אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לא מצליח לחשוב חיובי ✔למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חשיבה חיובית, אופטימיות, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, חצי הכוס המלאה, לא מצליח לחשוב חיובי, למה שקר הוא שלילי, מאמן אישי, פילוסופיה שלילית, החשיבה החיובית, תכונות אופי חיוביות ושליליות, אנרגיות שליליות, הצהרות חיוביות, איך לא לחשוב פסימי, מאמן עסקי, מחשבות פסימיות, התנהגות שלילית הנובעת מהתמכרות, פסיכולוגיה פסימית, דפוסי חשיבה אופטימיות, מחשבות שליליות, מחשבות חיוביות כדי להרגיש טוב, פסיכולוגיה שלילית, איך לשמור על האופטימיות, טיפול בחרדה דרך חשיבה חיובית, דימוי עצמי ואופטימיות, הכל לטובה, חשיבה חיוביות שימחה, אופטימיות, לחשוב חיובי בעבודה, הכל לרעה, איך אני מסתכל בצורה חיובית, להתרחק מאנרגיה שלילית, איך גורמים למחשבות חיוביות, איך להיות סבלנית לא ישר שלילית, לחץ וחשיבה חיובית, חשיבה חיובית, חשיבה חיובית בעבודה והתקדמות, טיפים לדיבור חיובי, שליליות, מטפל אישי, האם חשיבה חיובית עוזרת לצאת מחרדות, למה אופטימיות משפיעה על לחץ,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
למה קשה לחשוב חיובי ולמה אנשים נוטים לחשיבה שלילית?

אליעד כהן מסביר מדוע אנשים מתקשים לחשוב חיובי ונוטים לחשיבה שלילית באופן אוטומטי. הוא מציג את הדוגמה הקלאסית של הכוס המלאה למחצה, ומציין כי באופן טבעי בני אדם מעדיפים לראות את חצי הכוס המלאה משום שזה משמח אותם, אך השאלה היא מה באמת קל יותר, לחשוב על החצי המלא או על החצי הריק.

לכאורה, החשיבה החיובית עדיפה כי היא גורמת לאדם להרגיש טוב, אך עדיין אנשים רבים מתקשים לאמץ אותה. אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמאות מפורטות, למשל אדם שבכל מצב מוצא חסרונות: אם הוא אוכל במסעדה בשרית, הוא מיד חושב למה לא הלך למסעדה חלבית, ואם הוא במסעדה חלבית, הוא חושב למה לא נמצא בבשרית. דוגמה נוספת היא אדם שגר בדירה על הגג ומתלונן למה אינו גר בקומת קרקע, ולהפך. האדם כל הזמן מתלונן, לא משנה מה קורה, וכל הזמן מזהה את הצד השלילי במצבו.

אליעד מציין שאנשים נוטים לחשיבה שלילית כי במובן מסוים היא יותר נוחה ויותר אמיתית עבורם. הסיבה לכך היא שחשיבה חיובית היא שקר, בעוד חשיבה שלילית מבוססת על אמת מסוימת. כאשר אדם רואה את חצי הכוס המלאה ומתעלם מהחצי הריק, הוא משקר לעצמו. הוא אמנם יכול להרגיש טוב זמנית, אבל הדבר דורש ממנו מאמץ מתמיד לתחזק את השקר, והוא מסתכן באכזבות קשות כאשר המציאות לא תואמת לציפיות שלו.

לעומת זאת, חשיבה שלילית קלה יותר משום שהיא אינה מצריכה שקרים משמעותיים. כאשר אדם רואה את חצי הכוס הריקה, הוא אכן רואה משהו אמיתי - המצב באמת שלילי במובן מסוים. לכן, לאדם המחפש אמת, קל יותר להיצמד לחשיבה השלילית מאשר לתחזק את השקר החיובי. חשיבה שלילית, על אף שהיא גורמת לאדם לסבל, עדיין נתפסת אצל האדם כבטוחה יותר מאחר שהיא מגינה עליו מהאכזבות שמביאה החשיבה החיובית.

איך אפשר לצאת מחשיבה שלילית מבלי לשקר לעצמך?

אליעד מדגים כיצד לעזור לאדם שחושב באופן שלילי בעזרת דוגמאות מפורטות וברורות. הוא מציין שלא מספיק לעודד את האדם לחשוב חיובי ולהכחיש את השליליות שלו. לדוגמה, הוא מתאר בחורה רזה שחושבת שהיא שמנה. אם תגיד לה שהיא רזה, היא תמשיך להתווכח ולומר שהיא שמנה, והעימות לא יפתור את הבעיה. גם כשאומרים לאדם שהוא יצליח במשהו, אם הוא באמת מפחד מכישלון, להגיד לו שהוא יצליח זה סוג של שקר. אדם שלא רוצה לשקר לעצמו יעדיף לחשוב בצורה שלילית כדי להימנע מכך.

אליעד מציע שיטה מפורטת ומדויקת לצאת מחשיבה שלילית, והיא להכיר באמת של המצב. במקום להתכחש לרע, צריך להכיר בקיומו ולהסכים איתו. לדוגמה, אם האדם חושב "אני לא אצליח במבחן", במקום לומר לו "בטח שתצליח", צריך לומר לו "אמת, יכול להיות שתיכשל, ובוא נראה למה זה רע שתיכשל". באמצעות החקירה הזאת, האדם מגלה שהמצב אינו רק רע או רק טוב, אלא יש בו צדדים שונים. המטרה של תהליך זה היא לגרום לאדם להבין שבאופן אובייקטיבי המצב יכול להיתפס כטוב או כרע באותה מידה, ואז לתת לו את אפשרות הבחירה במה להתמקד.

אליעד נותן דוגמה מפורטת נוספת של אדם שעבר עשרה טסטים ונכשל בכולם, וכעת הוא מפחד לגשת לטסט האחד עשר מחשש שייכשל שוב ולא יהיה לו כסף לעוד ניסיון. במקום לשכנע אותו...
עכשיו היו היה לפני הרבה שנים מישהו שהייתה לו בבית כוס ובכוס היו מים עד כאן הבנו אבל כמה מים היו בכוס חצי חצי והיה אחד שהוא תמיד ראה את חצי הכוס המלאה או הריקה?

ש: מלאה.

אליעד: יפה עכשיו השאלה היא מה האמת האם יותר קל לראות את חצי הכוס המלאה האם יותר קל לראות את חצי הכוס הריקה, עכשיו מה אנשים מעדיפים מתי אתה מרוצה כשאתה רואה את חצי הכוס המלאה נכון מתי אתה לא מרוצה כשאתה רואה את חצי הכוס הריקה עכשיו השאלה היא האם באמת לחשוב חיובי זה קל זה קשה למה יש אנשים שמאוד קשה להם לחשוב חיובי מאוד קשה להם זאת שאלה אחת, שאלה שנייה נגיד שיש מישהו שהוא שלילי לגמרי ואתה רוצה שהוא יתחיל לחשוב חיובי מה אתה צריך לעשות.

ואתה אומר לו "תראה חיובי למה זה למה אתה רואה את השלילי תראה את החיובי" והוא ממשיך לראות את השלילי, מה עושים איך יוצאים מהלופ הזה נגיד בחורה רזה שהיא אומרת שהיא שמנה נגיד יש כאלה תופעות, לא נתקלת בזה אף פעם לא נתקלת מספיק בבחורות.

ש: אני נתקלתי בזה מלא הן ככה והן כל זמן תופסות את זה.

אליעד: ברור אוקי בכל מקרה ואז אתה אומר לה "מה פתאום את רזה, לא אני שמנה אני שמנה את רזה את שמנה" הלאה מה האמת האם ולמה קשה לחשוב חיובי, מה אתה אומר מה אתה חושב?

ש: אני חושב שהפתרון אולי הוא אולי קודם כל חשבתי על הפתרון הוא שזה במטרות קטנות כאילו לעשות מטרות קטנות אובייקטיביות.

אליעד: מה?

ש: נגיד מישהו שהוא חושב שלילי ורוצה לחשוב חיובי.

אליעד: אנחנו רוצים שהוא יחשוב חיובי או הוא רוצה לחשוב חיובי ולא מצליח.

ש: אז רע לו בגלל שהוא חושב שלילי אז רע לו זה מובן ואנחנו רוצים שהוא יחשוב חיובי וגם הוא רוצה כי הוא רוצה להרגיש טוב אז לתת לו מטרות קטנות תעשה ככה וככה.

אליעד: הוא לא מצליח.

ש: קטנות.

אליעד: הוא לא מצליח.

ש: שהוא כן יכול להצליח.

אליעד: שהוא יכול אתה אומר בוא תמצא דברים קטנים שהוא יכול לחשוב חיובי הוא לא מצליח.

ש: שהוא אמור לעשות ולהרגיש שהוא עשה משהו חיובי כאילו דברים.

אליעד: הוא לא מצליח הוא לא מוכן להכיר במושג חיובי זה לא נתפס לו במוח המילה חיובי זה מזעזע אותו.

ש: אני לא נתקלתי בדבר כזה.

אליעד: בסדר נפגיש אותך עם האנשים האלה אבל רגע שנייה אבל מה המהות של התשובה שלך אני אומר לך שיש בן אדם שלילי נגיד כל דבר הוא רואה חסרונות הוא כל דבר מוצא למה זה רע הוא יושב במסעדה בשרית למה אני לא בחלבית חלבית למה לא בבשרית, איך אתה מוציא אותו מזה מה זה אומר פעולות קטנות מה פרקטית לעשות הוא יש לו גישה שלילית הוא יגור בגג למה אני לא גר בקרקע הוא גר בקרקע למה אני לא בגג כל דבר רואה את השלילי מה אנחנו עושים כדי לשנות לו את הסוויץ' הזה מה שלא יהיה לו הוא לא מרוצה מה אנחנו עושים, מה זה אומר פעולות קטנות מה עכשיו זה אומר פעולות קטנות.

ש: פעולות קטנות כדי.

אליעד: מה לדוגמה מה אומרים לו תעשה מה לעשות?

ש: כרגע אני לא יודע מה להגיד לך אבל.

אליעד: אתה לוגית אתה מתכוון להגיד בוא נגרום לחשוב חיובי קצת ואז מזה הוא יכול.

ש: טיפה כן.

אליעד: אתה אומר בא נראה במה הוא יכול לחשוב חיובי ודרך זה נגרום לחשוב חיובי יותר נכון.

ש: כן.

אליעד: סבבה אז קודם כל לא תמיד זה עובד לפעמים יש לך איזה גבול שאין אפשרות הוא לא מוכן לעבור לחשוב חיובי ודבר נוסף גם השאלה היא במה זה תלוי למה כל כך קשה לו לחשוב חיובי כאילו אם אנחנו רוצים להגיע לפריצת דרך ואנחנו נלך מילימטר ומילימטר לא נגיע לשום מקום השאלה מה הסיבה.

ש: אז שוב פעם צריך להיכנס שוב פעם למהות של העניין.

אליעד: אבל כשאנחנו מחפשים מה מהות העניין למה יש אנשים שקשה להם לחשוב חיובי מה אתה אומר?

ש: אני אומר שצריך למה טוב להם לחשוב שלילי.

אליעד: מעניין למה טוב להם לחשוב שלילי באמת יותר כייף לחשוב חיובי או שלילי איפה אתה מרגיש יותר בנוח בשלילי או בחיובי, מה אני שאלתי אתה אישית איפה אתה מרגיש יותר בנוח לחשוב חיובי או שלילי?

ש: שלילי וחיובי מה האמת.

אליעד: אני שאלתי מה יותר נוח לך לחשוב חיובי או שלילי?

ש: אז אני אומר לא זה ולא זאת התשובה שלי גם זה וגם זה.

אליעד: טוב אתה חוצן הלאה אנשים אחרים.

ש: גם זה וגם זה.

אליעד: למרות שזאת גם לא כל האמת פורמאלית זה נכון אבל זאת לא כל האמת, טוב איזה אינטרס יכול להיות לבן אדם לחשוב שלילי?

ש: הוא זהיר כביכול.

אליעד: זהיר.

ש: נתקל בבעיות ואז הוא אומר עדיף לי להיות תמיד על הצד השלילי.

אליעד: לא אבל זה לא רק כשהוא נתקל בבעיות זה ביומיום הוא כל הזמן מקטר יש בן אדם שהוא יום אחד מקטר "אני מרגיש רע, למה אתה מרגיש רע? כי אני מרגיש שאני עובד מאוד קשה ולא נותנים לי מספיק משכורת" אוקי אחר כך למחרת "אני מרגיש מאוד רע בעבודה, למה אתה מרגיש רע? כי אני מרגיש אני מנצל אותם אני בכלל לא עובד ונותנים לי יותר מדי משכורת" על אותו יום עבודה על אותו סיפור "אני מרגיש" כל דבר רואה את ההפך כל דבר חסרונות מה שלא חסרונות, תגיד לו אני אוהב אותך הוא יגיד זה רע תגיד לו אני שונא אותך זה רע רק חסרונות.

ש: אז כדי לא להתאכזב כדי לא ליפול בפח הוא אומר תמיד את השלילי.

אליעד: אתה בטוח שהצוואר בקבוק שלנו זה כי הוא מפחד להתאכזב אז הוא אומר "טוב אני בשביל לא להתאכזב אני תמיד אראה את הרע ואז אני לא אתאכזב" יכול להיות אבל זאת האמת זאת הסיבה היחידה בן אדם אומר "אני לא רוצה להתאכזב אז בא נראה את השלילי ואז אני לא אתאכזב" אבל מה הוא עשה אבל תראה כמה אתה מאוכזב.

ש: אולי הוא רוצה שיעודדו אותו אז הוא רואה את השלילי כדי שלא יהיה.

אליעד: לא אבל כל מה שאתה מעודד אותו הוא עוד יותר נגדך, אחד אמר למישהו "תקשיב אני מבקש שלא תיפגע ממני אני לא רוצה לפגוע מה שאני אומר לך אתה צריך לדעת שאני לא מתכוון לפגוע בך" אז הוא נפגע ממנו אמר "מה אתה רוצה להגיד לי שאני לא מבין אותך נכון שעכשיו אסור לי לחשוב שאתה מנסה לפגוע בי מה אתה פוגע בי".

ש: טוב זה סוג של ביקורתיות גם אם היא חיובית וגם אם היא שלילית זה סוג של בן אדם שהוא כל הזמן מסתכל על כל דבר תמיד בצורה חיצונית כאילו מסתכל איך נגיד אתה אומר בעבודה "אז אני סתם מקבל משכורת".

אליעד: או פחות מדי או יותר מדי כן.

ש: כן מסתכל צריך לשנות את זווית הראיה שלו.

אליעד: כן השאלה איך.

ש: השאלה איך אז פה טמון הקטע.

אליעד: אז מה אני הסברתי אני הסברתי שני דברים בן אדם חושב משהו או כי זה עושה לו יותר טוב או כי הוא חושב שזאת האמת נכון עד כאן זה נכון עכשיו האם חשיבה שלילית עושה לך יותר טוב או לא על פניו לא, נכון עכשיו אבל חשיבה שלילית עושה לבן אדם טוב והרבה יותר נוח לחשוב שימו לב זה לא מדויק בא נגיד את זה ככה במובנים מסוימים לבן אדם יותר נוח לחשוב חשיבה שלילית ולא חיובית למה כי חשיבה שלילית יש בה אמת שאין אותה בחשיבה החיובית, אוקי חשיבה שלילית יש בה אמת שאין אותה בחשיבה החיובית חשיבה חיובית היא שקר.

כשבן אדם הוא יש לו חצי כוס מלאה חצי כוס ריקה והוא אומר חצי הכוס היא מלאה הוא משקר עכשיו לשקר זה קשה זה אומנם מגניב שאתה רואה את חצי הכוס המלאה אתה אומר "איזה כייף לי שיש לי חצי כוס מלאה הכוס מלאה בא נראה את הטוב אבל זה מאמץ אני צריך כל הזמן לתחזק את זה, טוב אסור לי לראות את הכוס הריקה בא נראה את הכוס המלאה רק את החצי המלא" אתה כל הזמן צריך לשקר לעצמך זה קשה לשקר רגשית זה קשה, בן אדם שחשוב לו מה האמת שהוא לא רוצה להרגיש נוכל שהוא לא רוצה לרמות את עצמו קשה לו לתחזק את החשיבה החיובית כי החשיבה החיובית היא שקר.

ש: גם חשיבה שלילית היא שקר.

אליעד: באמת?

ש: כן.

אליעד: סבבה עכשיו בא נתקדם בעלילה אז בקיצור חשיבה חיובית היא שקר האם זה אומר שחשיבה שלילית היא לא שקר לא אבל זה לא נושא השיחה עכשיו עכשיו נושא השיחה למה חשיבה חיובית היא שקר, עכשיו ברגע שהבן אדם מבחינתו יש לו שתי אלטרנטיבות או לראות את חצי הכוס הריקה או את חצי הכוס המלאה אז לפעמים הוא אומר "תראה יותר נוח לי מנטלית לא לשקר" כאילו אומרים זה או זה או זה אתה צריך לבחור את אחד השקרים אז הוא אומר "עזוב בא נראה את השלילי" למה כי לחשוב חיובי זה המון מאמץ המון מאמץ אתה צריך כל הזמן לחשוב שאתה טוב לחשוב שאתה בסדר להאמין בעצמך לאהוב את עצמך זה קשה הוא אין לו כוח לזה אז הוא אומר "עזוב לא נכון הנה זה שלילי וזה שלילי" כי זה יותר קל כי אתה לא צריך לשקר.

אוקי ולכן אם אנחנו רוצים לעזור לבן אדם לצאת מהחשיבה השלילית, עכשיו זאת אומרת שהיתרון של החשיבה השלילית היתרון הוא שהוא לא משקר אותך כמו החשיבה החיובית הוא משקר אותך במובנים אחרים אבל השקר של החשיבה אין בו, עכשיו אם בן אדם חושב חיובי ושהוא משקר שהכל טוב אז זה גם לדוגמה יכול ליצור לו אכזבות כי אתה משקר את עצמך שהמצב טוב יותר ממה שהוא באמת ואז אתה יכול להתאכזב, זאת אומרת שהחשיבה השלילית מגנה עליך משקרים שנמצאים בחשיבה החיובית תאמין בעצמך תאהב את עצמך תראה כמה אתה טוב זה שקרים.

ולכן אם אנחנו רוצים לעזור לבן אדם לצאת מהחשיבה השלילית אנחנו צריכים להסכים איתו שכל מה שהוא חושב זה נכון אבל יש גם צד חיובי עכשיו תבחר מה בא לך, נגיד שמישהו אומר "תקשיב החיים דפוקים, נכון הם דפוקים למה אתה אומר שהם דפוקים יפה אני חושב שהם עוד יותר דפוקים בוא אני אספר לך למה, יפה אתה יודע אבל מה האמת האמת היא שהם לא רק דפוקים בוא אני אראה לך שיש עוד צדדים בא נבדוק מה האמת מה שיצא יצא" אם אתה תבוא למישהו שחושב חשיבה שלילית ואתה תגיד לו "בוא תחשוב חיובי "לא נכון זה אל תגיד לי לא נכון" נגיד בחורה "לא נכון אני שמנה לא נכון, אני לא אצליח אני לא זה אני לא טוב ואני לא טוב".

למה כי מה אתה אומר לו "מה פתאום למה אתה חושב ככה תראה אתה תצליח אתה יכול אתה זה" אבל כשאתה אומר למישהו "תאמין בעצמך אתה יכול" מה אתה בעצם אומר לו אתה אומר לו תשקר כי הוא גם לא יכול כי יש גם עוד אפשרות שהוא יכשל, כשאתה אומר לו "בשביל מה אתה מפחד תראה שאתה יכול" אתה בעצם משקר לו כי "מה עם האפשרות שאני אכשל מה עם זה זה לא קיים רק אני אצליח מה אין אפשרות שאני אכשל" אז הוא כדי לא לשקר אז הוא אומר "עזוב לא נכון אתה משקר" אז הוא משקר לצד השני אומר "אני אכשל".

אוקי ולכן הדרך הכי טובה לצאת מהחשיבה השלילית זה פשוט להגיד "אוקי תקשיב אני לא אכפת לי אם יהיה לך טוב או רע בא נראה מה האמת מה אתה חושב אתה חושב שאתה כישלון, אוקי בא נראה מה האמת למה אתה חושב שאתה כישלון? כי ככה וככה, בא נראה האם באמת אתה ככה וככה" ואז בהתחלה הוא יגיד כן ואז תגיד לו "לא לא נכון" לא אז לא תגיד "לא אתה לא כישלון ולא הצלחה בא נראה מה האמת", עכשיו אם בן אדם מתחיל את החיים מנקודה שהוא יכול לראות שהוא גם כישלון וגם הצלחה "יפה עכשיו ראית שאתה יכול להיות שאתה גם כישלון וגם הצלחה באותה מידה ראית שאתה יכול לבחור".

עכשיו כמובן שיש פה איזה תהליך שמסבירים לו שהוא בוחר מה לחשוב פה ושם ושם ופה אבל המהות היא שהדרך לצאת מחשיבה שלילית היא על ידי שאנחנו לא משקרים על ידי שאנחנו רואים את האמת והאמת היא שזה גם הכוס חצי ריקה היא ריקה ברמה מסוימת "עכשיו מה בא לך עכשיו נכון שראית שהיא חצי מלאה וחצי ריקה יפה, עכשיו יש לך בחירה מה אתה רוצה מה בא לך עכשיו תבחר עכשיו יש לך בחירה", עכשיו אנשים הרבה פעמים חושבים חיובי יותר מדי משקרים את עצמם נפגעו ואז הם הולכים לשלילי בן אדם נגיד עזר לאחרים ואמר "אני אעזור להם ואני אהיה טוב לאחרים והם יהיו טובים כלפי" והאמין בזה ולא לקח בחשבון שיכול שיהיה טוב לאחרים וידפקו ואז הוא נדפק ואז הוא אומר "סבבה מעכשיו אני אלך הכל הפוך אני אהיה רע לאנשים".

לדוגמה למה כי הוא מפחד ליפול למלכדות החיובית החיוביות זה מלכודת אם בן אדם רואה דברים בצורה חיובית הוא במלכודת לכן הדרך, אתם רוצים נגיד להביא דוגמה נגיד בן אדם יש לו חשיבה שלילית והוא חושב שהוא לא יצליח במבחן "מה הבעיה שלך? אני לא אצליח אני כישלון אני לא אעבור את המבחן" עכשיו אם אנחנו נגיד לו "מה פתאום אתה תצליח...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
להתמודד עם מוניטין שלילי בפייסבוק שלילי או חיובי תשובה שלילית פרסום שלילי ליהנות ממשחקים לפרש פירוש שלילי חשיבה חיובית בלבד האם יש הנאה אמיתית? חשיבה חיובית אמיתית דמיון מודרך שלילי הפקת הנאה מינית מהתחככות באחר להתמודד עם מחשבות שליליות לחשוב חיובי על עצמי התמודדות עם מחשבות שליליות אוטומטיות לחשוב בצורה חיובית סביבה שלילית חשיבה חיובית במכירות ביקורת חיובית האושר הוא ההנאה המתמדת ליהנות ממין הצד החיובי הערכה עצמית שלילית לא להיגרר למחשבות שליליות הנאה רוחנית החלפת רגש שלילי ליהנות ממה שיש ביקורת שלילית באינטרנט איך מבשרים בשורה שלילית? שיפוע שלילי הנאה של אלוהים השפעה שלילית להגיע להנאה של אושר תכונת אופי חיובית לגרום לה ליהנות הנאה על חשבון העתיד לנהל מוניטין שלילי בפייסבוק איך לא לחשוב מחשבות שליליות? ליהנות מתחושות האם כדאי למחוק זיכרון שלילי? הסרת פרסום שלילי בפייסבוק חשיבה שלילית התנהגות שלילית ליהנות בעבודה שלך אנרגיות שליליות מאנשים ליהנות מהרע יצירת אוירה שלילית אני חושב שלילי חשיבה חיובית תמיד חשיפה חיובית מה טוב בחשיבה שלילית? בן אדם שלילי למה לפרש פירוש שלילי? להתמודד עם תגובות שליליות באינטרנט מה גורם לבן אדם ליהנות? הנאה מהחיים פידבק שלילי זיכרונות שליליים מהאקס הערכה עצמית חיובית האושר הוא ההנאה תראה את החיובי חשיבה חיובית איך חושבים חיובי? ליהנות מהמשחק לבשר בשורה שלילית להתחפר בשלילי התמודדות עם תגובות שליליות בפייסבוק איך ליצור התניה שלילית? ביקורות שליליות חיוביות מותר ליהנות למה טוב לחשוב חיובי? למה טוב לחשוב שלילי? לגרום למישהו ליהנות יותר מבחינה מינית ליהנות מפיתוח שיחה להשיג הנאה מינית בלי סקס דפוס חשיבה שלילי ליהנות מסבל הרגשת הנאה ליהנות מסקס עם אותו בן אדם לאורך זמן תכונות אופי שליליות חשיבה חיובית לא תמיד תגובות שליליות בפייסבוק למה לא למחוק זיכרון שלילי? לתת דוגמה שלילית האם אפשר ליהנות יותר מאשר לסבול? הפקת הנאה מינית מהסבת כאב לזולת הנאה מוחלטת לשכנע ילד ליהנות לשכנע מישהו ליהנות לתת מה יוצר הנאה? איך להגיע להנאה? להתמודד עם פרסום שלילי באינטרנט טיפול בחשיבה חיובית לפרש לחיובי כתבות שליליות בגוגל הנאה מינית מסרטי סקס התנסות שלילית ליצור התניה חיובית דוגמה אישית שלילית מחשבות שווא שליליות עוד נושאים ...
האתר Positive-Thinking.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא חשיבה חיובית, טיפול אישי בחשיבה חיובית, מחשבות חיוביות בתחום לא מצליח לחשוב חיובי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Positive-Thinking.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.2344 שניות - עכשיו 06_09_2026 השעה 11:19:55 - wesi27