אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חשיבה חיובית, אופטימיות, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, חצי הכוס המלאה, טיפול בחרדה דרך חשיבה חיובית, אנרגיות שליליות, טיפול אישי, פסיכולוגיה אופטימית, אימון לחשיבה חיובית, פילוסופיה חיובית, חשיבה פסימית ודמיון מודרך, איך לחשוב חיובי, הצהרות חיוביות, למה אופטימיות משפיעה על לחץ, התנהגות שלילית הנובעת מהתמכרות, רשימת תכונות אופי שליליות, מטפל אישי, מחשבה פסימית, הדרכה אישית, לא לחשוב שלילי, חצי הכוס הריקה, יצירת מציאות חיובית מול חרדה, פילוסופיה פסימית, חשיבה חיובית עם מצב רוח טוב, עזות חיובית, דימוי עצמי ואופטימיות, החשיבה החיובית, פסיכולוגיה חיובית, ניקוי רגשות שליליים, איך לשמור על האופטימיות, איך הופכים מחשבה שלילית לחיובית, איך גורמים למחשבות חיוביות, להתרחק מאנרגיה שלילית, מחשבה שלילית, מנטרות חיוביות, איך אני מסתכל בצורה חיובית, מודעות עצמית, חשיבה פסימית, חשיבה חיובית ומשיכת שפע, ייעוץ אישי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:20התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
למה לא כדאי להילחם במחשבות שליליות?

לעיתים קרובות אנשים סובלים ממחשבות שליליות שגורמות להם להרגיש רע. מחשבה שלילית היא כל מחשבה שגורמת לאדם אי - נוחות, חרדה או סבל רגשי. למשל, אדם שמתעורר בבוקר ומתחילה להתרוצץ במוחו מחשבה שאולי הוא חולה בסרטן, מתחיל לנסות להילחם במחשבה הזאת בטיעונים כמו "אין לי סרטן" או "למה שיהיה לי סרטן?" אך במהרה הוא מגלה שהמוח ממשיך להחזיר את המחשבה השלילית שוב ושוב, ומציג בפניו "הוכחות" כגון כאבי ראש שמחזקים כביכול את האפשרות שאולי יש לו סרטן.

הניסיון להתכחש למחשבות שליליות ולשלול אותן לחלוטין הוא טעות נפוצה, מפני שכל מחשבה שלילית נכונה באופן חלקי מנקודת מבט מסוימת. כאשר אדם מתכחש למחשבה השלילית ומנסה לבטל אותה לחלוטין, הוא למעשה נכנס למאבק בלתי נגמר עם המחשבה. ככל שהוא מנסה לשלול אותה ולהוכיח לעצמו שהיא שקרית, כך המוח מחזיר לו טיעונים חדשים שמחזקים את המחשבה השלילית הזו.

מה הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות?

אליעד כהן מסביר שהדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות היא לא להילחם בהן אלא לברר את האמת שבהן בצורה כנה ואמיצה. אם, לדוגמה, עולה בך המחשבה "אולי יש לי סרטן, " במקום לומר מיד "זה לא נכון, זה בלתי אפשרי, " נכון יותר לבדוק בכנות - האם באמת יכול להיות שכאבי הראש שלי נובעים מסרטן? התשובה היא כן, מההיבט שיש אפשרות כזו, אך בו זמנית יש לבדוק האם האפשרות הזו היא בהכרח נכונה? התשובה היא לא. בנוסף, אפילו אם זה נכון שיש סרטן, האם זה אומר שזה בהכרח רע באופן מוחלט? גם כאן התשובה לא תהיה מוחלטת.

הגישה שאליעד מציע היא להכיר באמת ולהודות בה, אך באותה נשימה להבין שזה רק היבט מסוים של המציאות, לא בהכרח כל האמת. הגישה הזו גורמת למחשבה השלילית לאבד את עוצמתה, משום שהיא כבר לא יוצרת התנגדות פנימית שמגבירה את עוצמתה.

איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות לגבי זהות מינית או אובדנות?

אליעד נותן גם דוגמה נוספת על אדם שסובל ממחשבות טורדניות לגבי זהותו המינית, לדוגמה שהוא "אולי הומו", או מחשבות טורדניות מסוג "אולי אני טרנסג'נדר", או מחשבות אובדניות כגון "אולי אני רוצה למות". האדם שסובל ממחשבות כאלו לרוב מנסה להתנגד להן בכל מחיר ולומר לעצמו בכוח "לא נכון, אני לא כזה, אני לא רוצה את זה", אך המחשבה חוזרת שוב ושוב כי האדם מסרב להכיר בכך שיש בתוכו גם חלקים שמסכימים עם המחשבה הזאת.

הפתרון שאליעד מציע במקרים אלו דומה לדוגמה הראשונה - להכיר בכך שבמובן מסוים יש בך גם היבט כזה. לדוגמה, להודות שבמובן מסוים אולי אתה כן הומו או טרנסג'נדר, או אפילו להודות שיש בתוכך חלק שבאמת רוצה למות. ההודאה הכנה הזאת מפסיקה את המלחמה הפנימית ומביאה לרגיעה פנימית. כאשר אתה מפסיק להתנגד בכוח למחשבה, המחשבה מאבדת את הכוח שלה להתיש אותך, והיא מפסיקה להיות טורדנית ומאיימת.

מה הטעות הנפוצה בטיפול בחשיבה שלילית?

הטעות הנפוצה ביותר בטיפול בחשיבה שלילית היא הניסיון להכחיש באופן מוחלט את קיומה של המחשבה השלילית. כל מחשבה שלילית מבוססת על אמת מסוימת - אפילו אם היא חלקית וזניחה - ולכן, הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות היא דווקא לחפש ולהודות בחלק של האמת שבהן. ברגע שאדם עושה זאת, המחשבה מפסיקה להיות מאבק פנימי אינסופי והופכת להיות עניין שאפשר לחיות איתו בשלום. בדרך זו האדם יכול להשתחרר ממחשבות טורדניות ומכפייתיות, ולהגיע לתחושה טובה ורגועה יותר.

אליעד מסכם שכדאי לבדוק תמיד את האמת בצורה אמיתית וישירה, אפילו אם זה נראה מאיים או מפחיד. בירור אמיתי וישיר של האמת הפנימית יביא תמיד לשחרור פנימי ולהקלה נפשית. אדם שמוכן באמת לבדוק את המחשבה השלילית, בסוף מגלה שהבדיקה עצמה הצילה את חייו.
אוקי עכשיו אנשים לפעמים יש להם מחשבות שליליות, מה ההגדרה של מחשבות שליליות מחשבות שגורמות להם להרגיש רע ואז הם מנסים להילחם במחשבה שעושה להם רע. עד כאן מוכר הסיפור? מוכר, עכשיו אחת הטעויות הכי גדולות של אנשים שנלחמים במחשבות שליליות היא בכך שהם נלחמים במחשבות השליליות ומנסים להתכחש אליהן לגמרי להשמיד לגמרי את המחשבה השלילית.

למה זה מתחבר למה שדיברנו קודם, מה זאת אומרת נגיד לדוגמה נגיד שאתה קם בבוקר ואז המוח אומר לך "תקשיב אולי יש לך סרטן" נניח ואז אתה אומר "מה פתאום אין לי סרטן" אוקי ואז אומר לך המוח "לא אבל אולי יש לך סרטן" ואז אתה אומר לו "אבל למה שיהיה לי סרטן" ואז הוא אומר "כי היה לך כאבי ראש אולי זה סרטן" ואתה אומר לו "לא זה לא סרטן" ואז אתה מתווכחים.

ואז הוא אומר לו לא והוא אומר לו כן הוא אומר כן והוא אומר לא והוא אומר "ואולי יש לך סרטן", הוא חוזר ככה אוקי "ואולי תיכשל ואולי לא תצליח" ככה חוזר ואז בן אדם אומר "מה פתאום למה שאני אכשל, לא נכון לא אכשל אני אאמין בעצמי שאני לא אכשל אני אאמין בעצמי, עזוב זה מחשבות שקריות לא רוצה לחשוב אותן זה לא נכון, אל תגיד לי את זה זה לא נכון אני רוצה בא נראה טלוויזיה לא רוצה לחשוב על זה". אבל מה לעשות שזה לא עובד אז מה האמת כשהמוח אומר לך, מה צריך לעשות?

ש: צריך לזרום "אז מה שם יש לי? טוב, ומה שם יש לי? so what תוכיח את זה".

אליעד: לא זה לא נכון לא, שנייה מה שאמרת עכשיו זה נכון חלקית כשהמוח אומר לך "יש לך סרטן" אתה צריך לשאול אותו "אוקי אתה אומר שיש לי סרטן אוקי, בא נראה מה האמת" מה האמת שמהיבט שכואב לך הראש יכול להיות שכואב לך הראש כי יש לך סרטן נכון זאת האמת, אלא מה האם זה אומר בהכרח שיש לך סרטן? לא בהכרח, ואם יש לך סרטן זה בהכרח רע? לא בהכרח.

אבל אם אתה מתכחש לגמרי למחשבה השלילית אתה בבעיה למה כי כל מחשבה שלילית בעולם היא נכונה מהיבט מסוים, כשבן אדם מנסה לשלול מחשבה שלילית לגמרי הוא אומר "אני לא מוכן לחשוב ככה" הוא עושה טעות. למה הוא עושה טעות כי מאיזשהו היבט המחשבה הזאת נכונה אפילו נגיד בן אדם שנכנסת לו מחשבה אולי הוא הומו, בסדר יש גם כאלה מחשבות ואז הוא אומר "לא נכון אני לא הומו" ואז הוא מנסה להוכיח לעצמו שהוא לא הומו ואז המוח אומר לו "אתה כן הומו" ואז הוא "לא הומו וכן הומו אתה טרנסג'נדר אתה לא טרנסג'נדר, אתה רוצה למות אתה לא רוצה למות" מחשבות.

הוא מתחיל "לא מוכן לחשוב את זה" הוא אומר לו "תחשוב את זה, לא מוכן, אולי כן תחשוב את זה, לא אז למה" מתחיל להשתגע, עכשיו בן אדם קשה לו לראות את האמת אבל מה האמת שמהיבט מסוים אתה גם רוצה למות אתה גם הומו אתה גם טרנסג'נדר אתה גם זה אתה הכל. תכיר בכך ותגיד "נכון אבל אני רוצה את ההפך הכל בסדר" וזאת האמת אבל אם בן אדם לא מוכן לראות את האמת הוא מתחיל לכתוש את המחשבות השליליות.

ש: הן כותשות אותו.

אליעד: הן כותשות אותו בחזרה ולכן כמו תמיד הכי טוב לבדוק מה האמת בלי להסתבך גם אם יהרוג אותך תבדוק מה האמת, אם תבדוק מה האמת עד הסוף תגיד "ניצלו חיי".
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
זיכרון חיובי לעבוד וליהנות אנרגיות חיוביות מאנשים רגש שלילי למחוק זיכרונות שליליים להטיל ספק במחשבות שליליות איך נוצר רגש חיובי? למה קשה לחשוב חיובי? לצאת ממחשבות שליליות אנשים חיוביים הנאה חיצונית נקודות חיוביות סביבה שלילית ליהנות מעבודה רגשות חיוביים ליהנות כדי להיות מאושר להתמודד עם דירוג שלילי באינטרנט להתמיד למרות שרואים תוצאות שליליות תגובות חיוביות פרסום שלילי באינטרנט הנאה של אושר לראות את החיובי איך לגרום למישהו ליהנות לתת? לפרש פירושים שליליים תגובות שליליות בגוגל ליהנות מהעבודה לצאת משליליות פירוש שלילי ביקורות חיוביות של לקוחות בגוגל להסתכל על חצי הכוס המלאה למה קל לחשוב שלילי? מה גורם לאנשים ליהנות מסקס? פחד ליהנות הסרת פרסום שלילי בפייסבוק איך נוצרת מחשבה שלילית? הנאה או סבל מיתוג שלילי באינטרנט שיפוע שלילי הנאה של שלמות לחשוב חיובי או לחשוב שלילי הנאה בשלמות ביקורת חיובית תראה חיובי הכוס המלאה דוגמה אישית חיובית שיפוטיות שלילית לא מצליח לחשוב חיובי להתמודד עם מוניטין שלילי בפייסבוק ליהנות לסבול להיות חיובית אדם חיובי לא חושב חיובי חשיפה חיובית איך לא לחשוב מחשבות שליליות? התמודדות עם רגשות שליליים שינוי רגש חיובי ביקורת שלילית להתגבר על רצון להנאה סבל יוצר הנאה יצירת אוירה שלילית מיתוג שלילי בפייסבוק פירושים חיוביים פרסום שלילי בפייסבוק לנהל מוניטין שלילי בפייסבוק לשתול מחשבות שליליות חשיבה חיובית בלבד מחשבה שלילית השקר של חשיבה חיובית איך נוצרים דפוסי התנהגות שליליים? הערכה עצמית חיובית מה לעשות כשאתה הולך לקבל תשובה שלילית? הרגשה חיובית לחשוב שלילי להתמודד עם מחשבות שליליות מחשבות שליליות טורדניות הפקת הנאה מינית איך להגיע להנאה? למה לא לחשוב חיובי? ליהנות האושר הוא ההנאה המתמדת מיתוג חיובי בגוגל אנרגיות שליליות לגרום למישהו ליהנות אני לא חושב חיובי עודף מוטיבציה שלילית הנאה מינית מסרטי סקס לחקור רגש שלילי הפקת הנאה מינית מהתחככות באחר ליהנות מתחושת צמצום חשיבה חיובית דומה תכונה שלילית בראיון עבודה רגשות שליליים שורש חיובי לפרש פירוש שלילי מה גורם לבן אדם ליהנות? דיכאון חיובי למה טוב לחשוב חיובי? חשיבה חיובית רעה פחד חיובי מטרה חיובית עוד נושאים ...
האתר Positive-Thinking.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא חשיבה חיובית, קואצ'ר, טיפול אישי בחשיבה חיובית ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Positive-Thinking.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1094 שניות - עכשיו 01_09_2026 השעה 11:54:27 - wesi27