אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה משיכה אובססיבית, אהבה אובססיבית, נמשך לאישה נשואה, נמשכת לגבר נשוי, קשר אובססיבי, משיכה חולנית, פדופיליה, סטיות מיניות, משיכה מינית, נמשך לילדים, טיפול...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חשיבה חיובית, אופטימיות, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, חצי הכוס המלאה, החשיבה החיובית, תכונות אישיות שליליות, הצהרות פסימיות, מחשבה אופטימית, איך לא לחשוב שלילי, לחשוב אופטימי, התנהגות שלילית הנובעת מהתמכרות, פילוסופיה פסימית, איך שומרים על אופטימיות, האם פסיכולוגיה חיובית עובדת, גישה חיובית, החשיבה השלילית, הכל לטובה, חשיבה חיובית, ייעוץ אישי, פילוסופיה שלילית, לחשוב חיובי, תכונות חיוביות שבי שגרמו להצלחה, דמיון חיובי, אימון לחשיבה חיובית, החשיבה הפסימית, חיוביות, איך אני מסתכל בצורה חיובית, פסיכולוגיה פסימית, מחשבות שליליות טורדניות, התגברות על כישלון, איך לשמור על האופטימיות, מחשבות אופטימיות, איך לחשוב אופטימי, מחשבות חיוביות כדי להרגיש טוב, רק מחשבות חיוביות, אימון עסקי, מחשבות חיוביות, חשיבה חיובית בקרב בני נוער, הכל לרעה, חצי הכוס הריקה,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:46משיכה אובססיבית, אהבה אובססיבית, נמשך לאישה נשואה, נמשכת לגבר נשוי, קשר אובססיבי, משיכה חולנית, פדופיליה, סטיות מיניות, משיכה מינית, נמשך לילדים, טיפול בפדופיל, איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להימשך למישהו?
מה גורם למשיכה אובססיבית ואיך מפסיקים להימשך למישהו?

אליעד כהן מסביר מהי משיכה אובססיבית וכיצד להתמודד איתה. לטענתו, כשאתה נמשך למישהו בצורה אובססיבית, סימן שאתה רוצה להיות כמוהו או שאתה חושב שיש לו משהו שחסר לך או שהיית רוצה שיהיה לך יותר. לדוגמה, אדם עשיר שנמשך למישהו עשיר ממנו מעיד על תחושת עוני פנימית. כלומר, משיכה לאדם אחר נובעת מהרצון להשיג דרכו את התכונה או המצב המבוקש. במקרה שאדם לא יודע מדוע הוא נמשך למישהו, עליו לשאול את עצמו מה יש באותו אדם שהיה רוצה לעצמו. למשל, אם מישהו נמשך לאדם אהוב ומקובל, ייתכן שהוא עצמו רוצה להרגיש אהוב ומקובל.

אליעד מתאר שהמשיכה האובססיבית בנויה על סוג של "קומבינה" או תרמית עצמית. האדם לא יודע כיצד להשיג את מה שהוא רוצה, ולכן מנסה להשיג זאת דרך קרבה לאדם אחר שיש לו את אותה תכונה. לפי אליעד, הפתרון למשיכה אובססיבית הוא לבדוק לעומק מה בדיוק האדם רוצה מאותו אדם שאליו הוא נמשך, ולמצוא דרך להשיג את התכונה או ההישג הזה באופן עצמאי. ברגע שימלא את החוסר בעצמו, המשיכה האובססיבית תפחת משמעותית.

מדוע פדופילים נמשכים לילדים ומה הסיבה הפסיכולוגית למשיכה זו?

אליעד מסביר לעומק את הנושא הרגיש של פדופיליה, ומבהיר שפדופילים אינם נמשכים לילדים סתם כך, אלא נמשכים לתכונה ספציפית הקיימת בילדים, שהיא התמימות. פדופיל, לדבריו, מחפש אהבה ללא תנאים, כי הוא אינו מסוגל לאהוב את עצמו בצורה כזו. ילד בדרך כלל אינו שיפוטי ומסוגל לאהוב ללא תנאים, ולכן הפדופיל רואה באהבת הילד אליו השתקפות של אהבה עצמית ללא תנאים שהוא אינו מצליח להעניק לעצמו. אליעד מציין שהמשיכה לילדים אינה הגיונית ברמה הרציונלית, אך פסיכולוגית היא מבוססת על צורך עמוק לקבל אישור עצמי ללא תנאים.

הוא מדגיש שאין מדובר רק בפעולה מינית, אלא ברצון פנימי עמוק יותר לקבל תחושה של אהבה טהורה ושלמה ללא תנאים. כאשר פדופיל נמצא עם ילד, בתפיסתו הילד אוהב אותו בצורה כנה וטהורה, משום שאין לילד שיפוטיות המוכרת למבוגרים.

מה ההבדל בין משיכה מינית למשיכה רגילה?

אליעד כהן מסביר שמשיכה מינית היא לרוב גרסה מוגזמת ומוקצנת של משיכה כללית. היא מבוססת על האמונה הפנימית שאקט מיני הוא הוכחה לכך שהאדם נאהב ורצוי. לדוגמה, אם לאדם מסוים חסרה אהבה או תשומת לב מינית, הוא עלול לפתח משיכה מינית כלפי אדם שמקבל תשומת לב מינית רבה מאחרים. אליעד מביא דוגמה של אדם מבוגר וסטרייט שהתאהב בגבר צעיר, בגלל שהצעיר היה מבוקש מאוד בקרב נשים. בתת מודע, המבוגר חשב שאם הגבר הצעיר המבוקש יתעניין בו, הדבר יוכיח שגם הוא נחשק ואהוב.

לפי אליעד, המשיכה המינית נוצרת בשל סיפור פנימי שהאדם מספר לעצמו. הוא מסביר כי באמצעות המיניות האדם מנסה לממש חוויה רגשית של אחדות, אישור עצמי ואהבה. ככל שהסיפור שהאדם מספר לעצמו יהיה יותר עמוק ובלתי מודע, כך המשיכה תהיה חזקה יותר, ולעיתים תתבטא בצורה אובססיבית ואף חולנית.

מדוע קיימת משיכה אובססיבית דווקא למי שלא ניתן להשיג?

אליעד כהן מתייחס למקרים רבים של משיכה אובססיבית לאנשים נשואים או לאנשים בלתי מושגים, ומסביר שמשיכה כזו נוצרת מאותה סיבה בדיוק: רצון להשיג משהו שהאדם מרגיש שחסר לו, אך אינו מצליח להשיג זאת לבד. עצם העובדה שהאדם בלתי מושג מגבירה את התחושה שאם יצליח להשיג אותו, הדבר יספק אישור עמוק יותר של הערך העצמי שלו. הוא נותן דוגמאות על אנשים שנמשכים לבוסים או לבני זוג של אחרים, מתוך רצון להרגיש מצליחים, מקובלים או ראויים לאהבה.

איך אפשר להפסיק משיכה אובססיבית בצורה יעילה?

אליעד מציע פתרון מעשי וברור לטיפול במשיכה אובססיבית. תחילה, האדם צריך לזהות במדויק מהי התכונה או המצב שהוא רוצה לקבל דרך האדם שאליו הוא נמשך. לאחר מכן, עליו לפעול להשגת הדבר הזה באופן עצמאי. לדוגמה, אדם שנמשך למישהו כי הוא פופולרי ומקובל צריך לפתח את הפופולריות והקבלה העצמית בעצמו. כאשר האדם מצליח למלא את החוסר בעצמו, הוא מפסיק לחפש את הפתרון באחרים, וכך המשיכה האובססיבית דועכת.

אליעד מדגיש שוב ושוב שמשיכה אובססיבית היא תוצאה של "עצלנות" מנטלית, שבה האדם נמנע מלהתמודד עם החסרונות והאתגרים האישיים שלו, ומנסה להימלט מכך באמצעות קשר אובססיבי לאחרים.
מה לעשות אם אתה נמשך למישהו ואתה רוצה להימשך לו פחות?

אם אתה נמשך למישהו ואתה מרגיש רע על כך, השאלה היא למה אתה נמשך אליו. התשובה טמונה בחוק האצבע: אתה נמשך למי שאתה רוצה להיות כמוהו, או למי שיש לו משהו שאתה רוצה שיהיה לך. לדוגמה, אם אתה עשיר ואתה נמשך למישהו עשיר יותר, זה אומר שאתה מרגיש עני ורוצה את העושר הזה גם בשבילך. כלומר, המשיכה נובעת מהרצון להרגיש טוב יותר עם עצמך על ידי היותך דומה לאדם אחר.

איך פדופילים מתחברים למשיכה לילדים?

במקרים של פדופיליה, המשיכה בילדים נובעת לעיתים מרצון לתמימות ולחוויות של אהבה ללא תנאים. פדופילים יכולים להימשך לילדים כי הם רואים בהם דימוי לאהבה טהורה, נטולת שיפוטיות. הילד אוהב את עצמו באופן לא מותנה, וזה משהו שהפדופיל לא מצליח למצוא בעצמו. המחשבה היא שכאשר ילד אוהב אותו, זה כמו אהבה ללא תנאים כלפי עצמו.

כיצד משיכה מינית נבדלת ממשיכה רגילה?

משיכה מינית לעיתים קרובות מבוססת על הסיפור של "אם יש סקס, אז זה אומר שהיא אוהבת אותי". לדוגמה, אדם שעבר חוויות של חוסר תשומת לב מינית, עלול למצוא משיכה מינית לאדם שמלא באנשים שמחפשים אותו, מתוך תחושת שזה יכול להוכיח שהוא נאהב.

איך להפחית משיכה אובססיבית לאנשים?

הפחתת משיכה אובססיבית דורשת התבוננות פנימית ולמידה מהו הדבר שאתה רוצה להשיג ממישהו. המשיכה לאדם נובעת לעיתים קרובות מחוסר סיפוק אישי. אם אתה יכול למלא את הצורך הזה בעצמך, תוכל להימשך אליו פחות.
עכשיו נגיד שאתה נמשך למישהי ואתה כועס על זה שאתה נמשך אליה ואתה רוצה להימשך אליה פחות מה אתה צריך לעשות, שמעת פעם על מקרה שמישהו נמשך למישהי מישהי נמשכה למישהו שמעת?

ש: כן.

אליעד: ושמעת פעם על בן אדם שנמשך למישהי נשואה או למישהי בלתי מושגת או משיכה למישהו בלתי מושג והבן אדם מרגיש רע מזה שהוא נמשך למישהו, נכון אז השאלה היא למה אתה נמשך אליה ואיך אתה יכול פחות להימשך אליה אז התשובה היא כזאת תתרכז לחוק אצבע, חוק האצבע אומר ככה בן אדם נמשך למי שהוא רוצה להיות כמוהו הבנת את זה בוודאות אתה יכול לבדוק את זה בממוצע לראות כל בן אדם שנמשך למישהו זה אומר שאתה חושב שיש בה משהו שהיית רוצה להיות כמוה משהו.

ש: או שאתה חושב שיש את זה בך ואתה רוצה מזה יותר.

אליעד: או שאתה חושב שיש את זה בך ואתה רוצה את זה יותר שזה אותו דבר בעצם זה היינו הך, לדוגמה אתה עשיר ואתה נמשך למישהו יותר עשיר ממך שזה אומר שאתה חושב שאתה עני ולכן קודם כל צריך לדעת אינטואיטיבית אם מישהו אומר לך אני לא יודע למה אני נמשך אליה אוקי מה אתה חושב עליה יש בה משהו שהיית שמח שיהיה לך לדוגמה כולם אוהבים אותה והייתי רוצה שיאהבו אותי הוא יותר חכם ממני רוצה להיות חכם כמוהו הוא עשיר רוצה עשיר הוא יפה רוצה להיות יפה בסדר.

ולכן קודם כל אובססיות של משיכה אובססיבית בן אדם נמשך באופן אובססיבי למישהו שהוא רוצה להיות כמוהו, עכשיו למה בן אדם נמשך למישהו שהוא רוצה להיות כמוהו מה ההיגיון בזה אז התשובה היא כזאת אתה רוצה להיות עשיר ואתה מתעצל ואתה לא יודע איך להיות עשיר אין לך מושג איך להיות עשיר ואתה חושב שאתה לא צריך להיות עשיר ואז אתה אומר אני אעשה קומבינה אני אמשך למישהי שהיא עשירה נגיד מישהי שהיא מוצלחת ואז אם מישהו שיש לו את זה יאהב אותי אז אני יכול לדמיין כאילו זה שלי כאילו השגתי את זה כאילו זה כבר ככה זה כל הסיפור.

זאת אומרת כל המשיכה הזאת יושבת על קומבינה על תרמית ומה שאתה צריך לעשות זה אם אתה רוצה פחות להימשך למישהו אתה צריך לבדוק למה אני נמשך אליו מה יש בו שאני רוצה שיהיה בי ולהשיג את זה אם תשיג את זה אתה פחות תימשך אליו זה כל הסיפור ואם בן אדם יש לו משיכה מאוד מוזרה למישהו יש בו משהו שאתה רוצה, למה נגיד יש אנשים שהם פדופילים והם נגיד נמשכים לילדים לדוגמה מה הוא רוצה מה יש בילד, שנייה כי נגיד בילד בדרך כלל התשובה תהיה תמימות זאת אומרת ילד נגיד יש בו תמימות ואתה היית רוצה את התמימות הזאת לעצמך.

עכשיו למה אתה תרצה להיות תמים מה ההיגיון בזה כי נגיד אתה אומר אם הייתה לי את התמימות שלו הייתי יכול לאהוב את עצמי איך שאני, נגיד שאתה לא אוהב את עצמך ואז יש לך בתת מודע מחשבה וואלה אבל אני לא אוהב את עצמי בגלל השיפוטיות שלי ילד אין לו שיפוטיות אז הוא היה אוהב אותי ואז אתה תחפש נגיד שילד יאהב אותך כי אז אם ילד אוהב אותך אז אתה אומר הוא באמת אוהב אותי כי הוא תמים הוא לא באמת חושב שאני לא מוצלח כי הוא עוד ילד לדוגמה.

זאת אומרת שבעצם אתה נמשך לתמימות שבו כי אתה רוצה שתהיה לך את התמימות שלו, זאת אומרת אתה רוצה שתהיה לך את היכולת לאהוב אותך בלי תנאים נגיד שאתה לא אוהב את עצמך בלי תנאים אתה אוהב את עצמך עם תנאים והילד אוהב אותך בלי תנאים אז אתה רוצה את האהבה שיש כלפיך בלי תנאים שיש בו כלפיך שיהיה לעצמך, נגיד שהילד אוהב את עצמו בלי תנאים ואתה רוצה לאהוב את עצמך בלי תנאים זה אותו דבר, הרעיון שתמיד יהיה.

ש: איך זה קשור על הילד כשאתה נמצא עם הילד אם אתה רוצה שהילד יאהב אותך.

אליעד: אמרתי בילד יכולה להיות תכונה אופי שאתה רוצה את תכונת האופי הזאת לעצמך לדוגמה.

ש: אוקי.

אליעד: משהו יש בזה יש בו משהו שאתה רוצה לעצמך.

ש: ומה עכשיו נגיד פדופיל בא והולך ונגיד מתעסק עם ילדים אז זה לא נגיד זוגיות כשהוא נמצא עם הבת זוג שלו אומר אם היא מצליחה אז כנראה שגם אני מצליח וכו', כאילו מה נגיד כשהוא עושה יחסי מין עם הילד אז כאילו הוא אוהב את עצמו כמו שהילד אוהב את עצמו?

אליעד: הוא כשהוא נמצא עם בת זוג ולא משנה כמה היא אוהבת אותו זה יהיה עם תנאים ילד באופן יחסי אוהב אותך בלי תנאים כי אין לו שכל אז יש אנשים שרוצים שיאהבו אותם בלי תנאים ולכן הם נגיד נהיים פדופילים זה סוג של משיכה לא הגיונית.

ש: כשהוא מקיים יחסי מין עם הילד הוא מרגיש שהילד אוהב אותו בלי תנאים?

אליעד: כן.

ש: איך אבל הילד מתנגד לו.

אליעד: לא קודם כל הילד בדרך כלל לא מתנגד לו לא דיברנו על מישהו שאונס ילדים דיברנו על מישהו שהוא נמשך לילדים, לא מישהו שאונס אותם בסדר?

ש: אוקי.

אליעד: עכשיו בא נגיד נדבר על אונס בא נגיד שהוא אונס גבר אונס בחורה בחורה אונסת גבר לא משנה, מה ההיגיון מה טוב לו בזה למה הוא נמשך אליה ואונס אותה מה ההיגיון כי תוך כדי שהוא אנס אותה הוא אומר לא היא רוצה אותי היא רק לא יודעת זה נכון שהיא גם לא רוצה אבל היא גם כן רוצה נכון שהיא לא רוצה אבל נכון שהיא גם כן רוצה. עכשיו זה במקרים של משיכה עכשיו יכול להיות מצב שמישהו נגיד מנסה לנקום אולי נגיד הוא נוקם הוא אומר אני אאנוס מישהי כדי לנקום במישהי אחרת, לא מדבר על זה דיברתי עכשיו על מצבים של נמשך מישהו שמרגיש שיש לו משיכה כלפי מישהו.

לא במצב נגיד שמישהו רוצה לאנוס מישהו אחר כדי לנקום בה כי היא יהודייה הוא אונס אותה ורוצח אותה הוא לא נמשך אליה הוא פשוט רצה הוא כאילו הרגיש אושר מזה שהוא פוגע במישהו יהודי נגיד בסדר לא דיברתי על זה דיברתי על מצב של משיכה, כמישהו אומר לך אני לא יודע למה אני נמשך אליה אני לא יודעת למה אני נמשכת אליו למה הוא נמשך אליו לא משנה מה יש בו אתה יכול להמר הוא שנמשכים אליו תכונות שזה שנמשך רוצה את התכונות האלה, יש אין ספור אנשים שהם אובססיביים כלפי אנשים שהם רוצים להיות כמותם ברמות מטורפות אין ספור אנשים כאלה והסיבה היא שזה נובע מעצלנות.

ש: עצם זה שהם רוצים?

אליעד: לא זה שאתה נמשך למישהו בצורה אובססיבית זה נובע מעצלנות.

ש: רק מעצלנות?

אליעד: כן.

ש: בצורה אובססיבית.

אליעד: עוד פעם אם זה לא בצורה אובססיבית אף אחד לא יתקשר להגיד שיש לו בעיה אנחנו מדברים על מקרים שיש בעיה הבן אדם פתאום נמשך לבוסית שלו מישהי נמשכת ללא יודע למישהו, לא משנה כל מיני מקרים ולא תמיד זה אפשרי ולא תמיד זה פועל לא תמיד זה הדדי אז לא צריך אפילו לחפש "למה את נמשכת אליה? בגלל, מה יש בה מה את אוהבת בה? את זה וזה" זאת הסיבה שבגללה את נמשכת אליה נכון שאת רוצה להיות כמוה בזה ובזה בגלל זה את נמשכת אליה ככה זה עובד.

ש: אבל למה יש לפעמים משיכה ולפעמים זאת משיכה מינית דווקא מיניות, יש משיכה ומשיכה מינית.

אליעד: אז זאת הקצנה של המשיכה נגיד שבן אדם במשיכה מינית יש לו סיפור שנגיד סקס זאת הוכחה שאוהבים אותו נגיד, אוקי סקס זאת הוכחה שאוהבים אותו אז הוא אומר אם ההיא עושה איתי סקס זה אומר שהיא אוהבת אותי ואם היא אוהבת אותי אז אנחנו אחד ואם אנחנו אחד אז ככה וככה. אני נגיד הכרתי פעם מישהו שהסיפור שלו היה כזה הוא היה בן אדם מבוגר והוא סטרייט לצורך העניין אבל יום אחד הוא התחיל להתאהב במישהו צעיר במקום העבודה שלו, הבנת בן אדם מבוגר התחיל להתאהב במישהו צעיר במקום העבודה שלו.

ומה הסיבה שהוא התאהב בו מה הסיבה כי אותו בחור צעיר היו לו מלא נשים מלא בחורות שרצו אותו והוא הבן אדם המבוגר תמיד היה לו שנשים לא רוצות אותו אז הוא התחיל להתאהב בבחור הזה שמלא נשים רוצות אותו כי אז בתת מודע היה לו אם ההוא שמלא בחורות רוצות אותו הוא רוצה אותי אז כנראה שהבחורות שרוצות אותו רוצות אותי, זה סיפור לא משנה תמיד יש איזה סיפור מאחורה וכנ"ל יש עוד מלא ומלא סיפורים.

ש: והוא יצא מזה?

אליעד: מעניין מאוד.

ש: כאילו זה עבר?

אליעד: לא יודע שיעשה מה שהוא רוצה אני הסברתי זה הסיבה מה אחר כך זאת עוד שאלה אחרת.
חשיבה חיובית - מתי חשיבה חיובית לא עובדת? ומתי חשיבה חיובית תמיד עובדת?
...יכול להיות שהאדם הזה אכן יצליח במשימה ויגלה את היכולת שלו, ויכול להיות שלמרות האמונה שלו בעצמו, הוא עדיין לא יצליח. משום, שזה שהוא מאמין בעצמו, זה עדיין לא מגלה לו את היכולת שלו. אבל עדיין זה מאפשר לו לגלות את היכולת שלו. וקיימת גם האפשרות השלישית והיא, שהאדם מכיר את עצמו ומודע ליכולות שלו. ובמקרה כזה, כאשר יש לאדם חשיבה חיובית אמיתית שהוא יצליח בביצוע המשימה, ולא בגלל שהוא מאמין בעצמו בצורה אופטימית, אלא בגלל שהוא יודע ומכיר את עצמו, ובגלל שהוא...
חרדה רעה, חרדה טובה, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, לחשוב אמיתי - חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
...גם לסבול בכיף. ומי שהוא ככ סובל מהסבל, אז הוא מנסה לברוח ממנו בכל כוחו. וממילא, הסבל רודף אחריו. כי תמיד, יש גם סבל. כי בכל דבר, תמיד יש גם חיסרון כלשהו. ואי אפשר לברוח מהסבל לגמרי. ואו שאומרים את האמת, שיש גם סבל, וחיים גם עם הסבל בשלום, כחלק בלתי נפרד מהחיים, או שמנסים להדחיק את הסבל, מתכחשים אליו, ואחכ עוד יותר מפחדים ממנו וסובלים מחרדות ממנו. והחשיבה הטובה ביותר, היא לא לחשוב בצורה אופטימית ולא לחשוב בצורה פסימית. ולא לחשוב חיובי או לחשוב שלילי...
יצירת כימיה עם לקוח, יצירת אוירה נעימה, למכור ללקוח שמח, למכור ללקוח עצוב, יצירת אוירה חיובית, יצירת אוירה שלילית, הבעת הזדהות, שיחת חולין עם הלקוח, להתחבר עם הלקוח, להתיידד עם הלקוח
יצירת כימיה עם לקוח, יצירת אוירה נעימה, למכור ללקוח שמח, למכור ללקוח עצוב, יצירת אוירה חיובית, יצירת אוירה שלילית, הבעת הזדהות, שיחת חולין עם הלקוח, להתחבר עם הלקוח, להתיידד עם הלקוח
...טוב, זה יכול להיות שקרה משהו רע בחדשות שסיפרו אחד לשני שקרה משהו ויכול להיות שאתה יודע שהלקוח הסתבך באיזה משהו, זה יכול להיות הרבה מאוד עניינים והשורה התחתונה היא שכן בהחלט אפשר לדבר גם על דברים רעים. כאשר עוד פעם צריך לשים לב מהיבט מסוים לא להכניס את הלקוח למצב רוח רע כי אם הוא יהיה במצב רוח רע יכול להיות שהוא יגיד עזוב לא בא לי לקנות את המוצר, למרות שגם פה במאמר מוסגר או לא במאמר מוסגר צריך לשים לב שהרבה פעמים עסקה היא תתרחש דווקא בגלל שללקוח יש...
ליהנות בגיהנום - המנצח האמיתי, שנהנה להפסיד!
...יש בו חיסרון כלשהו. משום, ששום דבר אינו מכיל את סך כל הדברים. ולכן כל מה שישנו, יש בו חיסרון, דהיינו, סבל נצחי. ולכן בעצם, העולם הזה הוא הגיהנום, במסווה של תחנת ביניים לגיהנום הבא או לגן העדן הבדיוני... והנה, אעפכ, הגיהנום של העולם הזה ו או כל גיהנום אחר, הוא גן עדן של ממש, עבור אלוהים עצמו. כי אחרת, אלוהים לא היה יוצר את העולם הזה. ואלוהים שהוא כל יכול, שהוא אינו חסר דבר, למרות שהוא בשלמות אינו חסר שום דבר, אעפכ הוא יצר את הנפרדות של העולם הזה,...
הומופוביה, הסתה דתית, קנאות דתית, רצח רבין, צביעות דתית, ישי שליסל, מצעד הגאווה, נטייה מינית, יהדות, רצח דתי, רצח על רקע דתי, שנאה דתית, פרשת פנחס, הלכה היא ואין מורין כן, שקרים של דתיים
...מזכיר גם את רצח יצחק רבין כמעשה קנאות דתי, המדגים את אותו מנגנון של הלכה ואין מורין כן - באופן שבו רבנים ומנהיגים דתיים יכולים להגיד בפומבי שהם נגד רצח ואלימות, אך בעצם יש בהלכה בסיס אמיתי לקנאות ואלימות כזו. לדבריו, רבים מהציבור הדתי הכחישו קשר לאלימות הזו, אך המציאות מוכיחה אחרת. איך מסביר אליעד את מנגנון ההסתרה ההלכתית הזה? אליעד מסביר שהמנגנון שבו רבנים מורים הלכה מסוימת רק ליחידים ולא בפומבי הוא סוג של קומבינה. הציבור הרחב לא נחשף להוראות המפורשות...
האם כדאי לעשות דמיון מודרך? יתרונות וחסרונות בדמיון מודרך, מה רע בדמיון מודרך? דמיונות טובים, פנטזיות טובות, דמיונות רעים, איך נוצרים פחדים לא הגיוניים? להאמין בעצמך, להיות בטוח בעצמך, סרטי פורנו, נזקים מצפייה בסרטי סקס
...הוא מוקף חברים או שיש לו כסף, עשוי לפתח גם דמיונות שליליים, כגון פחדים וחרדות לא הגיוניים. אדם כזה יכול למצוא את עצמו פתאום חושש מדברים שלא באמת קיימים, או חווה תחושות אימה ופרנויה באופן בלתי הגיוני. למעשה, ככל שהמוח מתרגל לדמיונות החיוביים, כך עולה הסיכון להופעתם של דמיונות שליליים. איך דמיונות טובים מובילים לפחדים לא הגיוניים? אליעד כהן מדגיש את הקשר הישיר בין דמיונות טובים לבין התפתחות של פחדים לא הגיוניים. הוא מסביר שברגע שהמוח מתרגל ליצור מציאות...
דימוי עצמי / הערכה עצמית - איך לשפר דימוי עצמי? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליך?
...העניין של הערכה עצמית ושל דימוי עצמי. ויתבאר, כיצד האדם מושפע ממה שחושבים עליו ומהדימוי החברתי שלו. ויתבאר, כיצד להעריך את עצמך? וכיצד לשפר את הדימוי העצמי? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי האדם כיצור חברתי, מושפע גם ממה שחושבים עליו. וגם הרצונות של האדם, גם הם בין השאר תוצאה גם של מה שהאנשים סביבו חושבים, ואין בכך כמובן שום פסול. בנוסף, אם לא היה אכפת לאדם ממה שחושבים עליו, הרי שהעולם היה תוהו ובוהו. סולם הערכים של האדם, מושפע בין השאר גם מפרמטרים חברתיים...
טוב - מה טוב בחיים - איך ליהנות בחיים?
טוב - מה טוב בחיים - איך ליהנות בחיים?
...אדם אוכל במסעדה, הוא כבר חושב מה הוא יאכל אחר כך. אדם במסיבה, כבר חושב על המסיבה הבאה, וכן הלאה. ויש הנאה של שלמות בחיים, וזה אומר שהאדם חווה הרמוניה, חווה אחדות, שביעות רצון, סיפוק. והאדם חווה את זה בצורה כל כך חזקה שהרצון שלו נעלם. הוא פשוט מרוצה מהמציאות בדיוק כפי שהמציאות מרוצה מעצמה. ושיש לאדם את ההנאה השלמה, אין להנאה הזו שום חסר. והדרך של האדם להגיע להנאה הזו, היא להבין שהמציאות היא מושלמת. ולא משנה ולא יעזור אם האדם יקנה דברים, יעסוק במה...
הנאה, מה יוצר הנאה? איך נוצרת הנאה? מה גורם לך להרגיש טוב? מה גורם לך להרגיש רע? איך ליהנות יותר? מהי הנאה? מה יוצר סבל? איך להיות מאושר? מה גורם אושר? מה יוצר אושר? מנגנון האושר
הנאה, מה יוצר הנאה? איך נוצרת הנאה? מה גורם לך להרגיש טוב? מה גורם לך להרגיש רע? איך ליהנות יותר? מהי הנאה? מה יוצר סבל? איך להיות מאושר? מה גורם אושר? מה יוצר אושר? מנגנון האושר
...עבור אותו אדם עצמו, לאחר פרק זמן עם הרכב החדש, הוא כבר לא נהנה ממנו כמו קודם ואפילו עשוי לרצות למכור אותו. אם עצם הרכב היה מקור ההנאה, לא היינו רואים את התנודות הללו. מה מסבירה הדוגמה על רכישת רכב חדש ולאחר מכן הרצון למכור אותו? שאלה: אדם קנה רכב, שמח והתלהב כשקיבל אותו, אבל אחרי זמן מה הוא אדיש או אפילו רוצה למכור את הרכב. מה ההסבר לכך? תשובה: לפי הטענה שמדובר בתהליך פנימי עמוק יותר מאשר הצורה החיצונית, נבין שהאדם מפנה את הרצון שלו לעבר הדבר החדש...
חקירת רגשות ופחדים לא רציונליים, איך לחקור פחד לעומק? דוגמה לניתוח רגשי, איך לחקור רגשות מפחידים? איך לחקור פחד מוגזם? איך לדעת למה אני מפחד? איך לדעת ממה נובע הפחד? איך לעשות רציונליזציה של הרגשות? איך לשלוט ברגשות מפחידים? איך נוצרת טראומה? איך מתמודדים עם פחדים לא הגיוניים? איך לחקור רגשות שליליים? למה צעקות מפחידות אותי? למה אני מפחד מצעקות? למה אני מפחד כשצועקים עלי? פחד מצעקות? פחד מהרמת קול, פחד מרעשים חזקים, איך לשנות הרגלי חשיבה?
...ולפחדים לא הגיוניים? האדם מסביר שהוא קיים דיאלוג עם עצמו והבין שהטראומה שלו היא בגלל ביטחון עצמי מופרז שהיה לו, אך למרות זאת הוא עדיין נשאר עם תחושות של חולשה ופחד. למה חשוב להבדיל בין חולשה אמיתית לחולשה מדומיינת? אליעד: המטרה שלי היא להביא אותך להבין שאתה לא באמת דפוק. אם אתה חושב שאתה דפוק, זה רק תוצאה של משהו. זה לא משהו אובייקטיבי. האדם שואל מדוע חשוב להבחין בין אובייקטיבי ללא אובייקטיבי. אליעד מסביר לו שהבנה זו מאפשרת לו להפסיק להרגיש אשמה...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על משיכה אובססיבית, אהבה אובססיבית, נמשך לאישה נשואה, נמשכת לגבר נשוי, קשר אובססיבי, משיכה חולנית, פדופיליה, סטיות מיניות, משיכה מינית, נמשך לילדים, טיפול בפדופיל, איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להימשך למישהו?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
חשיבה חיובית וחיים טובים - הספר על: חשיבה חיובית, חשיבה טובה, חשיבה נכונה, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות ועוד...

מחשבות חיוביות ושקט נפשי אמיתי - הספר על: לחשוב חיובי, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חשיבה טובה, מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Positive-Thinking.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא לחשוב חיובי, אימון לחשיבה חיובית, מחשבות חיוביות ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Positive-Thinking.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1172 שניות - עכשיו 25_06_2025 השעה 12:58:08 - wesi27