אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד להיכשל ✔מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חשיבה חיובית, אופטימיות, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, חצי הכוס המלאה, פחד להיכשל, תכונות חיוביות שבי שגרמו להצלחה, אהבה עצמית חיובית, יצירת מציאות חיובית מול חרדה, למה אופטימיות משפיעה על לחץ, למה שקר הוא שלילי, פסיכולוגיה שלילית, פילוסופיה אופטימית, מנטרות חיוביות, חשיבה חיובית בעבודה והתקדמות, אימון עסקי, פסיכולוגיה פסימית, החשיבה השלילית, בחירת תכונות שליליות לראיון עבודה, דרך טיפול במחשבות שליליות, חיוביות, למה התודעה חושבת מחשבות שליליות, פילוסופיה חיובית, טיפים לדיבור חיובי, איך אני מסתכל בצורה חיובית, גישה חיובית, כיצד יש לבצע ביקורת שלילית וחיובית, כיצד לחשוב חיובי, מחשבה אופטימית, האם חשיבה חיובית עוזרת לצאת מחרדות, מדריך רוחני חיובי, הכל לטובה, הכל לרעה, החשיבה הפסימית, האם פסיכולוגיה חיובית עובדת, מחשבה חיובית, מחשבות פסימיות, החשיבה האופטימית, לערוך טקס חיובי כדי להיות מאושר, רשימת תכונות אופי חיוביות, חשיבה חיובית בקרב בני נוער, חשיבה חיובית כדרך חיים,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
מה טוב במחשבה שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזו. אדם שמאמין שהמציאות רעה לא מצפה לטוב, ולכן הוא לא יכול להתאכזב אם הדברים לא מסתדרים כפי שציפה. זהו מנגנון הגנה נפשי המפחית את הציפיות כדי להימנע מהתסכול של אכזבה. יתרון נוסף הוא שמחשבה כזו מאפשרת לו להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש צורך להיאבק לשנות אותה, כי הוא רואה את המציאות כנתון שאין לשנותו.

מעבר לכך, אדם עשוי להסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. כלומר, במקום להאשים את עצמו, הוא מסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא רעה, וכך נמנע מההרגשה שהוא לא בסדר. במילים אחרות, אם הוא סבור שהמציאות רעה, אז כל כישלון הוא לא אישי, אלא תוצאה של מציאות חיצונית.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

לעיתים, החשיבה שהמציאות רעה לא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שעשוי להרגיש צורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. בנוסף, יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כאשר הם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמיתי" יותר.

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

כאשר אדם מאמין באמת שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, כי אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לפעמים המחשבה שהמציאות רעה משמשת כהגנה מפני התסכול של אכזבה ומפני תחושות של כישלון.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

ישנם אנשים שמחזיקים במחשבה שהם לא בסדר, וזה עשוי להיות מנגנון הגנה עבורם. אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר, ולכן אם הוא לא מצליח, הוא לא ירגיש אכזבה. בצורה כזו, הוא מונע מעצמו את הציפייה הכואבת, כי זהו המצב הקבוע שהוא מצפה לו. במקרה כזה, אם מישהו יגיד לו שהוא בסדר, הוא עלול להרגיש רע או לא להאמין בכך, משום שהוא מרגיש שהוא משקר לעצמו.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או מתוך הצורך להימנע מאכזבה. כאשר אדם מתחיל להכיר במחשבותיו ובאינטרסים...
מה הטוב שיכול לצאת למישהו שחושב שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזאת. אם מישהו סבור שהמציאות רעה, הוא לא מצפה לטוב, ולכן לא יכול להתאכזב. לא תהיה לו אכזבה אם דברים לא יסתדרו כפי שציפה. הדבר יכול להוות סוג של מנגנון הגנה נפשי, שבו האדם מפחית את ציפיותיו כדי להימנע מהתסכול של אכזבה.

היתרון נוסף שיכול לצמוח מחשיבה שלילית כזו הוא שהאדם יכול להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש את הצורך להשקיע או להתאמץ לשנות אותה, משום שמה שנראה לו כמציאות רעה, הוא יראה אותה כנתון שאין לשנותו.

יש גם אפשרות שהוא ירגיש טוב יותר כאשר הוא רואה את כישלונות העבר כמשהו שאינו נגרם על ידו אלא בגלל שהמציאות רעה. במקרה כזה, הוא לא ירגיש שהוא לא בסדר אלא יסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. במילים אחרות, הוא עשוי להרגיש שזה לא תלוי בו, אלא במציאות עצמה.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

החשיבה ש"מציאות רעה" לאו דווקא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שמרגיש את הצורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא ירגיש שהוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כשהם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמת".

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

אם אדם באמת מאמין שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, שכן אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לעיתים, המחשבה שהמציאות רעה נועדה להגן על האדם מהכאב של התסכול והאכזבה.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

למישהו שיש את המחשבה שהוא לא בסדר באופן קבוע, יש לעיתים אינטרס בהבנה כזו. במצב זה, אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר ויכול להימנע מאכזבה כשלא מצליח. במקרה כזה, הוא מרגיש שזה פשוט "המצב הקבוע" שלו, ולכן לא מצפה להצלחות או לדברים חיוביים.

אם תתן לו הוכחה שהוא בסדר, הוא ירגיש רע ואולי לא יאמין בכך. הוא יכול להרגיש שהוא משקר לעצמו אם מישהו אומר לו שהוא בסדר. הסיבה לכך היא שכשמישהו משדר לאדם שהכל בסדר כל הזמן, הוא ירגיש שמשהו לא נכון בזה, ואז יעדיף להאמין שהוא לא בסדר מאשר להרגיש שקר.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או...
עכשיו מה יכול לצאת טוב למישהו שחושב שהמציאות רעה נגיד שיש מישהו שאומר המציאות רעה ואז מנסים לבדוק איתו "למה אתה אומר שהיא רעה היא לא רעה היא כן רעה היא לא רעה".

ש: הוא לא יוכל להתאכזב.

אליעד: נכון מה עוד אז קודם כל יש לבן אדם אינטרס להגיד שהמציאות רעה כי ככה כביכול הוא לא יכול לצפות לא יכול לצפות לא יכול להתאכזב, מה עוד לא רגע אז מה שאמרת זה נכון איזה עוד דברים טובים יכולים לצאת לבן אדם שחושב שהמציאות רעה?

ש: שכל מה שיקרה הוא ירגיש טוב.

אליעד: לא זה כבר נאמר קודם זאת אותה לוגיקה כאילו כי אם תחשוב שזה רע אתה לא יכול אחר כך להיפגע נגיד, מה עוד?

ש: שהוא יתאמץ כדי לשנות אותה.

אליעד: לא הוא לא מתאמץ הוא מדוכא "למה אתה מדוכא? המציאות רעה, מה אתה רוצה שהיא תהיה טובה טוב אז בא תבדוק היא גם טובה, לא אל תגיד לי שהיא טובה היא רק רעה", מה האינטרס מה הטוב שיוצא לבן אדם מכך שהוא חושב שהמציאות רעה?

ש: לא להתאמץ.

אליעד: אז לא להתאמץ לא להתאכזב ולא להיפגע זה אותו דבר, מה עוד איזו עוד דרך יש חוץ מטוב?

ש: זה אולי להסביר את הכישלונות שלו בעבר.

אליעד: נכון לא להתאכזב גם ממה שהוא נכשל בעבר כי הוא אומר "טוב המציאות רעה לכן אני דפוק זה לא בגלל שאני דפוק אלא בגלל שהמציאות דפוקה", מה עוד אז יש עוד משהו יש את הערך של האמת מה זה אומר הערך של האמת לפעמים בן אדם מה האמת שהמציאות טובה או רעה בא נתחיל עם זה מה האמת שהיא טובה או רעה היא גם טובה וגם רעה נגיד אפשר להגיד שהיא רק טובה ואפשר להגיד שהיא רק רעה אפשר להגיד שהיא לא טובה ולא רעה ואפשר להגיד שהיא גם וגם, עכשיו רוב האנשים מעדיפים לחשוב שהמציאות טובה מעדיפים כאילו יותר נוח לחשוב שהמציאות טובה אבל מה שקורה בן אדם שאומרים לו המציאות טובה הוא לפעמים מרגיש שהוא משקר אז כשהוא חושב שהמציאות רעה הוא מרוויח הרבה יתרונות.

קודם כל הוא חושב שהוא לא משקר אומנם הוא משקר לכיוון ההפוך אבל הוא לא משקר שהיא רק טובה אוקי ודבר נוסף לפעמים הוא גם מרגיש עליונות כי הוא אומר "אני לא משקר כמוהם הם משקרים אומרים שזה טוב אבל אני יותר טוב מהם אני אומר אני לא מפחד לראות את האמת שזה רע" ואז זה בכלל עושה לו טוב שהוא מרגיש שהוא יותר טוב מאחרים כשהוא אומר את האמת שהמציאות רעה. בכל מקרה עכשיו מה המהות של מה שאני אומר עכשיו מה המטרה של מה שאני אומר אני אומר שלפעמים גם בן אדם שנגיד אומר שרע לו וממש נגיד רע לו לבדוק מה האינטרס שלו כי הרבה פעמים יש לבן אדם אינטרס להגיד שרע לו ואז הוא מתפלא למה רע לו כי הוא אומר שרע לו.

ש: אבל אולי זאת האמת שלו.

אליעד: נכון אתה צודק שנייה קודם כל אתה צודק נכון אולי זאת באמת האמת שלו אז מה עושים בודקים איתו מההתחלה כאילו מבררים איתו בא נראה מה האמת מבררים ומבררים עכשיו מה קורה אם תוך כדי שבמבררים רואים שהוא מתעקש להגיד שהמציאות רעה מתעקש אומרים לו "רגע אבל הראינו לך שהיא לא רעה" ואז צריך בעצם להבין מה מחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה, מה שמחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה יכול להיות שזה עושה לו טוב שהוא חושב שהמציאות רעה, עכשיו זה לאו דווקא המציאות רעה זה גם אם מישהו נגיד שחושב שהוא כל הזמן לא בסדר "איך אני אדע שאני בסדר ואיך אני אדע שמה שאני עושה זה בסדר" יש לו אינטרס לחשוב שה - default שלו הוא לא בסדר.

מה האינטרס כי הוא כל כך רוצה להיות בסדר הוא מאוד רוצה להיות בסדר ואז הוא מרגיש מאוד רע כי הוא לא מספיק בסדר אז הוא אומר "טוב בא נגיד שאני לא בסדר בכלל" לדוגמה "ואז אני לא יכול להיות לא בסדר כי אם אני כל הזמן לא בסדר אז אני לא מצפה להיות בסדר אז אין שום בעיה" או משהו כזה, יש אנשים שב - default שלהם נגיד מישהו שואל אותך "איך אני שמה שאני עושה זה בסדר" אתה אומר לו "למה שזה לא יהיה בסדר" הוא אומר לך "לא אבל איך אני יכול לדעת שזה בסדר" זאת אומרת הוא שם את נטל ההוכחה על איך לדעת שזה בסדר, עכשיו מה הטוב שיוצא לו מלחשוב שב - default שלו הוא לא בסדר עד כדי כך שאם אתה תגיד לו "אתה בסדר" ותוכיח לו שהוא בסדר הוא ירגיש רע הוא ירעד תהיה לו רעדה "איך מה פתאום" הוא אומר "לא אני לא בסדר לא אל תגיד לי כזה דבר אני לא בסדר", סיפורים אמיתיים כן יש סיפורים יותר גרועים אבל בא נדבר על אלה.

ש: זאת אומרת הסיבה שהוא לא רוצה להתאכזב שהוא יחשוב שהוא בסדר.

אליעד: זה נכון אבל מה היה ההסבר השני שהסברתי נראה אם תפסת אותו.

ש: שהוא כנה הוא אמיתי ביחס לגבי אנשים שמשקרים על המציאות והוא יודע שהוא לא בסדר.

אליעד: נכון עכשיו איך יוצאים מלופ כזה.

ש: מסבירים לו.

אליעד: מה מסבירים לו?

ש: את המציאות כאילו את המחשבה כאילו זה מה שרציתי לשאול האם יש לו מודעות לזה שהוא עושה את זה מתוך זה שהוא.

אליעד: אז ב - default אף אחד לא חושב שיש לו מודעות לזה בברירת מחדל בן אדם לא חושב שיש לו מודעות בן אדם עושה את זה באופן אוטומטי.

ש: אז מציקים לו על זה על המודעות ואז הוא יחשוב.

אליעד: אז קודם כל מראים לו שמה שהוא אומר זה לא מחויב זה שהוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" והוא מניח שהוא לא בסדר ושהוא צריך הוכחה שהוא בסדר כדי להרגיש בסדר לא מחויב ברגע שזה הפך ללא מחויב זה אומר שהוא איכשהו יכול לעשות אחרת, אם הוא יכול לעשות אחרת אז הוא קודם כל רואה מבחוץ יש לו התנהגות כזאת ולא אחרת ואז שואלים אוקי למה ואז בהתחלה הוא יגיד "כי זה הגיוני" בהתחלה הוא יגיד "זאת האמת אני באמת לא בסדר" נגיד ונגיד "אוקי ולמה אתה אומר את זה בוא ניצמד לאמת למה אומר את זה" ואז אם הוא רואה שמצד ההיגיון אין היגיון בלחשוב ככה אז אומרים לו שאלה שנייה "אוקי אם אתה לא חושב ככה בגלל ההיגיון אז אתה חושב ככה בגלל איזה אינטרס מה האינטרס שלך לחשוב ככה מה הטוב שיוצא לך".

ש: הוא רואה את זה?

אליעד: לא אתה מסביר לו את המהלך קודם כל אתה בודק מה האמת קודם כל אתה בודק מה האמת בלי להסתבך קודם כל הוא אומר אני לא בסדר בא נראה מה האמת, קודם כל לפני שאנחנו מייעצים לו קודם כל בא נראה מה האמת האם באמת הוא לא בסדר קודם כל בא נבדוק מה האמת בכלל.

ש: איך אתה מסביר לו שמה שהוא חושב זה לא אמיתי.

אליעד: שנייה קודם כל אתה מסביר לו "אוקי מה אתה אומר" לדוגמה הוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" זאת אומרת אתה מניח שאתה לא בסדר אומרים לו "אוקי האם אתה מבין שכשאתה שואל איך אני אדע שאני בסדר אוקי אז קודם כל אז זאת אומרת שאתה חושב שיכול להיות שאתה בסדר ויכול להיות שלא כן מבין יכול להיות שאני בסדר יכול להיות שלא" או כשאתה שואל "איך אני אדע שאני בסדר" באותה מידה יכולת לחשוב "איך אני אדע שאני לא בסדר" נכון, אוקי עכשיו כשאתה אומר "איך אני אדע שאני בסדר, מה אתה חושב אתה יודע שאתה בסדר? לא אני לא יודע שאני בסדר, אוקי ואיך אתה מרגיש אתה מרגיש שאתה לא בסדר או אתה לא מרגיש כלום? מרגיש שאני לא בסדר" כי אם הוא יגיד לא מרגיש כלום גם אין בעיה לא רע למישהו מזה שהוא לא מרגיש אם הוא בסדר או לא רע לו מזה שהוא חושב שהוא לא בסדר.

הוא אומר "אני מרגיש שאני לא בסדר" אומרים לו "רגע אז למה אתה אומר שאתה לא בסדר ואתה שואל איך תדע שאתה בסדר אולי תעשה הפוך אולי תגיד אני בסדר עד שאני אדע שאני לא בסדר" ואז הוא אומר "אבל איך אני אדע שאני בסדר" תגיד לו "אוקי אבל יודע שאתה בסדר? לא, אז אולי תגיד אני לא יודע אם אני בסדר או לא עד שאני לא אדע אם אני בסדר או לא" קודם כל מראים לו את זה את הבסיס, אחרי שהוא מבין את ההיגיון של זה בהנחה שחושבים שהוא הבין את ההיגיון אומרים לו "אוקי אז אתה מבין את זה אבל אתה באופן אוטומטי פועל ככה "מה הטוב שיכול לצאת לך מלשאול כל הזמן מי אמר שאני בסדר ומי אמר שאני בסדר" ואז עוברים לשלב של חיפוש האינטרס אינטרס זה אומר שזה עושה לו טוב איכשהו.

אוקי מוצאים את האינטרס מה האינטרס של הבן אדם להגיד שהמציאות רעה ושהוא לא בסדר אחרי שמוצאים איזה אינטרס אומרים לו "אוקי תקשיב יכול להיות שהסיבה שאתה עושה את זה זה בגלל שאתה נגיד לפחד להיפגע מפחד להתאכזב" משהו כזה לדוגמה ואם הוא מבין את זה אז הוא אומר "אוקי זאת האמת מה האמת שאני לא רוצה להיפגע אז אני אומר שהמציאות לא בסדר עכשיו אני יכול לבחור או לשחק את המשחק ולהגיד היא בסדר ויש לי את האופציה להיפגע או לא מוכן להיפגע" תגיד שהיא לא בסדר אבל אל תתלונן כי אתה בוחר את זה כדי לא להיפגע אבל אם נגיד זה לא בגלל הפחד להיפגע אז מה שאני הוספתי פה שיש גם כן את הקטע של האמת כי אם לדוגמה נגיד היה בא אליך נגיד הבן שלך נניח אוקי ונגיד.

אתה איתנו אם נגיד הבן שלך היה בא אליך ואומר לך "תקשיב רע, למה רע לך? לא יודע אני לא יודע אם אני בסדר ולא יודע אם אני בסדר"...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
חשיבה חיובית וחיים טובים - הספר על: פחד להיכשל, מחשבות חיוביות, חשיבה טובה, חשיבה נכונה, לחשוב חיובי, חשיבה חיובית, איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

מחשבות חיוביות ושקט נפשי אמיתי - הספר על: לחשוב חיובי, פחד להיכשל, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חשיבה טובה, האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
מטרה חיובית חצי הכוס המלאה להיות חיובית ליצור התניה חיובית איך נוצר רגש שלילי? ליהנות מהחיים הרגילים מה טוב בחשיבה שלילית? ליהנות מהרגע הזה אופי שלילי איך לא לתת תשובה שלילית ללקוח? ליהנות בעבודה שלך לגרום לו ליהנות לפרש פירושים חיוביים רגשות שליליים ליצור מוטיבציה חיובית מה רע בערך עצמי חיובי? לראות את הטוב שברע ליהנות יותר מיחסי מין איך מבשרים בשורות שליליות? להגיע להנאה של אושר להפסיק התנהגות שלילית ליהנות מעבודה האם כדאי ליהנות? הנאה מסקס אין חיובי בלי שלילי עודף מוטיבציה שלילי לחשוב רק חיובי ליהנות מסרטים טיפול בחשיבה חיובית מה גורם לבן אדם ליהנות? ליהנות בלי להיפגע הנאה בפנטזיה ליהנות מחוסר שליטה יצירת אוירה שלילית איך נוצרים דפוסי התנהגות שליליים? ליהנות מהמאמץ אנרגיה חיובית האם יש אפשרות ליהנות? שורש חיובי לעשות כסף וליהנות מהעבודה מה טוב בערך עצמי שלילי? איך ליהנות מתחושות? ללמוד וליהנות שורש ההנאה להתמודד עם הסרת פרסום שלילי בפייסבוק לפרש פירוש חיובי אנרגיות חיוביות ליצור הנאה ליצור מוניטין חיובי באינטרנט ליהנות מהנאה אמיתית ליהנות משעורי הבית הנאה אין סופית תכונת אופי חיובית תחשוב חיובי יהיה חיובי איך לשתול מחשבות שליליות? חשיבה שלילית במכירות ביקורות שליליות באינטרנט מה רע במנטרות חיוביות? דירוג שלילי באינטרנט אווירה חיובית מול לקוח ליהנות מתחושת צמצום איך ליצור התניה שלילית? למה אני שלילי? ליהנות ממכירה איך ליהנות מהעבודה? תגובות שליליות באינטרנט להיגרר למחשבות שליליות ליהנות מהדרך אל האושר פירוש שלילי ליהנות למכור ליהנות מהרע להפסיק מחשבות שליליות לראות את החיובי התמודדות עם תגובות שליליות בפייסבוק מאזן קלוריות חיובי איך לראות את חצי הכוס המלאה? להתמודד עם ביקורת שלילית באינטרנט התמודדות עם ביקורות שליליות של לקוחות בגוגל שיפוע חיובי להתמודד עם ביקורות שליליות של לקוחות בפייסבוק פרסום שלילי באינטרנט ליהנות מתחושות ביקורת שלילית באינטרנט פחד חיובי הרגשה חיובית לא מצליח לחשוב חיובי למה קשה לחשוב חיובי? רגש חיובי ליצור אווירה חיובית לחשוב חיובי או לחשוב שלילי מוניטין שלילי בפייסבוק פירושים שליליים סרטי סקס יוצרים הנאה מינית חוות דעת שלילית איך להגיע להנאה? שיחה חיובית כתבות חיוביות בגוגל להיות חיובי אנרגיות חיוביות מאנשים אנרגיות שליליות מאנשים עוד נושאים ...
האתר Positive-Thinking.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, קואצינג, טיפול אישי בחשיבה חיובית בתחום פחד להיכשל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Positive-Thinking.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 07_03_2026 השעה 07:52:05 - wesi27