של החיים.

כפי שבוחרים עובד בראיון עבודה, כך בוחרים פעולה, ובוחנים האם היא תשיג את המטרה המבוקשת. וזאת, כפי שבוחרים את העובד לתפקיד מסויים, האם הוא מתאים אליו, והאם הוא יכול לבצע אותו כנדרש. כך, אותו הדבר לגבי מטרות בחיים, בודקים פעולה האם היא טובה.

לדוגמא: איך אצליח ללמוד טוב? האם ע"י פעולה מהירה כמו רובוט? נניח שאלך על הפעולה הזו, אז פתאום תצוץ לי שאלה, שלא התכוננתי עליה, ואז אילחץ ואהיה רגיל לתפקד כרובוט טכני ואשתתק לנוכח התרגיל, ורוב הזמן "אבלה" בלחץ אולי 75% מהזמן, ורק 25% אצליח להבין מה התכוונו, וממש יישאר לי 1% מהזמן לפתור נכונה את התרגיל. לכן, זוהי פעולה לא נכונה. נתתי דוגמא פשוטה שבפשוטות אך, הדבר רלוונטי לכל דבר בחיים.

או לדוגמא אבחר רק בהבנה, ואז יבוא תרגיל שאבין אותו, ואז לא אהיה מיומן ואעשה טעויות בתרגיל, ומחוסר הזמן והלחץ אעשה טעויות ואחשב באופן רובוטי מלחץ. ושוב התרגיל הסתיים ללא הפתרון הנכון.

ולכן, יש צורך ללמוד את ההבנה של התרגיל, כולל להשיג את המיומנות לפתור תרגילים כאלה ולהשיג מיומנות חשיבה מיוחדת אליהם ולתרגילים אחרים באותו הנושא, ולתרגל גם את הטכניקה מתוך הבנה, ולתרגל את ההבנה בנושא. ולחזור על הדברים שוב ושוב. רק כך מוכנים לדברים ומרגישים בבית.

לכל אחד יש רצון פנימי עמוק משלו, אם שואלים אותי על רצון פנימי זה הרצון להגשים את עצמי ע"י כמה שיותר לעזור לאחרים בתחומים שאני טוב בהם. אז בעצם אפשר לתת את הטוב ביותר בעניין הזה. כי כאשר מחפשים לעשות משהו ברמה הכי פנימית רוצים לעשות אותו הכי טוב שיש. זוהי הרגשת הסיפוק הגדולה ביותר בעולם, שהאדם מקבל את האושר הגדול ביותר בעולם.

ולעתים האדם אומר בערך, או אומר דברים באופן כללי, כידוע לבערך אין ערך, וכללי מדי זוהי התחמקות. העניין הוא להתמודד מול המציאות פנים אל פנים ולא להתחמק, כי אדם שמודע לעצמו ולאלטרנטיבות שלו, מודע לדברים שיכולים להתממש על ידו כבר עכשיו.

אז אין למה לחכות, הכל כבר מוכן בשביל כולם.

הדבר החשוב הוא המהות הפנימית של הדברים ולא המהות החיצונית שלהם, כי אם נותנים לדברים החיצוניים להשפיע, כך לא מנוהלים ע"י הפנימיות וכל דבר יכול להזיז את האדם מחשיבה אמיתית. והדבר החשוב הוא להקשיב לרצון הפנימי ביותר של האדם, ולהתעמק במהות הפנימית של הדברים, וע"י חשיבה נכונה וחיפוש האמת שבכל דבר האדם יצליח לממש את הרצון האמיתי שלו והשמחה האמיתית תחזור להיות מנת חלקו.

ואז בעצם הוא יבין שהכל זה אותו דבר מבחינתו והוא יכול להתחיל מכל נקודה שהיא, ולהגיע לאן שהוא רוצה להגיע עם הרצון הפנימי האמיתי שלו.

ולכן, יש להעביר את הביקורת לאדם באופן כזה, שיהיה הכי יסודי והכי אמיתי ואפקטיבי לבעיה הקיימת אצלו. ולכן, ביקורת שטחית ללא מחשבה מספקת, גורמת לצד השני במקרה הטוב, להתעלם, במקרה הפחות טוב, להתנגד לביקורת ולאכול סרטים, ובמקרה היותר גרוע, להסתבך איתה, להתעמק בהתנהגות השלילית ובחשיבה השלילית ולעשות הפוך כולל חוסר שלמות במעשים ופחדים מיותרים ואז עוד התנגדות כמו אפקט הדומינו שהכל נופל ונעשה בלאגן גדול יותר ועדיף היה לא לדבר כלל.

ולכן, חשוב מאוד להביע ביקורת בונה ויסודית שתעזור לאדם להבין כמה כדאי לו לנקוט במהלך מסויים מעין תהליך למידה שיעזור לו בהמשך.

נניח שאדם בזבז זמן כלשהו, והוא כועס על עצמו על כך, אבל אם יחקור את השורש של הדבר, הבסיס של הדבר כרוך בחוסר ההבנה של האדם את הדברים באותו הרגע, הוא הבין בדיעבד לפי התוצאה, ולא בטוח שהוא הבין, כי יכול להיות שהוא רצה תוצאה אחרת, אבל לא התעמק למה היא לא קורית, רק בגלל שלא קרתה הוא כועס, אבל לא ישנה את המחשבה המקובעת שלו, וימשיך עם המצב כפי שהוא וכך הוא כל הזמן יהיה בכעס וחולה.

אבל אדם יכול להגיע להבנה שהמצב שלו קרה בעקבות סיבה כך וכך והוא יכול לשאול את עצמו: איך אפשר למנוע בפעם הבאה את הדבר הזה? האם צורת החשיבה נכונה? אולי יש צורך במחשבה יותר מפותחת ופחות מקובעת? אולי לא הבנתי נכון את הדברים? אולי לא לקחתי בחשבון את כל האלטרנטיבות? והכל לפי האמת בלבד, וע"י שמסתכלים על המציאות כפי שהיא, כך מסתכלים על האמת וחיים את החיים הכי טובים במציאות.

לעתים האדם נתקל בכל מיני קשיים לבצע את המטרות שלו, בגלל שאינו מממש את כל הפוטנציאל שלו. ואם היה מממש את כל הפוטנציאל שלו, היה מרגיש סיפוק. ישנם מצבים בחיים כמו אצל המשוררים כאשר הם מרגישים רע, כל הנוף נצבע בצבעים אפורים, אבל כאשר יש מצב רוח הדבר מקרין על כל מה שרואים והנוף מקבל חיות וצבעים יפים. כשטוב, נזכרים בכל הטוב, ושלא מרגישים טוב, נזכרים בכל הרע.

ולעתים, האדם מרגיש תחושה שהוא יכל לעשות טוב יותר, אין זאת האמת, כי אמנם מבחינה שכלית הוא יכול להיות חכם מאוד, אבל מה לעשות, גם לרגש את השכל שלו. והדבר החכם הוא להבין שבאותו הרגע זאת הייתה אותה ההבנה ואפשר לשפר אותה. ואיך משפרים את המעשים כדי להגיע למטרה מסויימת? מסתכלים טוב על התמרורים, כמו בלשון השפה העברית, מסתכלים על הבניינים, על סוגי המשפט, ועל ההרכב שלהם, ועל כל הדברים אשר דורשים תשומת לב ע"מ להבין את הדברים כראוי.

כך הם הדברים גם בחיים, לכל פעולה יש תוצאה מסויימת, ישנן פעולות אשר מדרבנות לפעולות נוספות, ישנן פעולות אשר מכשילות את התהליך. פעולות אחרות יעזרו לאדם לממש את עצמו, אבל הדבר החשוב ביותר הוא האמת. האדם יכול שהדברים יעברו לידו והוא לא יבין איך הדברים קרו. אבל יש אפשרות אחרת והיא, לראות את המציאות כפי שהיא, ולהבין את התמרורים שלה, את הכללים שלה, את האילוצים שבאותו הרגע מהיכרות קודמת איתם. אבל חשוב מאוד לשים לב שבכל רגע התמונה משתנה.

ולכן, חשוב להסתכל ולהכיר את האלטרנטיבות שעומדות לרשותו של האדם. ולפעמים יש צורת חשיבה מסויימת אשר מכשילה את האדם לגמרי והיא נקראת קיבעון מחשבתי, האדם חוזר על דרך הפתרון שלו למרות שהיא שגויה מס' פעמים, למרות שהוא יודע שהיא שגויה, הוא התקבע להתנהג ככה. או מנסה כל הזמן לפתור משהו בדרך מסויימת, וכל הזמן בעצם הוא מנסה את אותה הדרך רק הוריאציה שונה אבל הקיבעון קיים. הדרך של החשיבה שלו לא השתנתה.

זה כמו שנותנים לאדם מסויים לפתור תרגיל היגיון שאם הוא לא ישנה את דרך החשיבה שלו ויהיה מקובע בדרך מסויימת, הוא לא יפתור את התרגיל הזה. וכדי לפתור את התרגיל הזה, על האדם לשנות דרך חשיבה, ולנסות למצוא דרכי חשיבה אחרות ממה שהיה רגיל עד כה. ויש סברא שהדבר עוזר גם לזיכרון. אז לכן, כאשר אדם התרגל לדרך מסויימת והוא רואה שהיא לא פועלת, הוא רשאי לנטוש אותה ולעבור לערוץ חשיבה תורם יותר ומפותח יותר.

כל העניין הזה חשוב, רואים את זה בחיי היום יום, אדם רגיל לפתור דבר מסויים בדרך מסויימת בלי לנסות להבין שאפשר לנסות אחרת, שאפשר לחשוב בוריאציה אחרת, לשנות חשיבה. ולעתים אדם יעשה פעולה מסויימת במקום פעולה לא תורמת, אבל פתאום, יום אח"כ הוא ייעשה פעולה אחרת שגם כן לא תורמת. כלומר, הקיבעון המחשבתי נשאר והאדם לא חשב באופן מרחבי אלא באופן מצומצם על דברים ספציפיים שהם לא טובים, אבל על דברים אחרים הוא לא התבונן על טיבם ולא חקר עליהם. נכון שהוא פעל נכון ביום אחד, אבל הוא לקח בחשבון להיזהר רק מגורמים מסויימים אבל לא פיתח מיומנות להסתכל על שאר התמרורים ולהיות בתשומת לב אליהם.

כלומר הוא מגרש את המפריע מצד אחד, אבל המפריע בא אליו מדלתות אחרות עושה קול אחר והוא חושב שזה מישהו אחר, ופותח לו את הדלת בלי לשים לב שזה אותו אחד. כך גם בחיים, האדם נזהר מדברים ספציפיים, אבל בסיטואציה אחרת הוא נופל ומתעורר מאוחר מדי. אבל, למעשה הגורם הזה יכול להיות גורם מאחד של כל התופעות הללו והוא חוסר תשומת לב, חוסר עירנות אשר גורם לדבר להתרחש בוריאציות שונות אבל כולן דבר אחד בלבד.

לכן על האדם להכיר את התמרורים של המציאות ולפעול על פי הבנתו את כללי המציאות כפי שהם, כלומר להתבונן על המציאות כפי שהיא ומתוך זאת להסיק מסקנות אשר מבוססות על האמת בלבד. ולפיכך, האדם ראוי שיתבונן על כל האופציות שלו באותו הרגע, ויכיר את כל האלטרנטיבות העומדות לרשותו. ישאל, האם הדבר שאני עושה יועיל לי לטווח הרחוק או שהוא רק לטווח הקרוב עוזר, אבל הוא נזק לטווח הרחוק. ואולי יש פעולה שטובה גם לעכשיו וגם לטווח הרחוק.

אדם כזה ימצא את ההזדמנות וייקח אותה, ובגלל שהוא יבין מה הוא באמת רוצה הוא לא ינסה להשיג את מה שאינו רוצה. והוא יכול לבדוק אולי ההיפך הוא הנכון, אולי בכלל יש דרך שהיא טובה יותר, אולי בכלל לא צריך דרך מסויימת ואפשר לפעול בדרך קצרה ונכונה יותר וכו'. ולבדוק מה הסיבה שדבר מסויים לא מצליח, טעויות חוזרות על עצמן, מה הדפוס שמחזיר את הטעויות הללו? אולי זוהי סיבה אחת אשר משתקפת בכל הפעולות הנ"ל? אולי חוסר עירנות לאופציות שיש והשלכותיהן? אולי חוסר התבוננות על המציאות כפי שהיא?

ולכן יש להסתכל על הדברים ולבחון אותם כאילו מישהו אחר שאל זאת ואיזה פתרון היה ניתן לתת לו. וככל שעוזרים לאנשים, מגלה האדם דברים חדשים שלא היה מכיר. ככל שהאדם לומד דברים חדשים וחוקר אותם, הוא מבין יותר את עצמו ואת הסובבים אותו. ככל שהוא משפר את הדברים ולומד את המציאות כפי שהיא, הפרספקטיבה שלו מתרחבת.

האדם רואה פתאום אחרת את הדברים, פתאום הוא מוצא פתרונות שלא היה חושב עליהם, הוא משנה חשיבה. הגישה שלו לדברים משתנה לטובה, והוא קולט שיש דרך חשיבה שהוא לא ניסה, הוא בודק את האפשרויות במלוא תשומת הלב. הוא מגלה כמה פעמים הוא שם לעצמו רגל מתוך תסכול, הוא מגלה כמה פעמים הוא לא נתן לעצמו הזדמנות, הוא מגלה שאפשר לשנות את זה לפי דרכי חשיבה חדשות.

הוא משנה את דרך החשיבה הקודמת, ומגלה דברים חדשים, אופציות חדשות אשר יעזרו לו לממש את העזרה שלו לאחרים, והדבר חוזר אליו ועוזר לו בחיים.

ובעצם כל הדברים האלה הם תמרורים לאדם כדי שיממש את כל הפוטנציאל שלו במלואו, שיש לו אפשרויות שטרם מימש בחיים, שיש לו אפשרות לממש את עצמו בכבוד. שיש לו אפשרות לעזור לזולת ואז כל הדלתות פתוחות בפניו.

כקורא באתר, וגם מכיר היטב את תוכן הספר אני יכול להמליץ עליו בחום, המאמרים בספר מנוסחים בשפה ברורה ומסודרים היטב לקורא. מדובר למעשה בזווית ראייה של העולם מנקודת מבט מעמיקה, מעניינת ויחד עם זאת פשוטה מאוד.

המאמרים של הספר ליוו אותי בתחילת דרכי בהבנת שיטת חשיבה זו, הספר בין היתר מלמד את הקורא לקחת אחריות על חייו ולראות את הטוב שיש בכל דבר. ניסיתי את השיטה בחיי היום יום והשיטה לטעמי פועלת, אני עושה את הדברים הרבה יותר טוב מפעם והתוצאות מעולות, והדרך ארוכה אבל למדתי בספר גם להינות מהדרך.

לפי דעתי הספר הזה הוא ספר מתנה טוב לקרובי משפחה, חברים ולכם באופן אישי, אולי יום אחד בבתי הספר ילמדו את התלמידים את השיטה הזו. אני כך מקווה.

השיטה הזאת מלמדת את האדם כישורי מיומנויות חשיבה בחיי היום יום, לצאת מפחדים, לחשוב חכם יותר ולהבין את עצמי טוב יותר, ולהתחיל דפוסי חשיבה חדשים וכן, לעשות את הטוב ביותר עבור תוך כדי שבירת החסמים הפסיכולוגיים בדרכי. בקיצור קנו את הספר עוד היום כדי לעשות למישהו שאתם אוהבים את החיים ליפים יותר.



קבל את הספרים המומלצים עבורך שיביאו גם לך הצלחה ואושר אמיתיים בכל תחומי החיים!
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...



שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לזוגיות, אימון אישי מומלץ, ספרים על אימון אישי ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.8750 שניות - עכשיו 29_03_2024 השעה 00:31:33 - wesi1