אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חשיבה חיובית, אופטימיות, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, חצי הכוס המלאה, חשיבה חיובית, פסיכולוגיה פסימית, כיצד לחשוב אופטימי, מחשבות חיוביות כדי להרגיש טוב, פסיכולוגיה שלילית, דוגמה לחשיבה חיובית ושלילית, תכונות חיוביות שבי שגרמו להצלחה, חשיבה פסימית ודמיון מודרך, רק מחשבות חיוביות, חשיבה שלילית, גישה שלילית, מחשבות אופטימיות, מחשבה שלילית, מחשבות שליליות, כיצד לחשוב חיובי, כיצד לא לחשוב פסימי, עזות חיובית, איך הופכים מחשבה שלילית לחיובית, מדריך אישי, איך לחשוב חיובי, חשיבה חיובית ומשיכת שפע, אנרגיות שליליות, פילוסופיה אופטימית, מנסה לחשוב מחשבות חיוביות ולא מצליח, כיצד לא לחשוב שלילי, תכונות שליליות, חצי הכוס הריקה, החשיבה הפסימית, כיצד יש לבצע ביקורת שלילית וחיובית, מחשבה אופטימית, חשיבה פסימית, חשיבה שלילית ודמיון מודרך, מחשבות חיוביות, תכונות אופי חיוביות ושליליות, לא לחשוב פסימי, איך לחשוב אופטימי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
איך לטפל בטראומה לאחר אונס?

כאשר אדם עובר חוויה טראומטית כמו אונס, חשוב להבין כיצד יש לגשת אל הטראומה ולסייע לו להתמודד איתה. אליעד כהן מציע שיטה טיפולית שמתמקדת בהבנה מעמיקה של החוויות האישיות של האדם, כיצד הם מפרשים את המקרה, והאם יש מקום לשנות את תפיסת העולם של הנפגע.

כאשר אדם מספר על החוויה שעבר, לא תמיד התיאור שקשור לאירועים היה מדויק לחלוטין. פעמים רבות יתווספו לסיפור פירושים שקרו שלא בהכרח היו נכונים, כמו "הם השפילו אותי" או "הם רצו לפגוע בי". אמנם, זה עשוי להיות מה שהאדם מרגיש, אך חשוב להבין כי הרגשות אלו אינם בהכרח מתארים את מה שקרה במציאות, אלא את הדרך בה הוא מפרש את החוויה.

לאחר האונס, האדם עשוי לחוות טראומה נפשית שנובעת מהתחושות השליליות שהוא מרגיש בעקבות המקרה. השאלה שצריך לשאול היא "מה נעשה עכשיו?" כיצד אפשר לעזור לו לצאת מהמקום הזה של כאב נפשי?

עזרה יכולה להתחיל בשאלת "אז מה אם זה קרה?" כאשר נשאלת השאלה הזאת, אין מדובר בהתכחשות או בהתעלמות מהכאב, אלא בניסיון להבין מה באמת קרה ואיך אפשר להמשיך הלאה. הצורך להימנע מהרגשות הקשים הוא טבעי, אך חשוב להבין שניתן לשנות את הדרך בה אדם רואה את המציאות.

אחת הדרכים לעזור לאדם לאחר טראומה כזאת היא על ידי חקירה פנימית, שבה הוא ישאל את עצמו "למה זה כל כך רע?" לדוגמה, אם הוא אומר "הרגשתי מושפל", אפשר להצביע על מקרים אחרים בהם הוא חווה תחושות דומות, כדי להראות לו שאין הבדל מהותי בין מה שהוא חווה במקרה של אונס לבין מקרים אחרים בחיים בהם הוא מרגיש חוסר אונים או השפלה.

הגישה המוצעת היא לפרק את החוויה לתחושות בסיסיות ולבצע ניתוח מחדש של מה שקרה. כל תחושה של "המציאות נגד רצונך" יכולה להיות מתוארת כמצב של אונס - תחושת שליטה על אדם אחר בניגוד לרצונו. אם אדם ילמד איך להתמודד עם תחושות של חוסר אונים בחיי היומיום,...
אתה קודם אמרת נגיד לדוגמה בחורה עברה אונס נכון?

ש: כן.

אליעד: ואז אנחנו נשאל האם באמת זה קרה ואז מה אם זה קרה.

ש: כן.

אליעד: עכשיו האם באמת זה קרה במובן מה באמת זכור לך שקרה ונניח שהפרטים שזכרו לה שקרו באמת קרו אבל הרבה פעמים היא תוסיף לסיפור.

ש: את ההשפלה.

אליעד: שנייה היא תוסיף לסיפור פירושים שקרו שהפירושים לא בהכרח קרו, הפירושים לא בהכרח קרו לדוגמה "הם השפילו אותי הם רצו לפגוע בי" זה לא בהכרח נכון לא בהכרח נכון מהצד של מה שקרה לא מהצד של זה שרע לה מזה מהצד של מה שקרה זה לא בהכרח נכון, אני יכול להגיד רע לי מזה שקרה x כי פירשתי את זה y לא בהכרח כל מה שבן אדם זוכר שקרה באמת קרה אבל כרגע בוא נתמקד בסיפור של אז מה אם זה קרה.

בסדר בא נניח נגיד שבן אדם חווה אונס ועכשיו הוא בטראומה כזו או אחרת מזה איך עוזרים לו עם "אז מה עם זה קרה" איך עוזרים לו, איך עוזרים מה אתה אומר מה זאת אומרת אז מה אם זה קרה כאילו מה זה אז מה אם זה קרה, איך עוזרים מי יש לו רעיונות?

ש: זה קצת קשה להגיד לו אז מה אם זה קרה, זה קצת בעייתי להגיד לו לה אז מה אם זה קרה.

אליעד: יפה עכשיו מי שמרגיש רע מי שנגיד לדוגמה עבר אונס נניח ומרגיש רע והוא לא יודע איך לצאת מזה או לא רוצה לצאת מזה כמעט לא משנה מה נגיד לו זה לא יתפוס הוא יגיד לך "מסמך מה ומה אתה יודע ואצלך זה היה אחרת וזה לא בהכרח נכון".

ש: לא חווית את זה.

אליעד: כן סיפורים ואגדות כאלה ואחרים למה כי מעוד רע לו אז הוא נהיה חירש לצורך העניין אבל נניח שיש בן אדם שאומר "אני רוצה שתעזור לי לצאת מזה" והוא כן מוכן להקשיב אז מה כן אפשר לומר מהצד של "אז מה אם זה קרה", איך אומרים למישהו אז מה אם זה קרה אז קודם כל אפשר להגיד לו אז מה אם זה קרה מי אמר שצריך שכל שזאת גם תשובה לכשעצמה אוקי.

ש: הייתי הולך לכיוון אחר.

אליעד: אתה שמעת מה אמרתי עכשיו האם בן אדם יכול להגיד לעצמו אז מה אם עברתי אונס?

ש: אם הוא רוצה להשתחרר מזה אז הוא צריך לנתח ולהגיד ולראות מה בדיוק הוא הרגיש ולבטל את ההרגשה הזאת.

אליעד: יפה עכשיו תעצור אבל האם אפשר לומר בלי לנתח כלום תגיד אז מה אם זה קרה וזהו, יש אפשרות לכזה דבר?

ש: שאתה תגיד לעצמך את זה?

אליעד: נכון התשובה היא שכן למה כן המוח בעיקרון ב - default שלו אין לו יותר מדי, לא נחשב יש לו אין לו בא נגיד אין לו יותר מדי הגדרות של טוב ורע הסבירו לו שמשהו מסוים רע והוא הגדיר את זה כרע, אם נניח כל האנשים בעולם לא היו צריכים לעבוד לא צריכים לקום בבוקר לעבוד ונניח שהיה בן אדם אחד בעולם שהוא קם כל בוקר לעבוד מה היה אומר "אתה יודע איזה אונס עברתי מה הייתי צריך אני זוכר שהייתי צריך לקום לעבוד, אתה יודע איך אונסים אותי אני צריך לעבוד" אבל מה אמרו לו "תקשיב לעבוד זה אונס מקובל".

נגיד לדוגמה ילדים בבית הספר שהם כאילו מתפרעים למה הם מתפרעים כי הם חווים שאונסים אותם אונסים אותם רגשית אונסים אותם פיזית "אתה חייב לשבת בבית הספר אתה חייב ככה וחייב ככה" סוג של אונס מסוים, אוקי אבל מה אבל זה כאילו מקובל זה בסדר להשפיל ילד להגיד לו "אתה צריך לעשות מה שאתה לא רוצה לעשות מה שאתה לא אוהב, אנחנו המבוגרים נחליט לך מה לעשות אנחנו יודעים מה טוב לך אתה לא יודע מה טוב לך, מה שאתה חושב זה לא משנה מה שאנחנו חושבים זה משנה אתה לא מבין אנחנו מבינים, אתה חייב לעמוד ביעדים אם לא תעמוד אתה לא מספיק טוב" זה לא אונס אבל לאנוס ילד זה קטסטרופה למה כי פשוט החליטו שזה אונס סבבה וזה אונס לא סבבה.

עכשיו מה האמת שאחרי שהחליטו את זה כבר החליטו את זה אז באמת זה סבבה וזה לא סבבה אבל אף על פי כן בבסיס כאילו אין איזה מקום שאומר שזה בהכרח יותר טוב מזה, אם היה מקובל שעושים את הפעולה הזאת ולא את הפעולה הזאת אז זה היה יותר גרוע מזה ולכן קודם כל כעיקרון להגיד "אז מה אם זה קרה" מצד האמת אם בן אדם יגיד מספיק פעמים "אז מה אם זה קרה ואז מה אם זה קרה" מתישהו לא יהיה אכפת לו שזה קרה או "אז מה אם זה קורה" או "אז מה אם זה יקרה" גם בלי נימוקים בלי נימוקים בלי חקירות בלי סיבות בלי כלום.

אם תגיד לעצמך "אז מה ואז מה" אתה פשוט מעביר את נטל ההוכחה על הצד השני על הצד שאומר לך "זה לא טוב שזה קרה" אתה אומר לו "אז מה אז השפילו אותי אז מה, אז לא רציתי את זה אז מה" מעביר את נטל ההוכחה לצד השני, ברמה הלוגית אין אפשרות להוכיח משהו ואין אפשרות להוכיח משהו באופן מוחלט ולכן אם אנחנו ניקח כל מחשבה בעולם ונגיד לה "את יכולה להוכיח באופן מוחלט שאת נכונה" לא תהיה אפשרות ולכן המחשבה תתבטל.

ולכן מצד האמת קודם כל בעיקרון גם בלי שכל אם בן אדם עברה לו איזה טראומה הוא יגיד "אז מה אם זה קרה" אז המוח יגיד "מה זאת אומרת אז מה אם זה קרה? כן אז מה אם זה קרה" אם בן אדם יגיד את זה מתישהו המוח יגיד לו "אוקי נכון אז מה אם זה קרה" כי גם זה שבן אדם לא רוצה שזה יקרה זה גם כן סוג של "טוב אני לא רוצה שזה יקרה כי ככה" אז מאחר שבסופו של דבר אתה לא רוצה שיקרה כי ככה אז באותה מידה אתה מסוגל להגיד לך "טוב אז זה קרה כי ככה וזהו".

כי אם בן אדם לוקח משהו שהוא לא רוצה שיקרה ושואל את עצמו "למה אני לא רוצה שיקרה בגלל זה ולמה אני לא רוצה את זה בגלל זה ולמה אני לא רוצה את זה בגלל זה ולמה אתה לא רוצה את זה" בסוף הוא יגיד "לא יודע ככה אני לא רוצה", יפה אז אם בסופו של דבר זה "ככה אני לא רוצה" אז אפשר גם להגיד לך "ככה אתה כן רוצה" תגיד "אני רוצה" אם תגיד מספיק פעמים שאתה רוצה אתה תרצה. אני לא אומר בהכרח שזה קל אני לא אומר שבהכרח בן אדם יודע לעשות את זה, אני לא אומר שהוא רוצה לעשות את זה אני מסביר שטכנית זה גם פתרון להגיד אז מה אם זה קרה בלי נימוקים.

ש: מעניין.

אליעד: אוקי עכשיו כאילו גם בלי שכל, מה מעניין?

ש: מעניין שאתה אומר את זה בביטחון כזה כאילו זאת אומרת האם חווית את זה.

אליעד: תראה אתה לדוגמה נגיד רואה קיר נכון מה בן אדם יותר בטוח, נגיד מישהו שאנסו אותו מה הוא יותר בטוח שהוא לא רוצה שיאנסו אותו או שהוא רואה קיר שהוא רואה קיר קיר זה דרך החושים ומה האמת אבל גם לגבי החושים אם תגיד "מי אמר שיש פה ומי אמר שיש פה קיר" בסוף אתה לא תראה את הקיר, אתה אומנם תשתגע במקביל סבבה יכול להיות שאתה תיכנס לחרדות לפני יכול להיות שאתה לא תרצה למות יכול להיות שאתה תרצה למות יכול להיות שתתאבד לא אכפת לי אבל את הקיר אתה מתישהו לא תראה אותו.

אם אתה תגיד מספיק פעמים "מי אמר שיש קיר ומי אמר שיש קיר" אתה לא תראה את הקיר אתה לא תדע אם יש קיר, לא מעניין אותי מה יקרה מעבר לזה אבל משנה מה שמשנה שגם זה שיש קיר אתה לא בטוח אפילו "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין מי אמר ומי אמר" אתה גם זה אתה לא תדע בסוף, אם תבין את השאלה פה צריך להבין את השאלה יותר מאשר "מי אמר שיש קיר" כי "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין" עצם ששואלים את זה כבר מבדילים בין יש לאין לכן יש פה עוד איזה אלמנט. כן מה אתה אומר?

ש: אני חשבתי פשוט על נימוק של "למה אז מה אם זה קרה" בפני עצמו בלי הסבר בלי שכל מה השכל מאחורי העניין הזה שזה עובד, חשבתי אולי יש את עולם האפשרויות של חשיבה או היצמדות לאיזשהן פרשנויות לגבי המקרה שהן קיימות בתת מודע ויש עולם האפשרויות שקיים במודע וברגע שאנחנו אומרים "אז מה אם זה קרה" אז ברגע שהמחשבה על המקרה לבן אדם עולה ויש את העוגן של "אז מה אם זה קרה" אז זה סוג של מנענע את הרע הזה הוא מטיל ספק ברע הזה אוטומטית.

כאילו נוצר שם איזשהו עוגן של זה לא רק רע עדיין יש שם ספק קל אם זה בכלל רע ואז זה מקל על הבן אדם בחוויה שלו אז הספק הזה הוא לוקח על עצמו את עוצמת הרע את עוצמת הרוע בעצם זה שהוא קיים שם.

אליעד: מה שאמרת זה נכון לא בדיוק הבנתי מה הוספת על מה שאמרתי אבל מה שאמרת זה נכון, מה שאני הבנתי ממה שאמרת שכששואלים אז מה אם זה רע זה עצמו זה כמו להגיד אולי זה לא רע והספק הזה עצמו הופך את זה לפחות רע. זה מה שאמרת בגדול?

ש: כן.

אליעד: יפה עכשיו בא נלך על אופציה נוספת שהיא היותר פרקטית במקום להגיד "אז מה אם זה קרה" וזהו שואלים, אז איך בעצם איך עוזרים נגיד למישהו לדוגמה שעבר איזה טראומת אונס לצורך העניין שואלים "למה זה נראה לך כל כך רע" ומה תהיה התשובה התשובה תהיה "מה פתאום כי זה אונס" סבבה אז זאת תהיה התשובה למי רוצה להתחפר ברע שלו, בהנחה שאדם רוצה לצאת מהרע שלו אוקי אז בא ננסה להבין מה ההיגיון.

ש: כי לא רצית את זה.

אליעד: יפה ומה זה שונה מכל דבר אחר שאת לא רוצה אותו גם כרגע יש הרבה דברים שאת לא רוצה וקורים וכל מה שקורה כרגע אתה רוצה אם בן אדם יבדוק הוא יראה שיש דברים שכרגע קורים לו שהוא לא רוצה אותם יותר ממה שהוא לא רצה להיאנס באותו יום, אלא מה שהדברים שלא קורים לו כרגע לדוגמה נגיד למות אם אומרים לבן אדם "תקשיב כולם לא מתים רק אתה מת" הוא אומר "אני לא רוצה למות" אבל בגלל שאמרו לך כולם מתים "טוב אז אני רוצה למות".

אז ומה בן אדם יותר לא רוצה בן אדם יותר לא רוצה למות מאשר נגיד לא רוצה להיאנס נניח, סתם היה כדוגמה אבל הרעיון הוא אם בן אדם אומר "אוקי רע לי מזה שקרה דבר שלא רציתי, אז...
מתבייש לרקוד ליד אנשים, אימון אישי לביטחון עצמי, חסימה רגשית, דימוי עצמי, חסם רגשי, הערכה עצמית, פחד מכישלון, ביישנות, חיזוק הביטחון העצמי, העלאת הביטחון העצמי, חלק 1
מתבייש לרקוד ליד אנשים, אימון אישי לביטחון עצמי, חסימה רגשית, דימוי עצמי, חסם רגשי, הערכה עצמית, פחד מכישלון, ביישנות, חיזוק הביטחון העצמי, העלאת הביטחון העצמי, חלק 1
...היא חסימה רגשית עמוקה הנובעת מדימוי עצמי נמוך ומחששות הקשורים להערכה עצמית שלילית ופחד מכישלון. אליעד מסביר שכאשר אדם נמצא בביתו, הוא יכול לדמיין את עצמו רוקד ולהרגיש טוב עם עצמו, אך כאשר הוא מגיע למקום שבו אמורים לרקוד, הוא מוצא את עצמו קפוא ונמנע מלרקוד בפועל, למרות שהגיע למקום במטרה לרקוד. הסיבה היא שבאותו רגע מתעורר בו פחד מאיך שאחרים יתפסו אותו. מה המשמעות האמיתית של הבושה לרקוד בפומבי? המשמעות של בושה זו היא שהאדם חושש להיתפס בעיני אחרים כמפסידן...
התמודדות עם קשיים, לראות קושי כהזדמנות, למצוא את הטוב שברע, מטרת הקשיים, קונפליקט בין רצונות, מניעות בעבודת השם, קושי בדרך אל האושר, אחד היה אברהם, רצונות מנוגדים
התמודדות עם קשיים, לראות קושי כהזדמנות, למצוא את הטוב שברע, מטרת הקשיים, קונפליקט בין רצונות, מניעות בעבודת השם, קושי בדרך אל האושר, אחד היה אברהם, רצונות מנוגדים
...מנצח. האם יש דרך לקבוע איזה רצון הוא הצודק? התשובה, כפי שמוסבר בהרצאה, היא שאין תמיד צד צודק, אלא כל רצון נושא עמו צדדים חיוביים ושליליים. כל אדם צריך להקשיב לרצונותיו וללמוד כיצד לאזן ביניהם, ולהבין מהו רצונו האמיתי. כיצד מבינים את המניע הפנימי שמניע אותנו? ההבנה העמוקה ביותר של המניע הפנימי תעזור להוציא את האדם מהקונפליקט. אליעד מדבר על הצורך לשאול את עצמך: מה באמת אני רוצה? לדוגמה, אם מישהו נמצא במצב של דילמה, הוא צריך לחשוב על המצב כאילו יידע...
איך להיות אלוהים? איך להפוך את החיים למשחק? איך ליהנות בחיים? איך להפוך להיות אלוהים? איך להתפתח בחיים? איך להיות מאושר? איך לשלוט בחיים? איך לשנות את החיים? התפתחות אישית
איך להיות אלוהים? איך להפוך את החיים למשחק? איך ליהנות בחיים? איך להפוך להיות אלוהים? איך להתפתח בחיים? איך להיות מאושר? איך לשלוט בחיים? איך לשנות את החיים? התפתחות אישית
...מסוגל להטיל בו ספק. ברגע שיצליח להטיל ספק בדברים הקטנים, הוא יראה שבאופן טבעי גם הדברים הגדולים יתחילו להיראות פחות מחויבים. הדוגמה שהוא נותן היא של אדם שמנסה להרים משקל של 40 קילו בחדר כושר ולא מצליח. הפתרון הוא פשוט - לרדת למשקל נמוך יותר של 39.5 קילו ולהתקדם בהדרגה. באופן דומה, אם אדם מתקשה להטיל ספק במשהו גדול, עליו להתחיל עם משהו קטן יותר, ובאופן טבעי היכולת שלו להטיל ספק במחויבים גדולים יותר תשתפר. איך החוויה של אין מחויבים משפיעה על הטוב והרע...
חשיבה חיובית - מתי חשיבה חיובית לא עובדת? ומתי חשיבה חיובית תמיד עובדת?
...ליכולות שלו. במקרה כזה לדוגמה, האדם בעצם מפספס את האפשרות שלו להצליח, בגלל חוסר ידיעה. האפשרות השנייה היא, שהאדם הזה יחשוב בחשיבה חיובית שיש לו את היכולת להצליח, למרות שאין לו מושג איך. במקרה כזה לדוגמה, יכול להיות שהאדם הזה אכן יצליח במשימה ויגלה את היכולת שלו, ויכול להיות שלמרות האמונה שלו בעצמו, הוא עדיין לא יצליח. משום, שזה שהוא מאמין בעצמו, זה עדיין לא מגלה לו את היכולת שלו. אבל עדיין זה מאפשר לו לגלות את היכולת שלו. וקיימת גם האפשרות השלישית...
רכושנות במערכות יחסים, קבלה ונתינה במערכות יחסים, לתת על מנת לקבל, נתינה לשם נתינה, למה מישהו אוהב אותי? נתינה ללא תמורה, ליהנות מעצם הנתינה, למה מישהו חבר שלך? למה מישהו אוהב אותך? חברות אמיתית, נתינה וקבלה במערכת יחסים
רכושנות במערכות יחסים, קבלה ונתינה במערכות יחסים, לתת על מנת לקבל, נתינה לשם נתינה, למה מישהו אוהב אותי? נתינה ללא תמורה, ליהנות מעצם הנתינה, למה מישהו חבר שלך? למה מישהו אוהב אותך? חברות אמיתית, נתינה וקבלה במערכת יחסים
...תמורה עתידית. זהו עיקרון שיכול להפוך מערכת יחסים לבריאה ועמוקה יותר. כאשר אדם נותן מתוך שמחה, הוא לא ירגיש מרומה אם האדם שמולו לא יחזיר לו דבר, והקשר לא יהפוך לתלותי. מהם היתרונות והחסרונות של שני סוגי הנתינה במערכות יחסים? היתרון של נתינה מתוך אהבה טהורה הוא יצירת קשרים יציבים ואותנטיים. כאשר אדם נותן מתוך רצון אמיתי ולא מתוך ציפייה לתמורה, הוא זוכה במערכת יחסים שמבוססת על כבוד הדדי ואמון. החיסרון של נתינה מתוך אינטרס הוא שכאשר ציפיות לא מתממשות...
אהבה עצמית ללא תנאים, איך לאהוב את עצמי ללא תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לקבל את עצמי כמו שאני? קבלה עצמית, הערכה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את המציאות בלי תנאים, דימוי עצמי, כעס עצמי
אהבה עצמית ללא תנאים, איך לאהוב את עצמי ללא תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לקבל את עצמי כמו שאני? קבלה עצמית, הערכה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את המציאות בלי תנאים, דימוי עצמי, כעס עצמי
...את עצמי: מי אמר שזה רע? האם זה באמת רע? למה זה רע? האם זה בהכרח רע? מה רע בזה בכלל? אליעד מדגיש את הצורך להמשיך לשאול שוב ושוב את אותן השאלות, ולא לקבל אף תשובה כמובן מאליו. גם אם התשובה נראית ברורה ומובנת מאליה, כמו במצב קיצוני למשל אז יאנסו אותי - האדם עדיין צריך להתעקש ולשאול: מי אמר שזה רע? מה בדיוק רע בזה? - ולחקור את ההנחות העמוקות שלו. דרך החקירה הזאת, האדם מתחיל לראות שהרוע הוא לא עובדה מוחלטת אלא רק נקודת מבט. ככל שהאדם מטיל ספק במושג רע...
נטיה מינית מולדת, נטיה מינית נרכשת, לשנות נטיה מינית, שינוי נטיה מינית, הומוסקסואליות, נטיה מינית גנטית, נטיה מינית משתנה, נטיה דו מינית, נטיה הפוכה, משיכה מינית, א מיניות, גנטיקה, סקס
...האנושית לבין צרכים אחרים כמו אכילה: ברמה הפוטנציאלית, ניתן להימשך לכל דבר, אך בסופו של דבר כל אדם יעדיף את מה שהוא תופס כמשמעותי או מספק עבורו. מהם המניעים שמובילים אותנו לרצות מישהו או משהו? ההרצאה עוסקת בשאלה מה גורם לאדם לרצות מישהו או משהו. אליעד מסביר כי לעיתים אנחנו נמשכים למישהו לא בהכרח בגלל שהוא מספק לנו צורך רגיש או חברתי, אלא כי אנחנו פשוט רוצים אותו. הוא מבצע השוואה בין המיניות לבין רצונות בסיסיים אחרים, כמו רעב או צמא. כל רצון, כך הוא...
למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
...בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב? למה קשה לחשוב חיובי ולמה אנשים נוטים לחשיבה שלילית? אליעד כהן מסביר מדוע אנשים מתקשים לחשוב חיובי ונוטים לחשיבה שלילית באופן אוטומטי. הוא מציג את הדוגמה הקלאסית של הכוס המלאה למחצה, ומציין כי באופן טבעי בני אדם מעדיפים לראות את חצי הכוס המלאה משום שזה משמח אותם, אך השאלה היא מה באמת קל יותר, לחשוב על החצי המלא או על...
אושר למתקדמים, להיות מאושר, רע זה לא רע, רע זה לא רק רע, לחיות בהרמוניה, לחיות בשלום עם המציאות, לחיות בשלום עם עצמך, לאהוב את הרע, לאהוב גם את הרע, ליהנות מהסבל
אושר למתקדמים, להיות מאושר, רע זה לא רע, רע זה לא רק רע, לחיות בהרמוניה, לחיות בשלום עם המציאות, לחיות בשלום עם עצמך, לאהוב את הרע, לאהוב גם את הרע, ליהנות מהסבל
...הייתה קיימת המציאות. כל הניסיון האנושי לפתור קונפליקטים לחלוטין, או להימנע מהם לחלוטין, הוא שגוי מיסודו ואינו תואם את טבעה של המציאות. הוא מבהיר שההבדל המרכזי בין תפיסת האדם לבין תפיסת המציאות (או אלוהים) היא שהמציאות אינה מנסה לפתור את הקונפליקט, אלא נהנית מעצם הקיום של הקונפליקט. המציאות יצרה את ההבדל בין יש לאין מתוך רצון שיהיה קונפליקט, ולא מתוך רצון לפתור אותו. אליעד מתייחס למושג של מחויבים - דברים שהאדם חושב שהם הכרחיים ונכונים לחלוטין. הוא...
אושר למתקדמים, סודות הסבל, מה טוב ברע? מה טוב בסבל? רצון לא אפשרי, למה אנשים מתאבדים? למה לא להתאבד? סוגי התאבדות, התאבדות לא עוזרת, ליהנות מהסבל, ליהנות להרגיש רע, ליהנות לסבול
אושר למתקדמים, סודות הסבל, מה טוב ברע? מה טוב בסבל? רצון לא אפשרי, למה אנשים מתאבדים? למה לא להתאבד? סוגי התאבדות, התאבדות לא עוזרת, ליהנות מהסבל, ליהנות להרגיש רע, ליהנות לסבול
...את העבר, ומסביר שההבנה שאלה רצונות שלא ניתן להשיג יכולה להקל על הסבל. מה טוב ברצון שלא מתממש? אליעד מציין שבזכות הרצון הלא ממומש, האדם מפתח יכולת למצוא פתרונות פנימיים. הרצון הזה מחדד את המודעות לכך שיש חוויות שהוא יכול להשיג בעצמו, מבלי להסתמך על החיצוני. הוא מתאר את הרצון כמשהו שמניע את האדם להפעיל יצירתיות ולמצוא דרכים חדשות להתמודד עם החיים. זאת במקום להישאר בתשוקה בלתי פוסקת לרצון שלא יכול להתממש. למה אנשים מתאבדים? שאלה נוספת שהרצאה עוסקת בה...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
חשיבה חיובית וחיים טובים - הספר על: לחשוב חיובי, מחשבות חיוביות, חשיבה טובה, חשיבה נכונה, חשיבה חיובית, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף ועוד...

מחשבות חיוביות ושקט נפשי אמיתי - הספר על: מחשבות חיוביות, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חשיבה טובה, איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Positive-Thinking.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, קאוצינג, מחשבה חיובית ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Positive-Thinking.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5620 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 01:49:57 - wesi27