אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחשבות שליליות ✔איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חשיבה חיובית, אופטימיות, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, חצי הכוס המלאה, מחשבות שליליות, חצי הכוס המלאה בפסיכולוגיה החיובית, הצהרות שליליות, איך גורמים למחשבות חיוביות, משוב חיובי, עקרונות הפסיכולוגיה החיובית, חרדות ומחשבות שליליות, איך ליצור שמחת חיים עם חשיבה חיובית, איך לחשוב חיובי, כיצד לחשוב אופטימי, דימוי עצמי ואופטימיות, מחשבה פסימית, כיצד לא לחשוב שלילי, אהבה עצמית חיובית, לחשוב חיובי בעבודה, איך לייצר אושר עם חשיבה חיובית, לערוך טקס חיובי כדי להיות מאושר, שינוי וחשיבה חיובית, ממה נובעת סקרנות שלילית, מחשבות חיוביות כדי להרגיש טוב, תכונות אופי חיוביות אישיות, רשימת תכונות אופי שליליות, חשיבה חיובית ודמיון מודרך, שליליות, פסיכולוגיה פסימית, מאמן עסקי, מחשבות שליליות, הרגשות שליליות, תכונות אישיות שליליות, שליליות פסימיות, מחשבות שליליות טורדניות, חשיבה חיובית עם מצב רוח טוב, התגברות על כישלון, כיצד לא לחשוב פסימי, מחשבות אופטימיות, חצי הכוס הריקה, חשיבה חיובית בקרב בני נוער,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
איך להתמודד עם מחשבות שליליות? איך להטיל ספק ולמצוא פרופורציות?

כאשר אדם מתמודד עם מחשבה שלילית, השאלה הראשונה היא כיצד להתמודד איתה ולהפחית את עוצמתה. התשובה לשאלה זו היא להטיל ספק במחשבה עצמה. כלומר, יש לבחון האם המחשבה נכונה או לא, ולבדוק את כל האפשרויות שיכולות להטיל ספק באמיתות המחשבה.

מה זה אומר להטיל ספק במחשבה?

המשמעות של הטלת ספק במחשבה היא לקחת את המחשבה ולשאול עליה שאלות. לדוגמה, אם אדם חושב "אני מפחד שיצחקו עליי" או "רע לי כי אני לא גבוה", עליו לשאול את עצמו שאלות כמו: "האם באמת רע לי?", "למה רע לי?", "האם אני באמת לא גבוה?". כל שאלה כזו עשויה לפתוח את הדלת להבהרת המחשבה ולבחינה מעמיקה יותר של עוצמתה.

איך למצוא את השאלות שיכולות להטיל ספק במחשבה?

השאלה המתבקשת היא: איך מוצאים את כל השאלות האפשריות שיכולות להטיל ספק במחשבה שלילית? התשובה לכך היא פשוטה: יש להשתמש בכל מילות השאלה האפשריות ולבחון אותן על המילים שמהן מורכבת המחשבה. לדוגמה, אם המחשבה היא "אני עובד בעבודה שבה מי שעובד בה הוא חסר ערך", ניתן לשאול שאלות כגון "מי אמר שזה נכון?", "האם באמת יש מקום שבו העבודה הזו גורמת לי להרגיש חסר ערך?", "האם אני באמת חסר ערך בעבודה הזו?".

האם יש נוסחה לגילוי כל השאלות?

הדרך הטובה ביותר היא לקחת את כל מילות השאלה שיכולות להישאל ולהצמיד אותן למשמעות של המילים שמהן מורכבת המחשבה. אם נבחן את המשפט "אני עובד בעבודה שמי שעובד בה הוא חסר ערך", נוכל לשאול שאלות כמו: "מי אמר?", "איפה זה קורה?", "מתי זה קורה?", "האם זה תמיד קורה?", "מדוע זה קורה?". כך כל מילה במחשבה יכולה להניב שאלות רבות שיבחנו את עוצמתה ונכונותה.

כיצד להקצין את המחשבה השלילית?

שיטה נוספת לשינוי פרספקטיבה על מחשבה שלילית היא הקצנה שלה עד כדי הפיכתה לגרועה ביותר. אם לדוגמה אדם מרגיש "חסר ערך בעבודתו", הוא יכול להקצין את המחשבה ולשאול את עצמו שאלות נוספות כמו: "האם אני מרגיש חסר ערך באופן מוחלט?", "האם העבודה הזו גורמת לי להרגיש חסר ערך באופן תמידי ומקורי?", "האם זה יכול לגרום לי להרגיש חסר ערך יותר ממה שאני מרגיש כעת?".

בשלב זה, יש להוסיף שאלות נוספות כמו "האם זה יכול להחמיר?", "האם יש מצב שזה לא יהיה כל כך גרוע?", עד שהאדם יגיע לפרופורציות המתאימות ויבין שהמצב לא נורא כמו שהוא תיאר אותו בהתחלה.

מהו המטרה של הקצנת המחשבה?

הקצנת המחשבה נועדה לגרום לאדם להבין שהוא לא תמיד רואה את המצב כפי שהוא באמת, אלא לעיתים במידה מוגזמת בתודעתו. לאחר שהאדם מציג את המחשבה בגרסאות קיצוניות ביותר, הוא יוכל לבדוק אם יש אמת בכך ובכך להכניס את המצב לפרופורציה. המטרה היא לאו דווקא לפתור את הבעיה באופן מוחלט, אלא להציג את...
עכשיו, השאלה היא כזאת: נניח שמישהו יש לו מחשבה שלילית והוא רוצה להחליש אותה, או להעיף אותה או להיפתר ממנה, מה הוא צריך לעשות? להטיל ספק במחשבה. זה אומר, לבדוק, האם היא נכונה? אולי היא לא נכונה, אולי היא כן נכונה, לבדוק את זה.

עכשיו, מזה אומר לבדוק? זה אומר לקחת את המחשבה ולשאול עליה שאלות, לשאול שאלות, האם זה ככה, האם זה ככה, אולי זה ככה? כל מיני שאלות.

עכשיו, השאלה היא זה: איך מוצאים את כל ההנחות יסוד, את כל השאלות האפשריות שאפשר לשאול על המחשבה הזאת? זאת השאלה.

עוד פעם, בנאדם אומר: 'אני מפחד שיצחקו עלי' נגיד, 'אני... ' נגיד 'רע לי מזה שאני לא גבוה' נניח, משהו. אוקי?

עכשיו, אנחנו רוצים שהוא ישאל על זה שאלות: האם רע לי? למה רע לי? אני גבוה? אני לא גבוה? כל מיני שאלות.

עכשיו, השאלה היא מה הדרך למצוא את השאלות? חוץ מלנחש שאלות.

ש: אבל את כל השאלות

אליעד: בא נלך על דרך, גם לא בטוח שתדע את כל הדרך, גם לא בטוח שתעשה את זה נכון, אבל בוא לפחות נביא איזה נוסחה.

ש: אני לוקח את כל מילות השאלה שיש

אליעד: נכון

ש: לוקח את כל הזמנים: עבר, הווה, עתיד ושואל

אליעד: לדוגמה, בוא ניתן דוגמה: בנאדם אומר נגיד 'אני עובד בעבודה שמי שעובד בה הוא חסר ערך ורע לי מזה'.

הלאה, מה אתה לוקח פה?

ש: אני לוקח את המילה: 'מי אמר שאתה עובד בעבודה... '

אליעד: אז מתחילים במי

ש: נניח

אליעד: אין בעיה, אז 'מי אמר ש... ' אתה אומר, אוקי, שאלה נוספת, איפה?

'איפה אתה עובד עבודה כזאת? ' הלאה, מתי? 'מתי אתה עובד עבודה כזאת? ', האם? 'האם אתה עובד עבודה כזאת? ', מדוע? 'מדוע אתה עובד עבודה שאתה חסר ערך? '

פשוט תצמיד את כל מילות השאלה להתחלת המשפט?

ש: סליחה?

אליעד: פשוט תצמיד את כל מילות השאלה להתחלת המשפט?

ש: לא, גם להתחלה וגם באמצע

אליעד: אוקי, אפילו לכל מילה, האם? מתי? איפה? מדוע? סתם, תקע את כל המילים ועד שיוצא שאלות ותגזור מזה שאלות.

ש: ועכשיו נבדוק, האם זה תמיד הרגשת ככה? האם עכשיו אתה מרגיש, מי אמר שתרגיש בעתיד? זאת אומרת לקחת עבר, הווה, עתיד. וצריך אולי לחשוב על עוד ממדים שאפשר לחשוב עליהם

אליעד: מה עוד יש? תביא לי עוד נוסחה. רגע, מה שהוא אמר, יש בזה היגיון, מה ההיגיון? הוא אמר כזה דבר, ניקח את כל מילות השאלה האפשריות, נצמיד אותן לכל אחת ואחת מהמילים בשאלה, פלוס, לכל אחד ואחד מצירופי המילים בשאלה... ככל שכן... שעליהם אפשר להלביש את השאלה.

יש בשאלה X מילים והX מילים האלה, ניתן לגזור מהם משמעויות שונות, לכל משמעות, לכל מילה נביא א כל השאלות, וכל שאלה שהיא הגיונית ברמת התחבירית נשאל אותה

ש: בוא נוסיף עכשיו גם את: לכל שאלה יש הנחות יסוד מסוימות, נבדוק את כל ההנחות היסוד של כל שאלה, הוספנו עוד מימד

אליעד: לא, אנחנו רק שואלים את השאלות עכשיו, אנחנו לוקחים את המשפט, שואלים עליו את השאלות. דרך השאלות, נחשוף את הנחות היסוד.

ש: אוקי

אליעד: מה שאמרת זה נכון

עכשיו בוא נביא משהו יותר קצר נגיד, עכשיו, לא תעבור מילה מילה: טוב, האם? מדוע? טוב, מילה מילה מילה, לא שזה לא נכון מה שאמרת, זה נכון, אבל יש פה משהו נוסף.

ש: אולי ללכת לכיוון של המהות?

אליעד: מה זאת אומרת למהות?

ש: למשמעות של הדברים. זאת אומרת אני לא יודע איך לנסח את זה, אבל, מה המהות שנובעת מהשאלה הזאת?

כאילו, יש לך מחשבה שלילית, כאילו לחקור את המהות

אליעד: מזה אומר לחקור את המהות? איך הגענו למהות? למהות מגיעים דרך שאלות. טוב בא נתקדם, הרעיון הוא כדלקמן, הרעיון הוא כדלקמן:

הרעיון אומר שבנאדם צריך את המחשבה השלילית ולעבור מילה מילה ולהקצין אותה.

אתחיל אחרת, בנאדם צריך לקחת את המחשבה השלילית ולהקצין אותה כמה שיותר בכל האפשרויות שיש בעולם להקצין אותה עד שלא תהיה אפשרות שהיא תהיה יותר גרועה ממה שהוא תיאר אותה.

לדוגמה, נגיד הוא אומר 'אני עובד בעבודה שגורמת לי להרגיש חסר ערך', בא תקצין את זה, איך מקצינים את זה?

ש: אני עובד בעבודה שגורמת לי למות

אליעד: לא, שניה, בא נגיד על החסר ערך: 'אני עובד בעבודה שגורמת לי להרגיש... ' אוקי, נגיד 'חסר ערך', 'הכי חסר ערך בעולם', 'היא תמיד גרמה לי להרגיש חסר ערך', 'היא תמיד תגרום לי להרגיש חסר ערך', 'היא גורמת לי להרגיש חסר ערך באופן מקסימאלי', 'אין עבודה נוספת שגורמת לי להרגיש יותר חסר ערך', 'אני סובל הכי בעולם מזה שאני מרגיש חסר ערך מהעבודה', 'רק העבודה גורמת לי להרגיש חסר ערך', 'בלי העבודה לא הייתי מרגיש חסר ערך', 'העבודה מאמללת אותי'.

אתה צריך לקחת את המחשבה השלילית ולספר עליה את הסיפור הכי גרוע שיכול להיות אי פעם

ש: לקחת את זה לעשות את זה רק זה?

אליעד: רגע, קודם כל לוקח את המחשבה השלילית ומביא עליה את כל השאלות האפשריות, את כל ההקצנות האפשריות.

ואז אני אומר לך, תרשום את זה! עכשיו, אני אומר האם יכול להיות שיש אפשרות שזה יהיה עוד יותר גרוע?

ש: לא

אליעד: כן, יש אפשרות, 'שאפילו אלוהים לא יכול להוציא אותי מזה' גם, תוסיף, 'וגם אלוהים לא יכול להוציא אותי מזה', הלאה עוד אפשרות, אהה יש לך עוד משהו יותר גרוע מזה? אהה 'שנגזר עלי להיות ככה', תרשום, 'נגזר עלי להיות ככה'

יש יותר גרוע מזה? 'לא יודע', אוקי, עברנו, תוסיף, 'אני סובל גם בכל שאר התחומים', רק סובל? 'רק סובל, בכל התחומים' תוסיף, שיהיה הכי גרוע שאפשר.

עכשיו, אחרי שעברנו הכי גרוע, עכשיו עוברים סעיף סעיף, עכשיו בא נבדוק מה האמת? האם זה תמיד? האם זה כל הזמן? האם זה בכל מקום? האם זה הכי גרוע? איך זה ביחד לעבודות אחרות? איך זה ביחס לאנשים אחרים? איך זה ביחס לזמנים אחרים? פשוט עוברים מחשבה, מחשבה, מחשבה ושואלים עליה שאלה, 'האם זה נכון? ', 'האם זה נכון? ', 'האם זה נכון? ', 'האם זה נכון? ' זה הכל.

למה? מה השכל שבדבר?

בנאדם יש לו מחשבה שלילית, אבל המוח בראש שלו חווה את זה הרבה יותר גרוע ממה שזה באמת, נגיד בנאדם נגיד עובד בעבודה נגיד פשוטה, נניח, נניח נגיד שהוא מרגיש חסר ערך לדוגמה, ואז המוח שלו כבר בראש, הוא מרגיש שהמצב גרוע פי 100 ממה שהוא באמת, למה? כי בראש שלו הוא, כל המשפטים האלה שאמרתי לו 'תכתוב אותם', משפטים שליליים, זה משפטים שהוא באמת חושב אותם בתת מודע, אבל הוא חושב אותם.

הסיבה שכל כך רע לו, זה בגלל שבתת מודע הוא באמת מריץ את כל הפירושים השליליים האלה, ואנחנו אומרים לו 'תרשום אותם' ועכשיו בא נתחיל לעבור מחשבה מחשבה, למה? כי אז מדייקים בדיוק כמה זה רע, שזה לא יהיה יותר רע ממה שזה באמת.

מה הבנת?

מישהו מטריד אותך נגיד, אוקי, 'רע לי מזה שמישהו מטריד אותי, אני מרגיש חסר אונים', יאללה בא נקצין, בא נקצין את המשפט

ש: אם אני חסר אונים, מישהו מטריד אותי ואני חסר אונים, כל הזמן חסר אונים במצב מסוים

אליעד: לא לא לא, זה כבר שאלות, לא לא לא לא

ש: לא, אהה הוא מטריד אותי ואני חסר אונים

אליעד: בוא נמציא דוגמה, נגיד, שאתה נגיד הלכת לישון נגיד, נגיד מישהו צעק, נגיד והעיר אותך, נניח

ואז נגיד דוגמה, ואז נגיד יש המון רעש, ואז אתה נגיד אומר רע לי מזה.

עכשיו בא נקצין את זה שלא יכול להיות יותר רע ממה שתיארת

אז בא נקצין, נגיד, 'לא נתנו לי לישון בכלל', 'אני עומד למות מרוב שלא נתנו לי לישון' אממ... 'בכוונה מעירים אותי', 'מעירים אותי כי שונאים אותי', 'מעירים אותי כי רוצים שאני אשתגע ואתאבד בגלל זה'

ש: למה לעשות את זה אבל?

אליעד: חכה, אח"כ, כמה רע, בא נעבור על הרע, רמה רע? 'רע לי הכי בעולם', 'אני לא יכול לשאת את זה'. מה אתה מרגיש רע? 'אני מרגיש חסר אונים מוחלט', 'חוסר שליטה מוחלטת', 'אין לי אפשרות למנוע את זה, 'זה תמיד היה ככה, זה תמיד יהיה ככה, אין אפשרות להציל את המצב'.

אוקי?

הבאנו את הרשימה, זה הכי, יש יותר רע מזה? 'אין יותר רע מזה'.

עכשיו, בא נעבור סעיף סעיף: האם באמת אתה בטוח שרצו להעיר אותך? האם באמת אתה בטוח שעשו את זה לרעתך? האם אתה באמת בטוח שרצו שתשתגע? האם באמת אתה עומד להשתגע? האם באמת אין לך ברירה? האם באמת זה? האם באמת זה?

ואז, הרע, נכנס לפרופורציה שלו

אתה הבנת?

תסביר

אתה הבנת בשביל מה לעשות את זה?

כי ככה מציפים מהצד, מהתת מודע, את כל

בנאדם נגיד יתוש עוקץ אותך? בראש שלך כבר אתה רואה את זה כאילו נשך אותך אריה, אוקי? אז אני אומר לך עוד אוקי, יתוש עקץ אותך? 'כן' רע...
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי?
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי?
... חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות ולחשוב חיובי? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בכיצד להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות טורדניות וחשיבה שלילית . במהלך ההרצאה, אליעד מספק דוגמאות רבות ומפורטות כיצד לזהות מחשבות שליליות, איך להבדיל בין עובדות לפירושים, וכיצד אפשר להמיר חשיבה שלילית בחשיבה חיובית ועניינית יותר, לא על ידי שקרים או אשליות, אלא דווקא על ידי היצמדות לאמת ולמציאות. מהי הסיבה המרכזית למחשבות שליליות אוטומטיות? אליעד מסביר כי הסיבה העיקרית להופעת מחשבות שליליות אוטומטיות היא פירושים מוטעים או מוגזמים למציאות. הוא מציין שכל אדם מתמודד עם סרטים בראש, שמציגים סיטואציות באופן שלילי או חיובי יתר על המידה, והתנהלות זו מביאה ... או חוסר אהבה מצד חברתה. הוא מדגיש כי חשוב מאוד לזהות את ההבדל בין עובדות לפירושים. איך להבדיל בין עובדה לפירוש מחשבתי? הדרך המרכזית שאליעד מציע להתמודד עם מחשבות שליליות היא קודם כל לעשות הבחנה ברורה בין ... האם לחשוב חיובי פירושו להתכחש למציאות? אליעד מזהיר שחשיבה חיובית לא צריכה להפוך להכחשה של המציאות. גם אמירות כמו לא קרה כלום יכולות להיות שקריות לא פחות מחשיבה שלילית מוגזמת. הוא מבהיר שלומר לא קרה כלום ... שקרה משהו שונה מהרגיל (כמו במקרה של התמונה שהגיעה מאוחר), זה סוג של הכחשה, ולכן גם לא יעיל. במקום זאת, הוא מציע לראות את הדברים כהווייתם - בלי להוסיף פירושים שליליים או חיוביים באופן מוגזם. למה אנשים נוטים לפרש סיטואציות בצורה שלילית דווקא? הנטייה לפרש דברים בצורה שלילית קשורה לנקודה רגישה שיש לאדם עם עצמו, כמו ... חושב שאני מכוער או לא מעניין. אלו הן דוגמאות לפרשנויות מוגזמות של המציאות, שלרוב נובעות מתוך חוסר ביטחון עצמי או פחדים אישיים פנימיים. איך להפסיק לחשוב בצורה שלילית? אליעד נותן מספר הצעות פרקטיות להתמודדות עם המחשבות השליליות: להקפיד על הבחנה בין עובדה לפירוש - חשוב לזכור שהפירוש הוא סובייקטיבי ועשוי להיות לא נכון. לשים לב להנחות היסוד של כל מחשבה - כאשר מופיעה מחשבה שלילית, לשאול את עצמנו למה אנו מניחים שהדבר הוא רע ומה עומד מאחורי ההנחות שלנו. פעולה זו מאפשרת לנתח את המחשבות ולא להיות קורבן שלהן. לטפל בנקודה הרגישה עצמה - לא להסתפק רק בטיפול בסימפטומים (המחשבות השליליות), אלא גם בנקודה הרגישה העמוקה שגורמת למחשבות אלה להופיע. האם התלהבות יתר יכולה לגרום לבעיות כמו חשיבה שלילית? אליעד מבהיר שגם התלהבות יתר יכולה לגרום לסבל בעתיד, מכיוון שככל שהאדם עף גבוה בדמיונו ובפירושיו, כך הוא עלול ליפול לתוך מחשבות שליליות עמוקות יותר ברגע שהמציאות תתברר כלא ... למשל, מישהי שנוסעת לחול ומתלהבת יתר על המידה מכל פרט, עלולה לסבול קשות כשמשהו קטן ישתבש בטיול. לכן, הוא ממליץ לא להיסחף יתר על המידה בפרשנויות החיוביות או השליליות, אלא לשמור על איזון וראייה מפוכחת של המציאות. מה לעשות כדי להיות חופשי ממחשבות שליליות? החופש האמיתי ממחשבות שליליות, לפי אליעד, הוא להבין לעומק את הטבע ... באופן ברור בין העובדות לבין הפירושים האישיים שלנו, ולהפסיק לייחס לפרשנויות האישיות מעמד של אמת מוחלטת. העבודה הפנימית האמיתית היא לטפל באותו פחד עמוק שגורם למחשבות השליליות לצוף מלכתחילה - רק אז האדם יכול להגיע לשלווה אמיתית ולשחרר את עצמו ממחשבות טורדניות ומיותרות. איך להפסיק לחשוב שלילי? הבדל בין עובדות לפירושים חשיבה חיובית או שלילית? איך להתמודד עם פירושים
תקשורת בין אישית, איך לפרש לחיובי? איך לשתול מחשבות שליליות? איך לא לריב סתם? איך להימנע ממריבה? עובדות ופירושים, איך להחליש מריבה? איך לגרום לשלום? איך לא לשתול מחשבות שליליות?
תקשורת בין אישית, איך לפרש לחיובי? איך לשתול מחשבות שליליות? איך לא לריב סתם? איך להימנע ממריבה? עובדות ופירושים, איך להחליש מריבה? איך לגרום לשלום? איך לא לשתול מחשבות שליליות?
... בין אישית, איך לפרש לחיובי? איך לשתול מחשבות שליליות? איך לא לריב סתם? איך להימנע ממריבה? עובדות ופירושים, איך להחליש מריבה? איך לגרום לשלום? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לפרש סיטואציות בתקשורת בין - אישית בצורה חיובית? אליעד כהן מסביר כי תקשורת בין - אישית מתאפיינת בכך שכל פעולה או אמירה של אדם אחר יכולה להיות מפורשת באופנים שונים - חיוביים או שליליים. הסיבה לכך נעוצה בכך שיש הבדל בין עובדות לפירושים. כאשר מתרחשת פעולה או נאמר משהו, העובדה עצמה אינה מכילה משמעות מוחלטת, אלא אנחנו אלה שמעניקים לה משמעות דרך הפרשנות ... צוחק לידך או אומר משפט בהומור כלפיך, אפשר לפרש את הסיטואציה בשני כיוונים: שלילי: האדם לועג לך, מתנשא או פוגע בך. חיובי: האדם מרגיש נוח איתך מספיק כדי להתלוצץ איתך, ויש לו כוונה ידידותית וטובה. אליעד מדגיש שהפרשנות שלנו מושפעת מהפחדים והחששות שלנו. אם אדם חושש באופן כללי שלועגים לו, הוא נוטה יותר לפרש דברים באופן שלילי. כתוצאה מכך הוא יגיב בהתאם לפרשנות הזו, גם אם לא הייתה שום כוונה לפגוע בו מלכתחילה. הדבר יכול ליצור מעגל שלילי שבו הצד השני בכלל לא מבין מדוע הגבת כך, ואתה נראה לו כמי שמגיב בצורה מוגזמת או חסרת פרופורציה. איך להבדיל בין עובדה לפירוש בסכסוך? אליעד ממליץ באופן חד וברור לעצור ולשאול ... מציע להבחין בין האפשרויות הבאות כאשר מישהו פועל כלפיך באופן שיכול להיתפס כשלילי: אולי הוא באמת רצה לפגוע בך. אולי בכלל לא הייתה לו כוונה לפגוע. אולי הייתה לו כוונה מעורבת, חיובית ושלילית בו זמנית. לדוגמה, אם מישהו לא עדכן אותך במשהו שחשוב לך, אפשר לפרש זאת כזלזול וחוסר אכפתיות, ואז להגיב בכעס וליצור קונפליקט. מצד שני, אם תגיב באופן חיובי ותאמר לו שאתה מבין ... החיובית שלך מסייעת לו לאמץ דווקא את הפירוש החיובי. איך להימנע מלשתול מחשבות שליליות אצל אחרים? אליעד כהן מסביר שהתגובה שלך היא שקובעת איזה מחשבות יישתלו במוחו של הצד השני. אם תגיב בצורה שלילית - למשל תשאל בכעס למה לא סיפרת לי? לא אכפת לך ממני? - אתה מעלה אצלו את האפשרות לחשוב שזו באמת הייתה הסיבה שלו, וכך אתה עלול לחזק דווקא את הצד השלילי. במילים אחרות, אם תגיב בכעס, אתה עלול לגרום לצד השני להאמין שהוא באמת פעל בכוונה רעה, גם אם במקור הוא כלל לא היה בטוח או מודע לכך. מנגד, אם תגיב בצורה חיובית, סלחנית, או ... ולהימנע ממריבה? כאשר מישהו מסרב להיפגש איתך, הפרשנות הראשונית יכולה להיות שלילית מאוד - שהוא לא רוצה לראות אותך, לא מחבב אותך וכדומה. אולם, אם אתה מגיב לסירוב הזה בדרך חיובית (אני מבין שאתה עסוק השבוע), אתה שותל אצל האדם השני את האפשרות שהסיבה לסירוב ... לקונפליקט, משפר את היחסים, ומונע סכסוכים מיותרים. לעומת זאת, אם תגיב בצורה שלילית ותאמר מה, אתה לא רוצה לראות אותי?, אתה בעצם מכריח את האדם לחשוב על כך שהסיבה לסירובו היא שלילית, גם אם הוא לא היה בטוח בכך עד לאותו רגע. התגובה השלילית שלך היא זו שיוצרת מחשבות שליליות, ולא בהכרח ההתנהגות הראשונית של האדם האחר. לסיכום: איך ליצור תקשורת חיובית ולהימנע ממריבות מיותרות? העיקרון המרכזי שאליעד כהן מדגיש הוא שבכל סיטואציה של תקשורת בין - ... מכוון לפרש את ההתנהגות של האחר באופן חיובי, גם כאשר קיימת אפשרות לפרשנות שלילית. בנוסף, התגובה שלנו היא זו שתקבע האם האדם השני יאחז בפרשנות חיובית או שלילית. תגובה חיובית שלנו יוצרת אצל האדם האחר תחושה חיובית ומונעת סכסוכים ומריבות מיותרות, בעוד שתגובה שלילית יוצרת ומחזקת קונפליקטים. איך למנוע מריבות בתקשורת? הבדל בין עובדה לפירוש איך לפרש לחיובי? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לגרום לאנשים לחשוב חיובי? איך להגיב נכון לסירוב? איך להפחית קונפליקטים בתקשורת? ...
טיפול בפוסט טראומה, מרגיש רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס
טיפול בפוסט טראומה, מרגיש רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס
... עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס איך להתמודד עם רגשות אשמה ומחשבות שליליות? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בהתמודדות עם רגשות אשמה, מחשבות שליליות, חוסר ביטחון עצמי וההשפעות של טראומות רגשיות. אליעד מתאר את המנגנונים הפנימיים שמובילים לאנשים להרגיש אשמים, לא בסדר, ולחפש כל הזמן מה לא בסדר במטרה להימנע מטעויות ... אם באמת יש סיבה לאשמה. איך מחשבות שליליות קשורות לפוסט - טראומה? אליעד מתאר כיצד מחשבות שליליות רבות נובעות טראומות רגשיות. הוא מציין כי טראומות, כמו פגיעות מיניות או אירועים קשים אחרים, יכולות לגרום לאדם להרגיש חסר ערך, לא אהוב, ולא בטוח בעצמו. לדוגמה, נפגעת ... מוחלטת. כיצד להתמודד עם מחשבות שליליות? לסיום ההרצאה, אליעד מציע שיטה להתמודד עם מחשבות שליליות: ראשית, להבין את מקור המחשבות הללו, ולבדוק אם הן אכן תואמות את המציאות. המחשבות השליליות לא תמיד תואמות את המציאות, ולכן יש צורך לשחרר אותן ולהתרכז במציאות כפי שהיא. הוא מציע שאלה פשוטה שעשויה לעזור לאדם להבדיל בין מחשבות אמיתיות לשקריות: האם המחשבות ... עזרה מקצועית כדי לשחרר את המחשבות השליליות ולהתמקד במחשבות חיוביות ובריאות יותר. רגשות אשמה מחשבות שליליות טראומה חוסר ביטחון עצמי שלמות אהבה עצמית התמודדות עם טראומה איך ניתן להתמודד עם רגשות אשמה ומחשבות שליליות? בהרצאה זו, אליעד כהן דן בנושאים של רגשות אשמה, חוסר ביטחון עצמי, מחשבות שליליות והאחריות האישית שמטילים אנשים על עצמם בעקבות חוויות טראומטיות. הוא מתאר את המנגנונים הפנימיים שגורמים לאנשים להרגיש אשמים, לא בסדר, ובחיפוש מתמיד אחר מה לא בסדר ... האשמה הלא מוצדקת. כיצד מחשבות שליליות קשורות לפוסט - טראומה? אליעד מציין שמחשבות שליליות הן פעמים רבות תוצאה ישירה של טראומות רגשיות. הוא מדבר על איך טראומות מסוימות, כמו פגיעות מיניות או אירועים קשים אחרים, יכולות להוביל לאדם להרגיש חסר ערך, לא אהוב, ... כיצד לשחרר את עצמנו מהמחשבות השליליות? בסוף ההרצאה, אליעד מציע דרך להתמודדות עם מחשבות שליליות: על האדם להבין את מקור המחשבות הללו ולהפנים שלא תמיד יש אמת במחשבות האשמה. כאשר המחשבות לא תואמות את המציאות, יש צורך לשחרר אותן ולהתרכז במציאות כפי שהיא. הוא ... עזרה מקצועית כדי לשחרר את המחשבות השליליות ולהתמקד במחשבות חיוביות ובריאות יותר. רגשות אשמה מחשבות שליליות טראומה חוסר ביטחון עצמי שלמות אהבה עצמית התמודדות עם טראומה ...
התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
... עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית למה לא כדאי להילחם במחשבות שליליות? לעיתים קרובות אנשים סובלים ממחשבות שליליות שגורמות להם להרגיש רע. מחשבה שלילית היא כל מחשבה שגורמת לאדם אי - נוחות, חרדה או סבל רגשי. למשל, אדם שמתעורר בבוקר ומתחילה להתרוצץ במוחו מחשבה שאולי הוא חולה בסרטן, מתחיל לנסות להילחם במחשבה הזאת בטיעונים כמו אין לי סרטן או למה שיהיה לי סרטן? אך במהרה הוא מגלה שהמוח ממשיך להחזיר את המחשבה השלילית שוב ושוב, ומציג בפניו הוכחות כגון כאבי ראש שמחזקים כביכול את האפשרות שאולי יש לו סרטן. הניסיון להתכחש למחשבות שליליות ולשלול אותן לחלוטין הוא טעות נפוצה, מפני שכל מחשבה שלילית נכונה באופן חלקי מנקודת מבט מסוימת. כאשר אדם מתכחש למחשבה השלילית ומנסה לבטל אותה לחלוטין, הוא למעשה נכנס למאבק בלתי נגמר עם המחשבה. ככל שהוא מנסה לשלול אותה ולהוכיח לעצמו שהיא שקרית, כך המוח מחזיר לו טיעונים חדשים שמחזקים את המחשבה השלילית הזו. מה הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות? אליעד כהן מסביר שהדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות היא לא להילחם בהן אלא לברר את האמת שבהן בצורה כנה ואמיצה. אם, לדוגמה, עולה בך המחשבה אולי יש לי סרטן, במקום לומר מיד זה לא נכון, זה בלתי אפשרי, נכון יותר לבדוק בכנות ... גם כאן התשובה לא תהיה מוחלטת. הגישה שאליעד מציע היא להכיר באמת ולהודות בה, אך באותה נשימה להבין שזה רק היבט מסוים של המציאות, לא בהכרח כל האמת. הגישה הזו גורמת למחשבה השלילית לאבד את עוצמתה, משום שהיא כבר לא יוצרת התנגדות פנימית שמגבירה את עוצמתה. איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות לגבי זהות מינית או אובדנות? אליעד נותן גם דוגמה נוספת על אדם ... הפנימית ומביאה לרגיעה פנימית. כאשר אתה מפסיק להתנגד בכוח למחשבה, המחשבה מאבדת את הכוח שלה להתיש אותך, והיא מפסיקה להיות טורדנית ומאיימת. מה הטעות הנפוצה בטיפול בחשיבה שלילית? הטעות הנפוצה ביותר בטיפול בחשיבה שלילית היא הניסיון להכחיש באופן מוחלט את קיומה של המחשבה השלילית. כל מחשבה שלילית מבוססת על אמת מסוימת - אפילו אם היא חלקית וזניחה - ולכן, הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות היא דווקא לחפש ולהודות בחלק של האמת שבהן. ברגע שאדם עושה זאת, המחשבה מפסיקה להיות מאבק פנימי אינסופי והופכת להיות עניין שאפשר לחיות איתו בשלום. בדרך זו האדם יכול ... תמיד את האמת בצורה אמיתית וישירה, אפילו אם זה נראה מאיים או מפחיד. בירור אמיתי וישיר של האמת הפנימית יביא תמיד לשחרור פנימי ולהקלה נפשית. אדם שמוכן באמת לבדוק את המחשבה השלילית, בסוף מגלה שהבדיקה עצמה הצילה את חייו. איך להתמודד עם מחשבות שליליות? האם יש דרך נכונה להילחם במחשבות טורדניות? מה עושים כשעולה מחשבה אובדנית? האם אפשר להיפטר לגמרי מחשיבה שלילית? איך לטפל במחשבות על זהות מינית? איך מתמודדים עם OCD ומחשבות כפייתיות? האם חשיבה חיובית באמת עובדת? אוקי עכשיו אנשים לפעמים יש להם מחשבות שליליות, מה ההגדרה של מחשבות שליליות מחשבות שגורמות להם להרגיש רע ואז הם מנסים להילחם במחשבה שעושה להם רע. עד כאן מוכר הסיפור? מוכר, עכשיו אחת הטעויות הכי גדולות של אנשים שנלחמים במחשבות שליליות היא בכך שהם נלחמים במחשבות השליליות ומנסים להתכחש אליהן לגמרי להשמיד לגמרי את המחשבה השלילית. למה זה מתחבר למה שדיברנו קודם, מה זאת אומרת נגיד לדוגמה נגיד שאתה קם בבוקר ואז המוח אומר לך תקשיב אולי יש לך סרטן נניח ואז אתה אומר מה פתאום אין לי סרטן אוקי ואז אומר ... יכול להיות שכואב לך הראש כי יש לך סרטן נכון זאת האמת, אלא מה האם זה אומר בהכרח שיש לך סרטן? לא בהכרח, ואם יש לך סרטן זה בהכרח רע? לא בהכרח. אבל אם אתה מתכחש לגמרי למחשבה השלילית אתה בבעיה למה כי כל מחשבה שלילית בעולם היא נכונה מהיבט מסוים, כשבן אדם מנסה לשלול מחשבה שלילית לגמרי הוא אומר אני לא מוכן לחשוב ככה הוא עושה טעות. למה הוא עושה טעות כי מאיזשהו היבט המחשבה הזאת נכונה אפילו נגיד בן אדם שנכנסת לו מחשבה אולי הוא הומו, בסדר יש גם ...
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה איך להתמודד עם מחשבות שליליות ומחשבות טורדניות? אנשים רבים סובלים ממחשבות שליליות שונות, כמו מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, דיכאון, ייאוש, חרדה חברתית, ... אהבה עצמית וחוסר ביטחון עצמי. בהרצאה מפורטת זו, אליעד כהן מסביר איך להתמודד עם מחשבות אלו בעזרת ניתוח והטלת ספק בהנחות היסוד שמאחורי כל מחשבה שלילית, כדי להחליש אותן ואף להפסיקן לחלוטין. איך מתמודדים עם מחשבה שלילית כמו רע לי שאני כועס על עצמי? כדי להתמודד עם מחשבה שלילית, יש לפרק אותה להנחות יסוד ולשאול עליהן שאלות. למשל, אם אדם אומר: רע לי מזה ... יסוד אלו, האדם רואה שישנן הרבה אפשרויות נוספות לפרש את המחשבה, ושהמציאות אינה חד - משמעית כפי שנראית לו. כך הוא מתחיל לשבור את עוצמת המחשבה השלילית. איך מטילים ספק במחשבות שמטרידות אותנו? אליעד נותן דוגמה נוספת: רע לי שאני ... צריך לחייך כדי לאהוב את העולם? אולי אפשר לאהוב את העולם בלי לחייך, ואולי בכלל לא חייבים לאהוב את העולם? באמצעות שאלות אלה, האדם מבין שהמחשבה השלילית שלו מורכבת מהרבה הנחות שניתן לפקפק בהן ולהבין שהמצב אינו גרוע כפי שהוא חושב. ... סובל יותר? מי אמר שאני חייב להיות הכי טוב? אולי אני לא חייב להיות הכי טוב, ואולי בכלל לא צריך להשוות את עצמי לאחרים? כך אפשר להבין שהמחשבה השלילית נובעת מהשוואה מוטעית או מוגזמת עם אחרים. למה רע לנו כשאחרים לא אוהבים אותנו? ... יתרון בכך שאני רוצה שיאהבו אותי, כי זה דוחף אותי לשפר את עצמי? בעזרת פירוק המשפט ושאלות ספק, האדם יכול לגלות נקודות אור ויתרונות בתוך המחשבות השליליות. למה קשה לנו לשחרר מחשבות שליליות? אליעד מתאר דוגמה של אדם שמנסה לצאת ממקום עם מכונית, ויש לו מאחוריו מקום רב אך הוא לא מבחין בכך. הוא משווה זאת לאדם ששקוע במחשבות שליליות, שלמרות שיש לו הרבה דרכים לצאת מהבעיה, הוא לא רואה אותן כי הוא תקוע בחשכה ... שיש אינספור אפשרויות ופתחים להרגיש אחרת. הדרך לצאת היא לשאול שאלות ולהטיל ספק בכל מחשבה שעולה, כי האמת תפתח לו פתחים ליציאה מהתחושה השלילית. מה החשיבות של היצמדות לאמת בהתמודדות עם דיכאון? אליעד מדגיש שוב ושוב את החשיבות של היצמדות לאמת כדרך היחידה לצאת ממחשבות שליליות קשות. הוא אומר שכאשר האדם מדייק באמת שלו, גם אם האמת הזו כרגע כואבת, הוא ... זה מספק לו יתרונות מסוימים, כמו למשל להרגיש קורבן או להאשים אחרים בבעיותיו. ההבנה של הסיבה לשקר תעזור לו להתחיל להיצמד לאמת ולהשתחרר מהמחשבות השליליות. בסיכום, כדי להיפטר ממחשבות שליליות, טורדניות, דיכאון וחרדה, יש להתמיד בשאלת שאלות ספק על כל הנחות היסוד של המחשבות השליליות, ולהיצמד לאמת המדויקת ביותר האפשרית. איך להתמודד עם מחשבות שליליות? איך להטיל ספק במחשבות? איך לצאת מדיכאון וחרדה? למה רע לי כשאחרים טובים ...
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
... חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות ובו יתבאר העניין של חשיבה חיובית וגם של החשיבה השלילית. ויתבארו היתרונות והחסרונות של החשיבה החיובית והחשיבה השלילית? ויתבאר, מהי דרך החשיבה הטובה ביותר? ועוד. וראשית נגדיר, מהי חשיבה חיובית ומהי חשיבה שלילית. והעניין בפשוטו הוא, כי יש בעולם שלנו, גם דברים חיוביים וגם דברים שליליים . ולחשוב חיובי פירושו, להסתכל על הדברים החיוביים ועל ההיבטים החיוביים והטובים של הדבר. ולחשוב שלילי פירושו, להסתכל על הדברים השליליים ועל הדברים הרעים שיש בדבר. וכפי שכבר ביארתי יותר מפעם אחת, ראשית כל יש לזכור, כי חיובי ושלילי, הם רק בעיני המתבונן. זא, כי מצד האמת האובייקטיבית בשלמות, אין שום דבר רע או טוב בעולם. כי טוב או רע, וחיובי או שלילי, זה רק ביחס למה שהאדם רוצה וביחס למה שהאדם מגדיר. אבל כאשר ... שום נגיעה אישית רצון אישי העדפה אישית, הרי שממילא, אין שום דבר חיובי או שלילי. כך שראשית כל יש לזכור, שמבחינה אובייקטיבית, אין שום משמעות לחשיבה חיובית או לחשיבה שלילית. משום, שאין בעולם שלנו, שום דבר חיובי או דבר שלילי. כי הכל טוב ורע באותה המידה ממש. ורק בעיני המתבונן, יש טוב ורע, וממילא יש יתרונות וחסרונות, ואז יש מחשבות חיובית וגם מחשבות שליליות וכולי. ומבחינה סובייקטיבית ואישית, דהיינו, כאשר האדם ... רק על הדברים החיוביים שיש במציאות שלו, במקום להסתכל יותר, על הדברים השליליים שיש במציאות שלו. והיתרון של החשיבה החיובית, הוא די ברור. ... חיובי, ויסתכל על היתרונות של הדבר, הרי שהוא ירגיש יותר טוב, מאשר אם הוא יחשוב שלילי, ויסתכל על החסרונות של הדבר. כי האדם מרגיש טוב או רע, ... על כך שיש בה גם דברים רעים. כי מי שלא חושב חיובי תמיד, אלא חושב גם שלילי או רק שלילי, הוא לא סובל ככ מהדברים הרעים שיש במציאות. כי הוא לא מתכחש ... רק חיובי, ומי שמנסה לחשוב רק חיובי ורק מחשבות חיוביות, ולא מוכן לחשוב מחשבות שליליות, הרי שלמרות שהוא כאילו מרגיש יותר טוב, הרי שבעצם הוא ... שלנו. והמסר הוא פשוט. והוא, שככל שהאדם מנסה יותר לחשוב חיובי ולהתרחק מחשיבה שלילית, כך בעצם הוא סובל יותר מכל דבר רע שהוא רואה בחיים שלו, ... לחשוב חיובי. ולכן, המסקנה היא, שהכי טוב בעולם, זה לא לחשוב חיובי ולא לחשוב שלילי, אלא לחשוב אמיתי. ולא לחשוב מחשבות חיוביות, ולא לחשוב מחשבות שליליות, אלא לחשוב מחשבות אמיתיות. דהיינו, במקום לחשוב חשיבה חיובית או חשיבה שלילית שרואה את החיובי או את השלילי, הכי טוב זה חשיבה אמיתית, שרואה את הדברים כפי מה שהם, בלי ...
מלכודת של מוטיבציה, מוטיבציה מזיקה, מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, איך לא ליצור מוטיבציה? איך לא לחשוב מחשבות שליליות? הערכה עצמית שלילית, מוטיבציה להצלחה
מלכודת של מוטיבציה, מוטיבציה מזיקה, מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, איך לא ליצור מוטיבציה? איך לא לחשוב מחשבות שליליות? הערכה עצמית שלילית, מוטיבציה להצלחה
... של מוטיבציה, מוטיבציה מזיקה, מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, איך לא ליצור מוטיבציה? איך לא לחשוב מחשבות שליליות? הערכה עצמית שלילית, מוטיבציה להצלחה מדוע מוטיבציה יכולה להפוך למלכודת שלילית? ישנה אמונה נפוצה בחברה שכדי להתקדם בחיים, האדם חייב להרגיש שחסר לו משהו. לפי גישה זו, אדם מרגיש צורך בשינוי רק כאשר הוא משוכנע שהמצב הנוכחי שלו לא טוב מספיק. לדוגמה, אם אדם מאמין שעל מנת להצליח ולהרוויח כסף הוא חייב קודם כל לשכנע את עצמו שהמצב הכלכלי הנוכחי שלו רע, הוא מתחיל לשתול במוחו מחשבות שליליות. הוא מספר לעצמו סיפורים כגון אם יהיה לי כסף יהיה לי טוב ואם לא יהיה לי כסף יהיה לי רע מאוד. אליעד כהן מסביר כי מחשבות כאלה הופכות במהרה למלכודת, שכן אם אותו אדם לא יצליח להשיג את הכסף, המחשבות השליליות שכבר שתל במוחו ישארו ויחמירו את מצבו הנפשי. כך הוא עלול למצוא את עצמו מפחד מאוד להיכשל, מרגיש חרדה ומתח הולכים וגוברים. מה קורה כשאדם יוצר לעצמו מוטיבציה שלילית? כאשר אדם יוצר מוטיבציה שלילית, הוא למעשה אומר לעצמו בתת - מודע שכרגע הוא במצב רע או לא מספיק טוב. לדוגמה, אדם שרוצה להיות עשיר יוצר לעצמו תחושה שהוא חייב להיות עשיר ... למצב הנוכחי שלו. בהתחלה, נראה שהשיטה הזו יעילה, כיוון שהיא דוחפת אותו לפעולה. אך אליעד מזהיר כי בטווח הארוך, החשיבה הזו הופכת להרסנית. האדם מתחיל להאמין לסיפורים השליליים שהוא המציא לעצמו במטרה להניע את עצמו, ולכן הופך לפגיע במיוחד כאשר הוא נתקל בכישלון או מכשול. פתאום הוא מרגיש אבוד, מפוחד ולא שווה ... איך אפשר לרצות משהו מאוד, בלי שזה יגיע מתוך תחושת מחסור או מצוקה. חוסר ההבנה הזה גורם לכך שאנשים יוצרים לעצמם חסרונות דמיוניים רק כדי להניע את עצמם, וכך הם מסתבכים במחשבות שליליות שהופכות למקור של סבל נפשי. מה הפתרון כדי למנוע את המלכודת של מוטיבציה שלילית? הפתרון שאליעד מציע הוא ללמוד לחשוב בצורה שמכילה את שני ההפכים בו זמנית. זאת אומרת, אדם צריך לדעת להגיד לעצמו, הכל מושלם כפי שהוא, אבל ... כסף. החשיבה הזו מאפשרת לאדם ליהנות מהמצב הנוכחי, ובמקביל לשאוף להשתפר בלי ליצור תלות רגשית במטרה או בכסף. באופן זה, גם אם האדם לא יצליח להשיג את מטרתו, הוא לא ישקע במחשבות שליליות או בדיכאון, כי מראש הוא לא קישר את ערכו העצמי עם הצלחה או כישלון. כיצד לדעת אליעד שכל מפותח מונע מוטיבציה שלילית? אליעד מדגיש שאדם בעל שכל מפותח מסוגל לנהל באופן טבעי את המחשבות שלו ולמנוע מעצמו מליפול למלכודת של מוטיבציה שלילית. אותו אדם מסוגל להכיל שני מצבים מנוגדים: מצד אחד לרצות מאוד להשיג מטרה מסוימת, ומצד שני להרגיש שלמות ושביעות רצון מלאה כבר במצב הנוכחי ... אינטלקטואלית מפותחת, אך זוהי הדרך היחידה לשמור על מוטיבציה חיובית ובריאה לאורך זמן. אנשים ללא היכולת הזו, או כאלה שלא מודעים לכך, נוטים ליפול למלכודת של מוטיבציה שלילית, שגורמת להם סבל וחרדה. לסיכום, מה המסר המרכזי של אליעד כהן בנושא המוטיבציה? המסר המרכזי של אליעד הוא שמוטיבציה שלילית, שבה האדם מנסה לדחוף את עצמו דרך מחשבות שליליות והערכת חסר, גורמת לו בסופו של דבר סבל רב יותר ממה שהיא מועילה. הוא מדגיש כי הדרך הבריאה והנכונה היא לפתח יכולת לחשוב בו זמנית שני הפכים: טוב לי כמו שאני עכשיו, אבל בכל זאת אני רוצה להשתפר. זוהי מוטיבציה חיובית ואמיתית, שמאפשרת לאדם לצמוח, להתקדם ולהשיג מטרות, בלי ליצור תופעות לוואי שליליות בדמות חרדות, פחדים, או דימוי עצמי שלילי. איך להימנע ממוטיבציה שלילית? מהי מלכודת המוטיבציה? איך לפתח מוטיבציה בריאה? מדוע הערכה עצמית שלילית מזיקה? איך לרדוף אחרי מטרות בלי לחץ? כיצד לא לחשוב מחשבות שליליות? ...
מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות רעות, מחשבות מטרידות, מחשבות פולשניות, פחד להתאכזב, פחד להיפגע, פחד להיקשר, רואה את הרע, פרפקציוניזם, בן אדם שלילי, בן אדם דיכאוני, חשיבה חיובית
מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות רעות, מחשבות מטרידות, מחשבות פולשניות, פחד להתאכזב, פחד להיפגע, פחד להיקשר, רואה את הרע, פרפקציוניזם, בן אדם שלילי, בן אדם דיכאוני, חשיבה חיובית
מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות רעות, מחשבות ... להיקשר, רואה את הרע, פרפקציוניזם, בן אדם שלילי, בן אדם דיכאוני, חשיבה חיובית מדוע אנשים מתמקדים תמיד בשלילי במקום בחיובי? אנשים רבים נוטים באופן ... יבחר באופן מודע או לא מודע לראות דווקא את השלילי? האם פחד מהתאכזבות גורם לחשיבה שלילית? סיבה ראשונה שאליעד כהן מציין היא ... החשיבה שלהם היא שאם יראו מראש את השלילי, הם כבר לא יוכלו להתאכזב, מכיוון שהם לא ... איך ההימנעות מהיקשרות רגשית משפיעה על החשיבה השלילית? סיבה נוספת לכך שאדם מתמקד ברע, על ... הוא מסביר שאנשים נוטים לפעמים להתמקד בשלילי כי הם מאמינים שזה יעזור להם להפוך לפחות ... היא גורם מרכזי שמוביל להתמקדות בשלילי. כאשר אדם נעול על הרעיון שהוא חייב להגיע ... כבעיה גדולה. מאותו רגע ואילך, הכל נראה לו שלילי, כי המציאות אינה עומדת בקריטריון הבלתי ... חוסר הנכונות שלו להתאמץ. התוצאה היא ראייה שלילית של כל דבר במציאות, כי כל דבר מזכיר לו את ... חיובי? אליעד כהן מסביר שהדרך לצאת ממעגל החשיבה השלילית היא להכיר בכך שהשלמות המוחלטת אינה ... וכך החסרונות שיש במציאות נתפסים כפחות שליליים. במקום לראות כל חיסרון כרע מוחלט, הוא ... את המציאות כפי שהיא. בדרך זו, ההתמקדות בשלילי פוחתת, והרצון לשלמות הופך לפחות קריטי. כך, ... האובססיבי בשלמות פוחת. איך להתגבר על מחשבות שליליות? מה גורם לאנשים להיות ... יותר? מדוע אנשים נוטים לראות יותר את השלילי מאשר את החיובי? ישנם אנשים שמתמקדים בשלילי בכל מצב, גם אם הכל כמעט מושלם, הם ימצאו את ... ההיגיון בכך? מה הסיבות לכך שאדם רואה את השלילי? - פחד מהתאכזבות - כאשר אדם חווה אכזבות ... שאחרים יכולים להשיג. כיצד אפשר לשנות את החשיבה השלילית? אם אדם מבין שהשלמות אינה קיימת, הוא ... וכך הרע הופך לפחות משמעותי. איך להתגבר על מחשבות שליליות? מה גורם לאנשים להיות ... כזאת מה יכול לגרום לבן אדם לראות יותר את השלילי מאשר את החיובי, יש אנשים שהם רגילים לראות את השלילי המומחיות שלהם זה בלראות את השלילי יהיה משהו מושלם יהיה לו כתם קטן משהו לא זה ... up ו zoom in, מה ההיגיון שבן אדם מתמקד בשלילי מה ההיגיון בזה? ש: למה הוא עושה את זה? ... אז הוא. אליעד: ולכן הוא רגיל לראות את השלילי? ש: לכן הוא אומר אני הולך להיות זהיר עכשיו ... זהיר? לא אז למה אבל הוא תמיד רואה את השלילי בשביל להיות זהיר אתה גם צריך לראות את החיובי לא רק את השלילי. ש: אז במקרה הזה בשאלה הזאת זאת אומרת הוא רואה רק את השלילי? אליעד: מתעקש לראות את השלילי כן, בא נניח שהוא מתעקש לראות את השלילי כן, מה יכול להיות מה ההיגיון בזה במילים ...
איך לחשוב חיובי? איך לא לראות רע? ענבל אור, רומן זדורוב, להפסיק חשיבה שלילית, נבואה שמגשימה את עצמה, חשיבה חיובית, לחשוב שלילי, להפסיק מחשבות שליליות
איך לחשוב חיובי? איך לא לראות רע? ענבל אור, רומן זדורוב, להפסיק חשיבה שלילית, נבואה שמגשימה את עצמה, חשיבה חיובית, לחשוב שלילי, להפסיק מחשבות שליליות
... לחשוב חיובי? איך לא לראות רע? ענבל אור, רומן זדורוב, להפסיק חשיבה שלילית , נבואה שמגשימה את עצמה, חשיבה חיובית, לחשוב שלילי, להפסיק מחשבות שליליות איך לחשוב חיובי? איך לא לראות רע? בהרצאה שניתנה, אליעד דיבר על נושא החשיבה החיובית והשלילית, ובחן את הקשר בין מצבי רוח שליליים ותוצאותיהם, כגון האמונה בנבואה שמגשימה את עצמה. השיחה עסקה על איך ניתן לשנות את הדרך בה אנו רואים את העולם, ולהפוך את החשיבה לשלילית למחשבה חיובית. מה הקשר בין חשיבה שלילית לתוצאה שלילית? אליעד הציג את השאלה: האם באמת יש קשר בין חשיבה שלילית לבין תוצאה שלילית? האם אדם שחושב שלילית יימשך למצבים שליליים יותר מאדם שחושב חיובית? לדוגמה, אם אדם חיובי ינסה להשיג משהו, יש סיכוי שהוא יצליח יותר מאדם שלילי. מצד שני, במקרים כמו הגרלה, ישנה תיאוריה שסוברת שהשליליות לא תמיד מקנה סיכוי פחות לזכות. השאלה המרכזית היא האם החוויה הרגשית של אדם נשמעת בהתאם לאופיו או שמא יש גורמים נוספים שמשפיעים על תחושת הצלחה או כישלון. מה קורה כשאדם נמצא במחשבות שליליות מתמשכות? אליעד מציין שכשאדם נמצא במצב של מחשבות שליליות במשך זמן ארוך, השינוי קשה יותר. לדוגמה, אדם שמרגיש רע כבר במשך שנים ומאשים את העולם ... את השקפת עולמו ולראות את המציאות באור חיובי. השאלה היא כיצד ניתן לשבור את הלופ השלילי הזה. אדם שמחשבותיו נוטות לשלילה במשך שנים יתקשה לשנות את גישתו, אך יש מקום לקוות שבעקבות שינוי קטן ... השגויות. מהי החשיבה שמובילה להצלחות או לכישלונות? בהמשך ההרצאה, אליעד הציע שחשיבה שלילית יכולה להוביל להצלחות או לכישלונות באמצעות נבואה שמגשימה את עצמה. דוגמה לכך היא חברה שנראית ... כזו, אלא משום שהם תרמו בכוונה או שלא בכוונה לתוצאה הזו. איך אפשר לשנות את התפיסה השלילית? לסיום, אליעד הציע שגישה חיובית דורשת שינוי תפיסתי. כדי לשבור את מעגל החשיבה השלילית, יש צורך בשמירה על פרספקטיבה חדשה בכל סיטואציה. גם כאשר אדם מוצא עצמו במצבים קשים, כדאי לו להימנע מהנחות שליליות ולהתמקד באופציה של פתרון חיובי. איך לחשוב חיובי? נבואה שמגשימה את עצמה איך להפסיק מחשבות שליליות? השפעת חשיבה שלילית על תוצאות החיים לשנות את התפיסה השלילית האם חשיבה חיובית באמת משנה מציאות? ...
טעויות במערכות יחסים, איך לא להציב אולטימטום לעצמך? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לתקן טעויות בזוגיות? איך לדבר נכון? איך לתקשר נכון? מיומנויות תקשורת זוגית, איך לפתח שיחה? תקשורת בין אישית
טעויות במערכות יחסים, איך לא להציב אולטימטום לעצמך? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לתקן טעויות בזוגיות? איך לדבר נכון? איך לתקשר נכון? מיומנויות תקשורת זוגית, איך לפתח שיחה? תקשורת בין אישית
... במערכות יחסים, איך לא להציב אולטימטום לעצמך? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לתקן טעויות בזוגיות? איך לדבר נכון? איך לתקשר נכון? מיומנויות תקשורת זוגית, איך לפתח שיחה? תקשורת בין אישית למה אסור ... היא לגרום לילד להרגיש מחויב לאהבה, בפועל הוא שתל בילד מחשבה שלילית - שאם הילד לא יבצע את הפעולה, זה אומר שהוא לא אוהב את ההורה שלו. כך נוצר מצב שבו הילד מרגיש לא בנוח ואף עשוי לחשוב שהוא ... סיבות לגיטימיות לגמרי לכך שלא ביצע את הבקשה. איך שתילת מחשבות שליליות יכולה לפגוע בתקשורת זוגית? אליעד כהן מתאר תופעה זו בצורה מאוד מדויקת דרך דוגמאות נוספות: אם אדם מבקש מבן הזוג שלו שיביא לו ... (כמו למשל שהוא פצוע או שאין כוס מים זמינה), עדיין שתל מחשבה שלילית בראש של בן הזוג. בן הזוג יכול להתחיל לתהות אם אכן הוא לא אוהב מספיק, כי הוא לא ביצע את הפעולה. בצורה כזו, התקשורת הזוגית נפגעת באופן לא מודע, בגלל צורת הניסוח השלילית. איך אפשר לתקן טעויות בתקשורת אחרי שכבר נגרם נזק? לאחר שהנזק נעשה והצד השני כבר מרגיש מחשבה שלילית, אליעד כהן מציע מספר דרכים פשוטות ויעילות לתיקון: יש לנסות ליצור אווירה חיובית באופן מכוון, לשדר לצד השני תחושה שהכל בסדר, ושלא נפגעתם באמת מהתגובה השלילית או מחוסר הפעולה. מומלץ להמשיך לדבר עם הצד השני בצורה רגילה, נעימה ואוהבת, כך שנוצר אצלו רושם ברור שהאירוע השלילי הוא חסר משמעות ושאתם לא שופטים אותו לרעה בעקבותיו. ניתן להוסיף למשפט בקשה גם משפט שמאפשר לצד השני פתח מילוט, כמו למשל אם מסתדר ... פוגע בזוגיות? איך לתקן טעויות בתקשורת הזוגית? מה זה שתילת מחשבות שליליות? איך לדבר נכון בזוגיות? אליעד: אחת הטעויות שאנשים עושים לפעמים, במערכות יחסים שהם מציבים אולטימטום לעצמם. עכשיו מה זה ... לא יקרה עכשיו אפילו מסיבות אחרות, אתה שתלת לבן אדם השני, מחשבה שלילית עליך. בהנחה שכבר עשית את זה, או בהנחה שאתה עוד לא יודע אם הוא יגידו לך כן או לא. או בהנחה שעבר. אמרו לך לא איך אתה יכול ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
חשיבה חיובית וחיים טובים - הספר על: מחשבות שליליות, לחשוב חיובי, מחשבות חיוביות, חשיבה טובה, חשיבה נכונה, חשיבה חיובית, איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

מחשבות חיוביות ושקט נפשי אמיתי - הספר על: חשיבה נכונה, מחשבות שליליות, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מחשבות חיוביות, האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Positive-Thinking.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא פסיכולוגיה חיובית, קואצ'ר, מטפל לחשיבה חיובית בתחום מחשבות שליליות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Positive-Thinking.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 13_07_2025 השעה 16:06:47 - wesi27