אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות ✔...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חשיבה חיובית, אופטימיות, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, חצי הכוס המלאה, כיצד לחשוב חיובי, פסיכולוגיה שלילית, החשיבה הפסימית, מחשבה פסימית, חצי הכוס המלאה, מחשבות פסימיות, רשימת תכונות אופי שליליות, התגברות על כישלון, בחירת תכונות שליליות לראיון עבודה, חשיבה חיובית ודמיון מודרך, עזות חיובית, עקרונות הפסיכולוגיה החיובית, להיות אופטימיים, איך לא לחשוב פסימי, לא לחשוב פסימי, רק מחשבות חיוביות, טיפול בחרדה דרך חשיבה חיובית, מדריך אישי, מסרים תת הכרתיים חיוביים, התנהגות חיובית, תכונות אישיות שלילית, הצהרות שליליות, איך לא לחשוב שלילי, שינוי וחשיבה חיובית, גישה חיובית, הרגשות שליליות, חצי הכוס הריקה, התנהגות שלילית הנובעת מהתמכרות, איך הופכים מחשבה שלילית לחיובית, חיוביות, חשיבה חיובית, אימון עסקי, פילוסופיה אופטימית, תכונות אופי חיוביות ושליליות, טיפים לדיבור חיובי, למה אופטימיות משפיעה על לחץ,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:10איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
איך להפסיק לחשוב שלילי ולהתחיל לחשוב חיובי באמת?

אנשים רבים מבינים שהרגשות שלהם מושפעים מהחשיבה שלהם, ושמחשבות חיוביות יוצרות תחושה טובה, בעוד מחשבות שליליות מובילות לתחושות שליליות. אך לעיתים, כשאדם מנסה להילחם בשליליות על ידי מחשבות חיוביות בכוח, הוא עלול להרגיש גרוע יותר. זה קורה כי המוח שלו פשוט לא מאמין למחשבות החיוביות האלה, ולכן מתנגד להן ומחזק דווקא את השליליות.

למה קשה לאנשים שליליים להאמין למחשבות חיוביות?

אנשים שנמצאים במצב שלילי מאוד נוטים להטיל ספק במחשבות החיוביות כאשר אלו עולות במוחם. הם נצמדים לפתע לאמת ומתחילים לשאול שאלות כמו "מי אמר שזה נכון? אולי זה בכלל לא טוב, אולי זה לא מספיק טוב, אולי זה לא מושלם?". כלומר, המוח שלהם פוסל מחשבות חיוביות בקלות, בעוד המחשבות השליליות מתקבלות אצלם כאמת מובנת מאליה.

לדוגמה, אם מישהו מנסה לשכנע את עצמו שהעבודה שלו טובה או שהוא יצליח בה, המוח עשוי להתנגד ולהציג טיעונים נגדיים, וכך הוא לא מצליח להרגיש טוב. כאשר אדם בזוגיות מנסה לחשוב שהזוגיות שלו טובה, המוח ימצא מיד סיבות למה היא דווקא לא טובה, וכך האדם נשאר בתחושה שלילית.

מה הטעות של אנשים שמנסים לחשוב חיובי בכוח?

הטעות המרכזית היא שאנשים מנסים ישר "לחשוב חיובי", במקום להפסיק קודם כל את המחשבות השליליות. אי אפשר להכריח את המוח להאמין למחשבות חיוביות כשהוא עדיין מאמין בשליליות. המאמץ להאמין במשהו חיובי בכוח, בלי להפסיק להאמין במחשבות השליליות קודם לכן, מתיש את האדם ומוביל לכך שהוא נשאר בתחושה שלילית ואף מחמיר אותה.

מה הדרך הנכונה להפסיק את השליליות ולהתחיל לחשוב חיובי?

השיטה הנכונה היא קודם כל להפסיק לחשוב שלילי. בשלב הראשון צריך להגיע למצב נייטרלי, שבו האדם לא בטוח שהמחשבה השלילית נכונה. כאשר מופיעה מחשבה שלילית, צריך פשוט להטיל בה ספק. למשל, אם המחשבה היא "אני לא אצליח בעבודה", האדם צריך לשאול את עצמו: "מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון?". המטרה היא להגיע לנקודה שבה האדם אומר לעצמו "אני לא יודע". כשאדם כבר לא בטוח שהמחשבה השלילית היא אמת, הוא נפתח יותר לקבלת מחשבות חיוביות.

רק אחרי שהמחשבות השליליות נחלשות, יש מקום להכניס מחשבות חיוביות. חשוב להדגיש שכאשר מגיעות מחשבות חיוביות, יש לתת להן מקום ולא להטיל בהן ספק כמו שנהוג לעשות. בשיטה זו האדם שובר את הדפוס שבו רק המחשבות השליליות נתפסות כאמינות.

איך השיטה הזאת עובדת בתחום הזוגיות?

אם אדם מרגיש שהזוגיות שלו רעה, הוא לא צריך להכריח את עצמו לחשוב שהזוגיות טובה. במקום זאת, עליו להטיל ספק במחשבות השליליות שלו: "אולי הזוגיות לא באמת גרועה כמו שנדמה לי? אולי הסיבות שאני חושב שהזוגיות לא טובה אינן נכונות?". כשאדם כבר לא בטוח לגמרי שהזוגיות שלו גרועה, התחושה הרעה פוחתת, ויש הזדמנות למחשבות חיוביות לעלות באופן טבעי, בלי שיצטרך להיאבק בהן.

מדוע לא חייבים לאהוב את עצמך, אלא רק להפסיק לשנוא?

הרבה אנשים מנסים לשכנע את עצמם במחשבות חיוביות כמו "אני אוהב את עצמי", "אני בעל ערך", אבל אינם מצליחים להאמין בזה, כי הם עדיין שקועים בשליליות. הדרך הנכונה היא קודם כל פשוט להפסיק לשנוא את עצמך, להפסיק להאמין במחשבות כמו "אני חסר ביטחון" או "אין לי ערך". כאשר אדם מגיע למצב נייטרלי שבו הוא לא שונא את עצמו, הוא יכול להתחיל לבנות בהדרגה אמונה חיובית. בשלב זה, יהיה לו הרבה יותר קל לקבל את המחשבות החיוביות האלו בלי להטיל בהן ספק.

למה לא כדאי לרדוף אחרי הטוב אלא לברוח קודם מהרע?

אנשים נוטים לנסות לרדוף אחרי הטוב כשעדיין לא ברחו מהרע. הם רוצים להכניס חיוביות לחייהם, אך הם עדיין תקועים במחשבות שליליות. זה דומה למישהו שנחנק ומנסה ישר לחנוק את מי שחונק אותו במקום פשוט להשתחרר מהחניקה קודם. הדרך הטובה יותר היא קודם כל לברוח מהרע, להשתחרר מהמחשבות השליליות, ורק אחר כך לאפשר לטוב לבוא באופן טבעי וקל יותר.

סיכום מעשי של השיטה לחשיבה חיובית:
  • אל תנסה בכוח לחשוב חיובי, אלא קודם כל תפסיק להאמין למחשבות שליליות.
  • כשהמחשבות השליליות מגיעות, הטל בהן ספק עד שתגיע למצב נייטרלי של "אני לא יודע".
  • כשמגיעה מחשבה חיובית, אל תטיל בה ספק ותאפשר לה להיכנס בצורה טבעית.
  • אל תנסה לאהוב את עצמך בכוח, פשוט הפסק לשנוא את עצמך.
  • אל תתאמץ לפתח ביטחון עצמי, אלא קודם כל הפסק להרגיש חסר ביטחון.
  • אל תרדוף אחרי הטוב כשהרע עדיין קיים - קודם כל בריחה מהרע, ואז הטוב יגיע לבד.
איך לגרום למישהו לחשוב חיובי?

אנשים שרוצים להרגיש טוב מבינים לרוב שהרגשות שלהם מושפעים מהמחשבות שלהם. אם הם חושבים חיובי - הם מרגישים טוב, ואם הם חושבים שלילי - הם מרגישים רע. אבל מה קורה כשהם חושבים שלילי ורוצים להרגיש טוב? הם מנסים לחשוב חיובי, אך לפעמים זה פשוט לא עובד. למעשה, ככל שהם מנסים בכוח לחשוב חיובי, הם עלולים להרגיש רע יותר, כי המוח שלהם לא באמת מאמין למחשבות החיוביות שהם מנסים להכניס.

הבעיה של אנשים שליליים עם מחשבות חיוביות

כאשר אנשים נמצאים במצב שלילי מאוד, אפילו אם תבוא להם מחשבה חיובית, הם עלולים להטיל בה ספק. הם פתאום נאחזים באמת ושואלים את עצמם: "מי אמר שזה נכון? אולי זה לא באמת טוב? אולי זה לא מספיק טוב?" זאת אומרת, על המחשבות השליליות הם מאמינים בקלות, אבל על מחשבות חיוביות הם לא מאמינים באותה מידה. הם פתאום מחפשים הוכחות, מפרקים את החיובי, מטילים בו ספק ובסוף חוזרים שוב למחשבות השליליות.

מה הפתרון? קודם כל, לא לחשוב שלילי

במקום לנסות ישר לחשוב חיובי, צריך להתחיל מלנקות את הראש ממחשבות שליליות. לא חיובי ולא שלילי - קודם כל נייטרלי. זה אומר שבאה מחשבה שלילית, השלב הראשון הוא לא להילחם בה עם מחשבה חיובית, אלא פשוט להטיל בה ספק: "מי אמר שזה נכון? אולי ההפך הוא הנכון?".

למה לא ישר לנסות לחשוב חיובי?

הבעיה בלהכריח את עצמך לחשוב חיובי היא שהמוח שלך לא מאמין לזה. נניח שמישהו אומר לעצמו: "אני אצליח בעבודה", אבל הוא לא באמת מאמין בזה, אז זה לא באמת יעזור לו. המוח יתנגד ויביא את כל הסיבות לכך שהוא לא יצליח. לכן, במקום ישר להכניס מחשבות חיוביות ולנסות להאמין בהן, קודם כל צריך להפסיק להאמין למחשבות השליליות.

למשל, אם מישהו חושב: "אני לא אצליח בעבודה", קודם כל הוא צריך לשאול את עצמו: "מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון?". כשהוא מגיע למצב של "אני לא יודע", כלומר, הוא כבר לא בטוח שהמחשבה השלילית נכונה, זה המקום להתחיל לבנות מחשבות חיוביות. ואז, אם באה מחשבה חיובית - לא להטיל בה ספק. כלומר, לשבור את הדפוס שבו רק המחשבות השליליות נראות אמינות, ואילו החיוביות נראות מפוקפקות.

איך זה עובד בזוגיות?

נניח שמישהו נמצא בזוגיות והוא מרגיש שהיא לא טובה לו. הוא רוצה לשכנע את עצמו שהזוגיות כן טובה לו, אבל כשהוא מנסה לחשוב מחשבות חיוביות - זה לא עובד. המוח שלו לא מאמין לזה. אז מה עושים? קודם כל מפסיקים להאמין למחשבות השליליות. כלומר, במקום לחשוב "הזוגיות שלי גרועה", אפשר להתחיל לשאול: "למה אני חושב שהזוגיות גרועה? אולי זה לא באמת נכון? אולי זה דווקא כן טוב?". עצם העובדה שהוא לא בטוח שהזוגיות גרועה כבר מחלישה את התחושה הרעה.

אל תכריח את עצמך לאהוב את עצמך - פשוט תפסיק לשנוא את עצמך

הרבה אנשים מנסים לחשוב מחשבות כמו "אני אוהב את עצמי", "אני מעריך את עצמי", "אני אדם בעל ערך" - אבל אם הם לא באמת מאמינים בזה, זה לא עוזר. עדיף לא לנסות ישר לאהוב את עצמך, אלא קודם כל פשוט להפסיק לשנוא את עצמך. במקום להגיד "אני אוהב את עצמי", עדיף להגיד: "אני לא שונא את עצמי". במקום לנסות להרגיש בעל ביטחון עצמי, עדיף קודם כל פשוט להפסיק להרגיש חסר ביטחון.

אם מצליחים להגיע לנקודה שבה אין שנאה עצמית ואין חוסר ביטחון - זה כבר שיפור משמעותי. ואז, כשהמחשבות החיוביות יגיעו, יהיה יותר קל להאמין להן.

אל תרדוף אחרי הטוב - פשוט תברח מהרע

אנשים לפעמים עושים טעות כשהם מנסים ישר לחפש את הטוב, כשהם עדיין תקועים בשלילי. במקום זה, עדיף קודם כל להפסיק את הרע, להגיע למצב של נייטרליות, ורק אז לאפשר למחשבות הטובות להגיע בלי להילחם בהן.

דימוי: איך יוצאים מזה?

זה כמו שמישהו חונק אותך, ואתה מנסה לחנוק אותו בחזרה - אבל אתה עדיין בעצמך נחנק. במקום להתאמץ ישר להכות בחזרה, קודם כל עדיף לצאת מהחניקה, ואז לחשוב איך לתקוף. באותו אופן, אם מישהו נמצא בתוך מחשבות שליליות, במקום ישר לנסות לדחוף מחשבות חיוביות, עדיף קודם כל להפסיק את השליליות. אחרי שזה קורה, כבר יהיה קל יותר לחשוב חיובי באופן טבעי.

סיכום: איך להגיע למחשבות חיוביות?
  • במקום לנסות לחשוב חיובי - קודם כל תפסיק לחשוב שלילי.
  • כשבאה מחשבה שלילית - אל תנסה להיאחז בחיובי, אלא קודם כל תטיל בה ספק.
  • אל תכריח את עצמך להאמין למחשבות חיוביות - אלא קודם כל תגיע למצב של "אני לא יודע" לגבי השלילי.
  • כשבאה מחשבה חיובית - אל תטיל בה ספק, תן לה מקום.
  • במקום לנסות ישר לאהוב את עצמך - פשוט תפסיק לשנוא את עצמך.
  • אל תנסה ישר לפתח ביטחון עצמי - קודם כל תדאג שלא יהיה לך חוסר ביטחון.
  • אל תרדוף אחרי הטוב - פשוט תברח מהרע, והטוב כבר יבוא לבד.
עכשיו יש עוד קטע עם אנשים שרוצים להרגיש טוב ונניח שהם מבינים שאם הם מרגישים טוב או רע זה תלוי במה שהם חושבים שאם הם חושבים חיובי יהיה טוב חושבים שלילי יהיה רע להם ואז הם חושבים שלילי ורע להם ואז הם רוצים להרגיש טוב אז מה הם עושים הם מנסים לחשוב חיובי. כן עכשיו אז כמובן שיש את מה שדברנו שכשאתה מנסה לחשוב חיובי אתה מרגיש עוד יותר רע מזה שאתה שלילי אבל השאלה היא פרקטית איך בן אדם יכול לחשוב חיובי נגיד שבן אדם אומר "אני רוצה לחשוב מחשבות חיוביות" או נגיד אנחנו רוצים לגרום לבן אדם לחשוב מחשבות חיוביות איך מביאים בן אדם למצב שהוא חושב חיובי.

עכשיו מה שקורה אצל אנשים שהם מספיק שליליים שכשהם מנסים לחשוב חיובי הם כל כך שליליים שכשבאה אליהם מחשבה חיובית הם מתחילים גם להטיל בזה ספק הם פתאום מתחילים להיצמד לאמת "מי אמר שזה נכון ומי אמר שזה טוב", מרוב השליליות כי הוא אומר "טוב בא נראה מה טוב בזה" אבל פתאום הם נצמדים לאמת "אולי זה לא טוב ואולי זה לא מספיק טוב אבל זה לא מושלם" על הרע הם מאמינים על הטוב הם לא מאמינים.

מה שבן אדם צריך לעשות כדי לחשוב חיובי זה קודם כל לא לחשוב שלילי קודם כל לנסות לא לחשוב שלילי, תנקה את הראש לא חיובי לא שלילי "לא רוצה חיובי לא רוצה שלילי קודם כל רוצה". עכשיו מה זה אומר פרקטית באה מחשבה שלילית לשאול אולי ההפך הוא הנכון כמו שהסברנו קודם בנושא של הטלת הספק אולי ההפך הוא הנכון.

ש: אולי ההפך הוא הנכון זה לא מה שאתה אומר, אולי ההפך הוא הנכון זה כבר מוריד עליהם משקולת יותר כבדה.

אליעד: לא אין לי בעיה "אולי ההפך הוא הנכון" על השלילי אל תנסה לראות מה טוב בזה.

ש: לא אבל אם אתה אומר מה טוב בזה זה ההפך.

אליעד: אני אסביר אני מבין מה אתה אומר שנייה, בשביל לחשוב בשביל להרגיש טוב אתה צריך להאמין במשהו חיובי שתהיה לך מחשבה שאומרת "זה טוב וזה רק טוב", נגיד בן אדם נגיד מרגיש שהוא לא יצליח בעבודה ואז הוא שואל את עצמו "איך אני משכנע את עצמי שאני אצליח בעבודה" אז אני אומר לפני "איך אני", עכשיו אז הוא מנסה טוב "אני אולי" אז הוא מנסה לשכנע את עצמו שהוא יצליח בעבודה והוא לא מאמין לזה המוח לא מאמין שהוא יצליח בעבודה.

אז אני אומר קודם כל זה שאתה מנסה לשכנע את עצמך שתצליח בעבודה ולהיות עם ביטחון עצמי וכל העניינים קודם כל בא תיקח את המחשבה שאומרת "אני לא אצליח בעבודה" קודם כל תנסה לחסל אותה "מי אמר שהיא נכונה אולי היא לא נכונה". אבל אני אסביר מה המהות של מה שאני אומר פה המהות של מה שאני אומר פה היא אל תנסה ישר להיאחז במחשבה הטובה אל תנסה להכריח את המוח שלך לחשוב טוב אל תנסה להכריח את המוח שלך לחשוב חיובי, למה זה לא עובד? קודם כל תראה שאתה לא חושב שלילי מבחינתי תהיה בנייטרלי אחרי שתהיה בנייטרלי שאתה לא יודע כלום "טוב אני לא יודע אם אני אצליח או אכשל אוקי עכשיו תשתוק" עכשיו אם באה מחשבה טובה אל תטיל בה ספק באה מחשבה ראה תטיל בה ספק. שימו לב עוד פעם בן אדם.

ש: ליירט רק את הרעות.

אליעד: כן אבל אני אומר בהתחלה, אני רוצה לחדד עוד פעם נקודה אם בן אדם רוצה לחשוב חיובי נגיד בן אדם נגיד נמצא בזוגיות נניח אוקי ונניח נגיד שהוא לא טוב לו בזוגיות הוא ממורמר ונניח שהוא רוצה לשכנע את עצמו שטוב לו בזוגיות ואז הוא שואל את עצמו "איך אני יכול לשכנע את עצמי שהזוגיות הזאת טובה לי" ואז הוא מנסה לחשוב מחשבות חיוביות וזה לא עובד לו המוח לא נדבק, המחשבות החיוביות לא נדבקות אליו.

אז אני אומר בתור התחלה אל תתאמץ כרגע לחשוב שהזוגיות הזאת טובה לך קודם כל בוא נתמקד בזה שכשאתה חושב שהיא לא טובה לך נטיל בזה ספק כי אל תכריח את עצמך להאמין לטוב כי בשביל שתוכל ליהנות בזוגיות אתה צריך לחשוב שהיא טובה ואתה צריך גם להאמין למחשבות האלה אז אל תתחיל מההתחלה מבן אדם שמאמין למחשבות הרעות "טוב איך אני עכשיו גם חושב את המחשבות הטובות וגם מאמין להם" אל תתחיל משם.

קודם כל כשהמוח אומר לך "הזוגיות לא טובה, למה היא לא טובה? כי צוחקים עלי, אולי לא צוחקים עלי אולי יותר טוב שצוחקים עלי, אולי זה שצוחקים עלי זה הופך את זה לטוב" מבחינתי תגיד "לא יודע", טוב מבחינתי שה - output בסוף יהיה "ואני לא יודע אם זה יותר טוב או לא טוב". בוא קודם כל ניקח אותך מהאמונה ברע ל - "לא יודע" אחר כך ברגע שאתה ב - "לא יודע" עכשיו פתאום יבואו מחשבות טובות ואז אל תטיל בהם ספק זה הכל.

אבל אם בן אדם ישר מנסה להכריח את עצמו לקחת מחשבות טובות ולהאמין להם, איך אתה יכול להאמין להם מאיפה תאמין להם אין לך כוח להאמין להם כי באופן פוזיטיבי להאמין למחשבה זה בעייתי, עדיף להטיל ספק ברע וכשבאה מחשבה טובה פשוט לא להטיל בה ספק. אתם מבינים יש בן אדם שהוא כבר באיזה מיומנות שהוא יכול לקחת איזה מחשבה ולשכנע את עצמו שהיא נכונה הוא יכול להגיד "יש פה פיל" ולשכנע את עצמו שיש פה פיל.

אוקי בהנחה שהבן אדם לא במצב כזה אז קודם כל בתור התחלה אל תתמקד איך לחשוב טוב, אל תתמקד בלחשוב חיובי תתמקד איך לא לחשוב שלילי, קודם כל כאשר ממש רע לך קודם כל תחסל את זה ותבוא למצב של השווה או הנייטרלי, אם אתה לא מצליח לא להאמין למחשבות הרעות מאיפה יהיה לך את האנרגיה והכוח להביא מחשבות טובות ועוד להאמין להן כי גם צריך להאמין למחשבות הטובות, קודם כל בוא נחליש את הרע שתתנקה תתנקה מהמחשבות הרעות או יחסית תתנקה מהמחשבות הרעות.

אחרי שהתנקית מהמחשבות הרעות עכשיו יש איזו מחשבה טובה אתה אל תטיל בה ספק והנה אתה נמצא על חיובי אבל אני אומר עוד פעם האנשים לפעמים עושים טעות הם מנסים לחשוב חיובי והם נדפקים, הם שליליים יש להם מחשבות שליליות גישה שלילית ואז בן אדם שואל "איך אני יכול תמיד לראות את הטוב ואיך אני יכול תמיד להיות אופטימי, איך אני יכול להעריך את עצמי איך אני יכול לאהוב את עצמי" אדוני אל תעריך את עצמך ואל תאהב את עצמך אבל תהיה אופטימי.

קודם כל בא נתחיל בזה שלא תהיה פסימי קודם כל בא נתחיל בזה שאל תרד על עצמך, קודם כל בא נתחיל בזה שאל תשנא את עצמך אחר כך בא נתחיל בזה מבחינתי אז זה אומר "אז מה אני לא יאהב את עצמי?" לא אל תאהב את עצמך ואל תשנא את עצמך אל תעשה טוב אל תאהב את עצמך, קודם כל בא נתחיל בזה שלא תשנא את עצמך. עכשיו אחרי "שוואלה אני לא שונא את עצמי וגם לא אוהב את עצמי" אוקי סבבה עכשיו רגוע יפה, עכשיו בוא נבנה משהו בוא עכשיו נבנה משהו עכשיו כשתבוא אליך איזו מחשבה טובה תאמר לך "אוקי תגיד לי יכול להיות שככה וככה" מחשבה טובה "כן, אוקי יש בזה היגיון? כן, יפה תאמין לה סע עם זה" אל תטיל ספק.

אבל אם בן אדם ישר מנסה "איך אני משכנע את עצמי שיש לי ביטחון איך אני משכנע את עצמי שיש לי ערך" מאיפה אתה יכול לשכנע את עצמך שיש לך ערך כאילו אתה כל כולך שקוע במחשבות שליליות מאיפה תצליח להאמין למשהו טוב. הבנו את הסיפור קודם כל תטיל ספק ברע תעבור לנייטרלי אחר כך נתקדם קדימה.

ש: כן תלוי להקטין את המשקולת כל הטוב.

אליעד: זה לא ברור מאליו כי הבן אדם רע לו והוא כל כך רוצה להרגיש טוב שהוא אומר "לא אני חייב לחשוב טוב" אבל אין לו כוח לחשוב טוב ואז הוא לא מצליח לחשוב טוב כי הוא לא מאמין לטוב ואז יש לו עוד פעם בעיות. לכן אל תנסה לחשוב חיובי תנסה לא לחשוב שלילי אל תנסה לאהוב את עצמך תנסה לא לשנוא את עצמך, אם לא תשנא את עצמך דהיינו, אל תנסה להעריך את עצמך תנסה לא לא להעריך את עצמך, אל תנסה שיהיה לך ביטחון תנסה שלא יהיה לך חוסר ביטחון לא צריך שיהיה לך ביטחון מספיק שלא יהיה לך חוסר ביטחון גם עם זה אפשר לעבוד.

"ומאיפה אני יכול להרגיש שיש לי ביטחון" לא צריך אין לך ביטחון זה גם בסדר אבל בא נבדוק שגם אין לך חוסר ביטחון, בא ניקח את החוסר ביטחון שלך ננטרל אותו ומה שיהיה יהיה אבל לא "טוב איך אני מפתח ביטחון" מאיפה תביא עכשיו ביטחון כי צריך להאמין למשהו גם צריך לייצר מספיק מחשבות חיוביות וגם צריך להאמין להן מאיפה תביא עכשיו תייצר אותן ותאמין להן הרי אתה שקוע במחשבות שליליות. הבנו את הסיפור אל תרדוף אחרי הטוב תברח מהרע לא יהיה רע יהיה נייטרלי אחר כך נבנה משהו חדש.

ש: זה מזכיר לי.

אליעד: רגע עוד משפט אחד, זה כמו נגיד אנשים.

ש: אני אתן לך דוגמה.

אליעד: כן.

ש: מישהו חונקים אותו והוא רוצה הוא אומר "לא אני רוצה לחנוק כאילו את זה שחונק אותי" אומרים לו "חכה רגע קודם כל תצא מהחניקה הזאת ותנסה לחנוק אותו".

אליעד: למרות שיש גם היגיון שאומר שאם תתחיל לחנוק אותו תוך כדי שהוא חונק אותך אז אולי הוא ישחרר את החניקה שלו, זה נכון אבל מה האמת שיחסית זה יותר קשה, בהכרח יותר קשה? לא יודע נתתי עוד כיוון אם מישהו מרגיש שיש לו שליליות והוא ישר מביא את החיובי וזה עוזר לו סבבה, אתה לא מצליח להיצמד לחיובי? קודם כל בוא תצא מהשלילי אחר כך נתקדם לחיובי.
הדרך אל המטרה - מה יותר טוב מאשר ליהנות בדרך אל המטרה?
...יותר מאשר המטרה. כי המטרה חשובה יותר מאשר הדרך, רק אצל מי שיהיה לו טוב יותר כאשר הוא יגיע אל המטרה. אך כאשר האדם חי מתוך תודעה שהכל טוב, הרי שהוא מציב לעצמו מטרות, לא כדי להגיע אליהן, אלא כדי ללכת בדרך אליהן. כי כאשר האדם חי את הרגע ונהנה מכל רגע בשלמות, אז גם כאשר הוא צועד בדרך אל המטרה, הרי שמבחינתו גם אם הוא לא יגיע אל המטרה, הכל יהיה טוב באותה המידה. מאחר שהכל טוב תמיד. ואדם כזה מציב לעצמו מטרה, רק כדי לעשות טוב יותר מאשר הכל טוב (ראה כאן). ואצל...
יופי חיצוני, להיות מקובל בחברה, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, להיות מקובל, דחייה חברתית, להיות מושלם, לחוות שלמות
יופי חיצוני, להיות מקובל בחברה, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, להיות מקובל, דחייה חברתית, להיות מושלם, לחוות שלמות
...אחרת, מה היא? שאלה: זה גורם לחוסר ביטחון. אליעד: אז הבעיה היא, לא שזה לא מקובל, אלא זה גורם לך לא להיות בטוחה בעצמך. אז מה יש לנו, בעיית עור למשל זאת בעיה, לא בגלל שזה לא יפה, לא בגלל שזה לא מקובל, אלא בגלל שיש לך בעיית ביטחון בגלל זה. אז אם לא הייתה לך בעיית ביטחון, לא היה מעניין אותך בעיית העור, נכון? כן. לכן אדם שהולך לרופא ומבקש תרופה לבעיית עור, צריך לבקש מהרופא תרופה לבעיית ביטחון, נכון? שאלה: אני המומה עד כמה אני נמצאת בעולם מקביל. אליעד:...
לשנוא את הטוב, לאהוב את הרע, הנאה יוצרת סבל, סבל יוצר הנאה, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, איך לא להרגיש רע? איך להרגיש טוב? לוותר על הטוב, טוב יוצר רע, רע יוצר טוב, התמודדות עם חרדה
לשנוא את הטוב, לאהוב את הרע, הנאה יוצרת סבל, סבל יוצר הנאה, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, איך לא להרגיש רע? איך להרגיש טוב? לוותר על הטוב, טוב יוצר רע, רע יוצר טוב, התמודדות עם חרדה
...לא משתחררים מהמחשבות שיוצרות סבל? אליעד מסביר שהסיבה שאנשים ממשיכים לסבול היא שהמחשבה שלהם מספקת להם גם הנאה וסיפוק. למשל, אם לאדם רע מזה שיש לו מינוס בבנק, המוח שלו מזכיר לו תקופות שהיה לו טוב עם כסף, או שהוא מדמיין כמה טוב יהיה לו בעתיד כשישיג כסף. המחשבות האלה מחזקות את התקווה והופכות את הסבל לנסבל יותר. בעצם, ההנאה והסבל קשורים אחד לשני ותלויים זה בזה. אליעד נותן דוגמה נוספת של אדם שנמצא בגיהינום וסובל. כל עוד יש לו תקווה לצאת מגיהינום, הוא יסבול...
אושר למתקדמים, מה טוב ברע? למה יש רע? לאהוב את הפחד, למה יש פחד? מהי מטרת הרע? המרדף אחרי הרצון, מטרת הרצון, למה יש רצון? הטוב שברע, איך לא להרגיש רע? תמיד יהיה חיסרון
אושר למתקדמים, מה טוב ברע? למה יש רע? לאהוב את הפחד, למה יש פחד? מהי מטרת הרע? המרדף אחרי הרצון, מטרת הרצון, למה יש רצון? הטוב שברע, איך לא להרגיש רע? תמיד יהיה חיסרון
...להימנע ממנו? אליעד מציין שלפעמים, כאשר אנו מייחלים לפחד, אנו למעשה רוצים את ההזדמנות ללמוד ולהתפתח מהתמודדות עם אותו פחד. הוא מסביר שברגע שמבינים מה טוב במצבים שגורמים לפחד, יש פחות התנגדות להם, וניתן להפיק מהם יתרון. האם כל פחד הוא רע? אליעד מסביר בהרחבה שאין לראות פחד באופן חד - צדדי כשלילי. פעמים רבות, פחד הוא מניע חשוב להתפתחות, כי הוא מאלץ אותנו להתמודד עם אתגרים ולצמוח. הוא גם מעלה את השאלה כיצד ניתן לא להרגיש רע כאשר אנו חווים פחד או תסכול...
אישה מוכה, מהי המהות של אישה מוכה? הרגלים רעים, הרגלים שליליים, למה יש לך אופי של אישה מוכה? האם יש לך אופי של אישה מוכה? למה קל להיות אישה מוכה? מה הופך אישה לאישה מוכה? התמכרות למתוק, התמכרות לסמים, התמכרות לזוגיות שלילית
אישה מוכה, מהי המהות של אישה מוכה? הרגלים רעים, הרגלים שליליים, למה יש לך אופי של אישה מוכה? האם יש לך אופי של אישה מוכה? למה קל להיות אישה מוכה? מה הופך אישה לאישה מוכה? התמכרות למתוק, התמכרות לסמים, התמכרות לזוגיות שלילית
...אדם שיש לו הרגלים רעים או התמכרויות. הוא טוען שכל אדם בעולם הוא סוג של אישה מוכה, כיוון שלכל אחד יש הרגל או התמכרות למשהו שמזיק לו, ובכל זאת הוא ממשיך איתו, כי הוא מקבל ממנו משהו טוב. לדוגמה, אליעד מזכיר אדם שמעשן סיגריות. האדם יודע שסיגריות מזיקות לו, שהן יכולות לסרטן אותו ולהרוג אותו, ובכל זאת הוא ממשיך לעשן כי הסיגריות נותנות לו הנאה, שקט, או כל תחושה חיובית אחרת. אם אדם היה עובר ברחוב ומישהו היה שופך עליו עשן מסרטן, הוא מיד היה מתנגד ובורח. אבל...
טוב ורע, השפעת תהליכים רגשיים, למה אני מרגיש רע? למה אני מרגיש טוב? איך נוצרים רגשות? איך למצוא תשובות לשאלות? רגשות חיוביים, רגשות שליליים, רגשות טובים, רגשות רעים
טוב ורע, השפעת תהליכים רגשיים, למה אני מרגיש רע? למה אני מרגיש טוב? איך נוצרים רגשות? איך למצוא תשובות לשאלות? רגשות חיוביים, רגשות שליליים, רגשות טובים, רגשות רעים
...שברגע שזיהה שאין הכרח שהקשר יהיה חד משמעי, כבר ידע שהאפשרויות יכולות להיות מנוגדות: יכול להיות שהטוב הכללי יגביר את הרגשות החיוביים במצבים פרטיים או דווקא יחליש אותם. בנוסף, כדי למצוא תשובות, אליעד מציע לבדוק את השאלה בשני כיוונים מנוגדים, ואז לנסות להבין איך כל אחד מהכיוונים האלה יכול להתקיים במציאות. אחרי שמבינים את ההיגיון בשתי האפשרויות, מבינים שאין תשובה אחת חד משמעית, אלא שהתשובה תלויה בהקשר הספציפי. האם אפשר לנתק לחלוטין את הטוב הכללי מהטוב...
הנאה - שורש ההנאה, איך נוצרת הנאה? במה תלויה הנאה? איך ליהנות בשלמות? הנאה גשמית / הנאה רוחנית / ההנאה של החכם האמיתי
...רוצה להשיג אותה שוב פעם ושוב פעם, וזה אפשרי רק על ידי צמצום וכולי). ותת המודע של האדם, שמנסה להשיג את ההנאה הרוחנית, הוא מניע את האדם, לחפש את אותה ההנאה הרוחנית. ובתת המודע העמוק ביותר, שם האדם כבר חווה את השלמות, והוא אינו מחפש דבר. ובתת המודע החיצוני יותר, האדם מחפש את ההנאה של האחדות, על ידי התבוננות פנימית, שאותה האדם עושה תמיד, בכל דבר בעולם, בעומק תת המודע שלו. וברובד חיצוני יותר, האדם לא יודע איך להשיג את ההנאה הזאת באופן ישיר, ואז האדם מחפש...
אושר למתקדמים, סודות הסבל, מה טוב ברע? מה טוב בסבל? רצון לא אפשרי, למה אנשים מתאבדים? למה לא להתאבד? סוגי התאבדות, התאבדות לא עוזרת, ליהנות מהסבל, ליהנות להרגיש רע, ליהנות לסבול
אושר למתקדמים, סודות הסבל, מה טוב ברע? מה טוב בסבל? רצון לא אפשרי, למה אנשים מתאבדים? למה לא להתאבד? סוגי התאבדות, התאבדות לא עוזרת, ליהנות מהסבל, ליהנות להרגיש רע, ליהנות לסבול
...להבין את עצמו. למה לא להתאבד? בסיום ההרצאה, אליעד מציין את האפשרות של שינוי בגישה לחיים, מתוך ההבנה שאדם לא חייב להילחם ברצונותיו, ושהתמודדות עם הרצון הלא ממומש עשויה להביא אותו למקום פנימי שונה. הוא מסביר כי אם אדם יפסיק לרצות את הדברים שהוא לא יכול להשיג, ייתכן שיתחיל להרגיש טוב יותר על עצמו, ויאפשר לעצמו למצוא פתרונות פנימיים. מה טוב בסבל? למה אנשים מתאבדים? איך להתמודד עם רצונות שלא מתממשים? האם התאבדות עוזרת? איך למצוא פתרונות פנימיים? מהם סודות...
סקס ויחסי מין, מה המשמעות של סקס? איך נוצר חשק לסקס? איך נוצרת הנאה מינית? למה אנשים אוהבים סקס? איך נוצרת התמכרות לסקס? איך נוצר רצון לסקס? גמילה מסקס, האם הגיוני לאהוב סקס? האם הגיוני לרצות לעשות סקס? למה אני אוהב סקס?
סקס ויחסי מין, מה המשמעות של סקס? איך נוצר חשק לסקס? איך נוצרת הנאה מינית? למה אנשים אוהבים סקס? איך נוצרת התמכרות לסקס? איך נוצר רצון לסקס? גמילה מסקס, האם הגיוני לאהוב סקס? האם הגיוני לרצות לעשות סקס? למה אני אוהב סקס?
...מובנה בפני עצמו, אלא שהמוח לומד לקשר בין הפעולה לבין תחושת עונג והנאה. הקישור הזה נוצר על ידי חיבור בין הפעולה עצמה לבין משמעויות שונות שאנשים מלמדים את עצמם. המוח מתרגל לקשר בין הפירוש לפעולה, ובכך נוצרת ההנאה. אם בני האדם היו מחליטים באופן קולקטיבי שפעולה אחרת לגמרי מוגדרת כסקס, הפעולה החדשה הייתה הופכת להיות זו שיוצרת הנאה מינית, פשוט כי כך הפירוש החדש קבע. אליעד מדגיש כי כל פעולה כשלעצמה נטולת משמעות פנימית, ולכן כל פעולת סקס שהיינו מגדירים באופן...
להיות כנה עם אנשים, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי סביבתי, למצוא חן בעיני אנשים, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, הערכה עצמית, להעריך את עצמך
להיות כנה עם אנשים, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי סביבתי, למצוא חן בעיני אנשים, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, הערכה עצמית, להעריך את עצמך
...שהיא לא באמת אכפתית כלפי אחרים, ושאם היא עושה משהו טוב, זה בעיקר מתוך אינטרס אישי, ולא מתוך רצון כנה לעזור. למרות זאת, חשוב לה שאחרים יחשבו עליה כטובה. כך נוצר לה קונפליקט פנימי: אם היא תהיה כנה ותגיד לאנשים שהיא לא עושה דברים מתוך טוב לב אלא מאינטרס אישי, הם עלולים לא לאהוב אותה. מצד שני, אם היא לא תהיה כנה איתם, היא תרגיש חוסר אותנטיות וחוסר סיפוק אישי. אליעד מסביר לה שיש לה בחירה, והיא חייבת להבין מה יותר חשוב לה: האם חשוב לה להיות אמיתית וכנה...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
חשיבה חיובית וחיים טובים - הספר על: חשיבה טובה, חשיבה נכונה, מחשבות חיוביות, חשיבה חיובית, לחשוב חיובי, איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

מחשבות חיוביות ושקט נפשי אמיתי - הספר על: חשיבה נכונה, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חשיבה טובה, האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Positive-Thinking.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל לחשיבה חיובית, קואצינג, קאוצינג ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Positive-Thinking.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1172 שניות - עכשיו 23_08_2025 השעה 17:31:29 - wesi27