אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חשיבה שלילית ✔איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חשיבה חיובית, אופטימיות, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, חצי הכוס המלאה, חשיבה שלילית, מהי אופטימיות, חשיבה חיובית, פסיכולוגיה פסימית, איך ליצור שמחת חיים עם חשיבה חיובית, למה התודעה חושבת מחשבות שליליות, חצי הכוס המלאה בפסיכולוגיה החיובית, מחשבות שליליות טורדניות, חשיבה חיובית ומשיכת שפע, פסיכולוגיה חיובית, הכל לרעה, טיפים לדיבור חיובי, עקרונות הפסיכולוגיה החיובית, איך לחשוב אופטימי, רשימת תכונות אופי שליליות, רגשות שליליים וחיוביים, להתרחק מאנרגיה שלילית, חשיבה חיוביות שימחה, גישה שלילית, כיצד לא לחשוב שלילי, דימוי עצמי ואופטימיות, שליליות פסימיות, פסיכולוגיה שלילית, החשיבה החיובית, מאמן אישי, תכונות שליליות, פסימיות, איך לחשוב חיובי, הצהרות שליליות, לחשוב חיובי בעבודה, איך לשמור על האופטימיות, שינוי וחשיבה חיובית, האם חשיבה חיובית עוזרת לצאת מחרדות, אימון לחשיבה חיובית, פסיכולוגיה אופטימית, איך להיות אופטימי, ייעוץ אישי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:10איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
איך להפסיק לחשוב שלילי ולהתחיל לחשוב חיובי באמת?

אנשים רבים מבינים שהרגשות שלהם מושפעים מהחשיבה שלהם, ושמחשבות חיוביות יוצרות תחושה טובה, בעוד מחשבות שליליות מובילות לתחושות שליליות. אך לעיתים, כשאדם מנסה להילחם בשליליות על ידי מחשבות חיוביות בכוח, הוא עלול להרגיש גרוע יותר. זה קורה כי המוח שלו פשוט לא מאמין למחשבות החיוביות האלה, ולכן מתנגד להן ומחזק דווקא את השליליות.

למה קשה לאנשים שליליים להאמין למחשבות חיוביות?

אנשים שנמצאים במצב שלילי מאוד נוטים להטיל ספק במחשבות החיוביות כאשר אלו עולות במוחם. הם נצמדים לפתע לאמת ומתחילים לשאול שאלות כמו "מי אמר שזה נכון? אולי זה בכלל לא טוב, אולי זה לא מספיק טוב, אולי זה לא מושלם?". כלומר, המוח שלהם פוסל מחשבות חיוביות בקלות, בעוד המחשבות השליליות מתקבלות אצלם כאמת מובנת מאליה.

לדוגמה, אם מישהו מנסה לשכנע את עצמו שהעבודה שלו טובה או שהוא יצליח בה, המוח עשוי להתנגד ולהציג טיעונים נגדיים, וכך הוא לא מצליח להרגיש טוב. כאשר אדם בזוגיות מנסה לחשוב שהזוגיות שלו טובה, המוח ימצא מיד סיבות למה היא דווקא לא טובה, וכך האדם נשאר בתחושה שלילית.

מה הטעות של אנשים שמנסים לחשוב חיובי בכוח?

הטעות המרכזית היא שאנשים מנסים ישר "לחשוב חיובי", במקום להפסיק קודם כל את המחשבות השליליות. אי אפשר להכריח את המוח להאמין למחשבות חיוביות כשהוא עדיין מאמין בשליליות. המאמץ להאמין במשהו חיובי בכוח, בלי להפסיק להאמין במחשבות השליליות קודם לכן, מתיש את האדם ומוביל לכך שהוא נשאר בתחושה שלילית ואף מחמיר אותה.

מה הדרך הנכונה להפסיק את השליליות ולהתחיל לחשוב חיובי?

השיטה הנכונה היא קודם כל להפסיק לחשוב שלילי. בשלב הראשון צריך להגיע למצב נייטרלי, שבו האדם לא בטוח שהמחשבה השלילית נכונה. כאשר מופיעה מחשבה שלילית, צריך פשוט להטיל בה ספק. למשל, אם המחשבה היא "אני לא אצליח בעבודה", האדם צריך לשאול את עצמו: "מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון?". המטרה היא להגיע לנקודה שבה האדם אומר לעצמו "אני לא יודע". כשאדם כבר לא בטוח שהמחשבה השלילית היא אמת, הוא נפתח יותר לקבלת מחשבות חיוביות.

רק אחרי שהמחשבות השליליות נחלשות, יש מקום להכניס מחשבות חיוביות. חשוב להדגיש שכאשר מגיעות מחשבות חיוביות, יש לתת להן מקום ולא להטיל בהן ספק כמו שנהוג לעשות. בשיטה זו האדם שובר את הדפוס שבו רק המחשבות השליליות נתפסות כאמינות.

איך השיטה הזאת עובדת בתחום הזוגיות?

אם אדם מרגיש שהזוגיות שלו רעה, הוא לא צריך להכריח את עצמו לחשוב שהזוגיות טובה. במקום זאת, עליו להטיל ספק במחשבות השליליות שלו: "אולי הזוגיות לא באמת גרועה כמו שנדמה לי? אולי הסיבות שאני חושב שהזוגיות לא טובה אינן נכונות?". כשאדם כבר לא בטוח לגמרי שהזוגיות שלו גרועה, התחושה הרעה פוחתת, ויש הזדמנות למחשבות חיוביות לעלות באופן טבעי, בלי שיצטרך להיאבק בהן.

מדוע לא חייבים לאהוב את עצמך, אלא רק להפסיק לשנוא?

הרבה אנשים מנסים לשכנע את עצמם במחשבות חיוביות כמו "אני אוהב את עצמי", "אני בעל ערך", אבל אינם מצליחים להאמין בזה, כי הם עדיין שקועים בשליליות. הדרך הנכונה היא קודם כל פשוט להפסיק לשנוא את עצמך, להפסיק להאמין במחשבות כמו "אני חסר ביטחון" או "אין לי ערך". כאשר אדם מגיע למצב נייטרלי שבו הוא לא שונא את עצמו, הוא יכול להתחיל לבנות בהדרגה אמונה חיובית. בשלב זה, יהיה לו הרבה יותר קל לקבל את המחשבות החיוביות האלו בלי להטיל בהן ספק.

למה לא כדאי לרדוף אחרי הטוב אלא לברוח קודם מהרע?

אנשים נוטים לנסות לרדוף אחרי הטוב כשעדיין לא ברחו מהרע. הם רוצים להכניס חיוביות לחייהם, אך הם עדיין תקועים במחשבות שליליות. זה דומה למישהו שנחנק ומנסה ישר לחנוק את מי שחונק אותו במקום פשוט להשתחרר מהחניקה קודם. הדרך הטובה יותר היא קודם כל לברוח מהרע, להשתחרר מהמחשבות השליליות, ורק אחר כך לאפשר לטוב לבוא באופן טבעי וקל יותר.

סיכום מעשי של השיטה לחשיבה חיובית:
  • אל תנסה בכוח לחשוב חיובי, אלא קודם כל תפסיק להאמין למחשבות שליליות.
  • כשהמחשבות השליליות מגיעות, הטל בהן ספק עד שתגיע למצב נייטרלי של "אני לא יודע".
  • כשמגיעה מחשבה חיובית, אל תטיל בה ספק ותאפשר לה להיכנס בצורה טבעית.
  • אל תנסה לאהוב את עצמך בכוח, פשוט הפסק לשנוא את עצמך.
  • אל תתאמץ לפתח ביטחון עצמי, אלא קודם כל הפסק להרגיש חסר ביטחון.
  • אל תרדוף אחרי הטוב כשהרע עדיין קיים - קודם כל בריחה מהרע, ואז הטוב יגיע לבד.
איך לגרום למישהו לחשוב חיובי?

אנשים שרוצים להרגיש טוב מבינים לרוב שהרגשות שלהם מושפעים מהמחשבות שלהם. אם הם חושבים חיובי - הם מרגישים טוב, ואם הם חושבים שלילי - הם מרגישים רע. אבל מה קורה כשהם חושבים שלילי ורוצים להרגיש טוב? הם מנסים לחשוב חיובי, אך לפעמים זה פשוט לא עובד. למעשה, ככל שהם מנסים בכוח לחשוב חיובי, הם עלולים להרגיש רע יותר, כי המוח שלהם לא באמת מאמין למחשבות החיוביות שהם מנסים להכניס.

הבעיה של אנשים שליליים עם מחשבות חיוביות

כאשר אנשים נמצאים במצב שלילי מאוד, אפילו אם תבוא להם מחשבה חיובית, הם עלולים להטיל בה ספק. הם פתאום נאחזים באמת ושואלים את עצמם: "מי אמר שזה נכון? אולי זה לא באמת טוב? אולי זה לא מספיק טוב?" זאת אומרת, על המחשבות השליליות הם מאמינים בקלות, אבל על מחשבות חיוביות הם לא מאמינים באותה מידה. הם פתאום מחפשים הוכחות, מפרקים את החיובי, מטילים בו ספק ובסוף חוזרים שוב למחשבות השליליות.

מה הפתרון? קודם כל, לא לחשוב שלילי

במקום לנסות ישר לחשוב חיובי, צריך להתחיל מלנקות את הראש ממחשבות שליליות. לא חיובי ולא שלילי - קודם כל נייטרלי. זה אומר שבאה מחשבה שלילית, השלב הראשון הוא לא להילחם בה עם מחשבה חיובית, אלא פשוט להטיל בה ספק: "מי אמר שזה נכון? אולי ההפך הוא הנכון?".

למה לא ישר לנסות לחשוב חיובי?

הבעיה בלהכריח את עצמך לחשוב חיובי היא שהמוח שלך לא מאמין לזה. נניח שמישהו אומר לעצמו: "אני אצליח בעבודה", אבל הוא לא באמת מאמין בזה, אז זה לא באמת יעזור לו. המוח יתנגד ויביא את כל הסיבות לכך שהוא לא יצליח. לכן, במקום ישר להכניס מחשבות חיוביות ולנסות להאמין בהן, קודם כל צריך להפסיק להאמין למחשבות השליליות.

למשל, אם מישהו חושב: "אני לא אצליח בעבודה", קודם כל הוא צריך לשאול את עצמו: "מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון?". כשהוא מגיע למצב של "אני לא יודע", כלומר, הוא כבר לא בטוח שהמחשבה השלילית נכונה, זה המקום להתחיל לבנות מחשבות חיוביות. ואז, אם באה מחשבה חיובית - לא להטיל בה ספק. כלומר, לשבור את הדפוס שבו רק המחשבות השליליות נראות אמינות, ואילו החיוביות נראות מפוקפקות.

איך זה עובד בזוגיות?

נניח שמישהו נמצא בזוגיות והוא מרגיש שהיא לא טובה לו. הוא רוצה לשכנע את עצמו שהזוגיות כן טובה לו, אבל כשהוא מנסה לחשוב מחשבות חיוביות - זה לא עובד. המוח שלו לא מאמין לזה. אז מה עושים? קודם כל מפסיקים להאמין למחשבות השליליות. כלומר, במקום לחשוב "הזוגיות שלי גרועה", אפשר להתחיל לשאול: "למה אני חושב שהזוגיות גרועה? אולי זה לא באמת נכון? אולי זה דווקא כן טוב?". עצם העובדה שהוא לא בטוח שהזוגיות גרועה כבר מחלישה את התחושה הרעה.

אל תכריח את עצמך לאהוב את עצמך - פשוט תפסיק לשנוא את עצמך

הרבה אנשים מנסים לחשוב מחשבות כמו "אני אוהב את עצמי", "אני מעריך את עצמי", "אני אדם בעל ערך" - אבל אם הם לא באמת מאמינים בזה, זה לא עוזר. עדיף לא לנסות ישר לאהוב את עצמך, אלא קודם כל פשוט להפסיק לשנוא את עצמך. במקום להגיד "אני אוהב את עצמי", עדיף להגיד: "אני לא שונא את עצמי". במקום לנסות להרגיש בעל ביטחון עצמי, עדיף קודם כל פשוט להפסיק להרגיש חסר ביטחון.

אם מצליחים להגיע לנקודה שבה אין שנאה עצמית ואין חוסר ביטחון - זה כבר שיפור משמעותי. ואז, כשהמחשבות החיוביות יגיעו, יהיה יותר קל להאמין להן.

אל תרדוף אחרי הטוב - פשוט תברח מהרע

אנשים לפעמים עושים טעות כשהם מנסים ישר לחפש את הטוב, כשהם עדיין תקועים בשלילי. במקום זה, עדיף קודם כל להפסיק את הרע, להגיע למצב של נייטרליות, ורק אז לאפשר למחשבות הטובות להגיע בלי להילחם בהן.

דימוי: איך יוצאים מזה?

זה כמו שמישהו חונק אותך, ואתה מנסה לחנוק אותו בחזרה - אבל אתה עדיין בעצמך נחנק. במקום להתאמץ ישר להכות בחזרה, קודם כל עדיף לצאת מהחניקה, ואז לחשוב איך לתקוף. באותו אופן, אם מישהו נמצא בתוך מחשבות שליליות, במקום ישר לנסות לדחוף מחשבות חיוביות, עדיף קודם כל להפסיק את השליליות. אחרי שזה קורה, כבר יהיה קל יותר לחשוב חיובי באופן טבעי.

סיכום: איך להגיע למחשבות חיוביות?
  • במקום לנסות לחשוב חיובי - קודם כל תפסיק לחשוב שלילי.
  • כשבאה מחשבה שלילית - אל תנסה להיאחז בחיובי, אלא קודם כל תטיל בה ספק.
  • אל תכריח את עצמך להאמין למחשבות חיוביות - אלא קודם כל תגיע למצב של "אני לא יודע" לגבי השלילי.
  • כשבאה מחשבה חיובית - אל תטיל בה ספק, תן לה מקום.
  • במקום לנסות ישר לאהוב את עצמך - פשוט תפסיק לשנוא את עצמך.
  • אל תנסה ישר לפתח ביטחון עצמי - קודם כל תדאג שלא יהיה לך חוסר ביטחון.
  • אל תרדוף אחרי הטוב - פשוט תברח מהרע, והטוב כבר יבוא לבד.
עכשיו יש עוד קטע עם אנשים שרוצים להרגיש טוב ונניח שהם מבינים שאם הם מרגישים טוב או רע זה תלוי במה שהם חושבים שאם הם חושבים חיובי יהיה טוב חושבים שלילי יהיה רע להם ואז הם חושבים שלילי ורע להם ואז הם רוצים להרגיש טוב אז מה הם עושים הם מנסים לחשוב חיובי. כן עכשיו אז כמובן שיש את מה שדברנו שכשאתה מנסה לחשוב חיובי אתה מרגיש עוד יותר רע מזה שאתה שלילי אבל השאלה היא פרקטית איך בן אדם יכול לחשוב חיובי נגיד שבן אדם אומר "אני רוצה לחשוב מחשבות חיוביות" או נגיד אנחנו רוצים לגרום לבן אדם לחשוב מחשבות חיוביות איך מביאים בן אדם למצב שהוא חושב חיובי.

עכשיו מה שקורה אצל אנשים שהם מספיק שליליים שכשהם מנסים לחשוב חיובי הם כל כך שליליים שכשבאה אליהם מחשבה חיובית הם מתחילים גם להטיל בזה ספק הם פתאום מתחילים להיצמד לאמת "מי אמר שזה נכון ומי אמר שזה טוב", מרוב השליליות כי הוא אומר "טוב בא נראה מה טוב בזה" אבל פתאום הם נצמדים לאמת "אולי זה לא טוב ואולי זה לא מספיק טוב אבל זה לא מושלם" על הרע הם מאמינים על הטוב הם לא מאמינים.

מה שבן אדם צריך לעשות כדי לחשוב חיובי זה קודם כל לא לחשוב שלילי קודם כל לנסות לא לחשוב שלילי, תנקה את הראש לא חיובי לא שלילי "לא רוצה חיובי לא רוצה שלילי קודם כל רוצה". עכשיו מה זה אומר פרקטית באה מחשבה שלילית לשאול אולי ההפך הוא הנכון כמו שהסברנו קודם בנושא של הטלת הספק אולי ההפך הוא הנכון.

ש: אולי ההפך הוא הנכון זה לא מה שאתה אומר, אולי ההפך הוא הנכון זה כבר מוריד עליהם משקולת יותר כבדה.

אליעד: לא אין לי בעיה "אולי ההפך הוא הנכון" על השלילי אל תנסה לראות מה טוב בזה.

ש: לא אבל אם אתה אומר מה טוב בזה זה ההפך.

אליעד: אני אסביר אני מבין מה אתה אומר שנייה, בשביל לחשוב בשביל להרגיש טוב אתה צריך להאמין במשהו חיובי שתהיה לך מחשבה שאומרת "זה טוב וזה רק טוב", נגיד בן אדם נגיד מרגיש שהוא לא יצליח בעבודה ואז הוא שואל את עצמו "איך אני משכנע את עצמי שאני אצליח בעבודה" אז אני אומר לפני "איך אני", עכשיו אז הוא מנסה טוב "אני אולי" אז הוא מנסה לשכנע את עצמו שהוא יצליח בעבודה והוא לא מאמין לזה המוח לא מאמין שהוא יצליח בעבודה.

אז אני אומר קודם כל זה שאתה מנסה לשכנע את עצמך שתצליח בעבודה ולהיות עם ביטחון עצמי וכל העניינים קודם כל בא תיקח את המחשבה שאומרת "אני לא אצליח בעבודה" קודם כל תנסה לחסל אותה "מי אמר שהיא נכונה אולי היא לא נכונה". אבל אני אסביר מה המהות של מה שאני אומר פה המהות של מה שאני אומר פה היא אל תנסה ישר להיאחז במחשבה הטובה אל תנסה להכריח את המוח שלך לחשוב טוב אל תנסה להכריח את המוח שלך לחשוב חיובי, למה זה לא עובד? קודם כל תראה שאתה לא חושב שלילי מבחינתי תהיה בנייטרלי אחרי שתהיה בנייטרלי שאתה לא יודע כלום "טוב אני לא יודע אם אני אצליח או אכשל אוקי עכשיו תשתוק" עכשיו אם באה מחשבה טובה אל תטיל בה ספק באה מחשבה ראה תטיל בה ספק. שימו לב עוד פעם בן אדם.

ש: ליירט רק את הרעות.

אליעד: כן אבל אני אומר בהתחלה, אני רוצה לחדד עוד פעם נקודה אם בן אדם רוצה לחשוב חיובי נגיד בן אדם נגיד נמצא בזוגיות נניח אוקי ונניח נגיד שהוא לא טוב לו בזוגיות הוא ממורמר ונניח שהוא רוצה לשכנע את עצמו שטוב לו בזוגיות ואז הוא שואל את עצמו "איך אני יכול לשכנע את עצמי שהזוגיות הזאת טובה לי" ואז הוא מנסה לחשוב מחשבות חיוביות וזה לא עובד לו המוח לא נדבק, המחשבות החיוביות לא נדבקות אליו.

אז אני אומר בתור התחלה אל תתאמץ כרגע לחשוב שהזוגיות הזאת טובה לך קודם כל בוא נתמקד בזה שכשאתה חושב שהיא לא טובה לך נטיל בזה ספק כי אל תכריח את עצמך להאמין לטוב כי בשביל שתוכל ליהנות בזוגיות אתה צריך לחשוב שהיא טובה ואתה צריך גם להאמין למחשבות האלה אז אל תתחיל מההתחלה מבן אדם שמאמין למחשבות הרעות "טוב איך אני עכשיו גם חושב את המחשבות הטובות וגם מאמין להם" אל תתחיל משם.

קודם כל כשהמוח אומר לך "הזוגיות לא טובה, למה היא לא טובה? כי צוחקים עלי, אולי לא צוחקים עלי אולי יותר טוב שצוחקים עלי, אולי זה שצוחקים עלי זה הופך את זה לטוב" מבחינתי תגיד "לא יודע", טוב מבחינתי שה - output בסוף יהיה "ואני לא יודע אם זה יותר טוב או לא טוב". בוא קודם כל ניקח אותך מהאמונה ברע ל - "לא יודע" אחר כך ברגע שאתה ב - "לא יודע" עכשיו פתאום יבואו מחשבות טובות ואז אל תטיל בהם ספק זה הכל.

אבל אם בן אדם ישר מנסה להכריח את עצמו לקחת מחשבות טובות ולהאמין להם, איך אתה יכול להאמין להם מאיפה תאמין להם אין לך כוח להאמין להם כי באופן פוזיטיבי להאמין למחשבה זה בעייתי, עדיף להטיל ספק ברע וכשבאה מחשבה טובה פשוט לא להטיל בה ספק. אתם מבינים יש בן אדם שהוא כבר באיזה מיומנות שהוא יכול לקחת איזה מחשבה ולשכנע את עצמו שהיא נכונה הוא יכול להגיד "יש פה פיל" ולשכנע את עצמו שיש פה פיל.

אוקי בהנחה שהבן אדם לא במצב כזה אז קודם כל בתור התחלה אל תתמקד איך לחשוב טוב, אל תתמקד בלחשוב חיובי תתמקד איך לא לחשוב שלילי, קודם כל כאשר ממש רע לך קודם כל תחסל את זה ותבוא למצב של השווה או הנייטרלי, אם אתה לא מצליח לא להאמין למחשבות הרעות מאיפה יהיה לך את האנרגיה והכוח להביא מחשבות טובות ועוד להאמין להן כי גם צריך להאמין למחשבות הטובות, קודם כל בוא נחליש את הרע שתתנקה תתנקה מהמחשבות הרעות או יחסית תתנקה מהמחשבות הרעות.

אחרי שהתנקית מהמחשבות הרעות עכשיו יש איזו מחשבה טובה אתה אל תטיל בה ספק והנה אתה נמצא על חיובי אבל אני אומר עוד פעם האנשים לפעמים עושים טעות הם מנסים לחשוב חיובי והם נדפקים, הם שליליים יש להם מחשבות שליליות גישה שלילית ואז בן אדם שואל "איך אני יכול תמיד לראות את הטוב ואיך אני יכול תמיד להיות אופטימי, איך אני יכול להעריך את עצמי איך אני יכול לאהוב את עצמי" אדוני אל תעריך את עצמך ואל תאהב את עצמך אבל תהיה אופטימי.

קודם כל בא נתחיל בזה שלא תהיה פסימי קודם כל בא נתחיל בזה שאל תרד על עצמך, קודם כל בא נתחיל בזה שאל תשנא את עצמך אחר כך בא נתחיל בזה מבחינתי אז זה אומר "אז מה אני לא יאהב את עצמי?" לא אל תאהב את עצמך ואל תשנא את עצמך אל תעשה טוב אל תאהב את עצמך, קודם כל בא נתחיל בזה שלא תשנא את עצמך. עכשיו אחרי "שוואלה אני לא שונא את עצמי וגם לא אוהב את עצמי" אוקי סבבה עכשיו רגוע יפה, עכשיו בוא נבנה משהו בוא עכשיו נבנה משהו עכשיו כשתבוא אליך איזו מחשבה טובה תאמר לך "אוקי תגיד לי יכול להיות שככה וככה" מחשבה טובה "כן, אוקי יש בזה היגיון? כן, יפה תאמין לה סע עם זה" אל תטיל ספק.

אבל אם בן אדם ישר מנסה "איך אני משכנע את עצמי שיש לי ביטחון איך אני משכנע את עצמי שיש לי ערך" מאיפה אתה יכול לשכנע את עצמך שיש לך ערך כאילו אתה כל כולך שקוע במחשבות שליליות מאיפה תצליח להאמין למשהו טוב. הבנו את הסיפור קודם כל תטיל ספק ברע תעבור לנייטרלי אחר כך נתקדם קדימה.

ש: כן תלוי להקטין את המשקולת כל הטוב.

אליעד: זה לא ברור מאליו כי הבן אדם רע לו והוא כל כך רוצה להרגיש טוב שהוא אומר "לא אני חייב לחשוב טוב" אבל אין לו כוח לחשוב טוב ואז הוא לא מצליח לחשוב טוב כי הוא לא מאמין לטוב ואז יש לו עוד פעם בעיות. לכן אל תנסה לחשוב חיובי תנסה לא לחשוב שלילי אל תנסה לאהוב את עצמך תנסה לא לשנוא את עצמך, אם לא תשנא את עצמך דהיינו, אל תנסה להעריך את עצמך תנסה לא לא להעריך את עצמך, אל תנסה שיהיה לך ביטחון תנסה שלא יהיה לך חוסר ביטחון לא צריך שיהיה לך ביטחון מספיק שלא יהיה לך חוסר ביטחון גם עם זה אפשר לעבוד.

"ומאיפה אני יכול להרגיש שיש לי ביטחון" לא צריך אין לך ביטחון זה גם בסדר אבל בא נבדוק שגם אין לך חוסר ביטחון, בא ניקח את החוסר ביטחון שלך ננטרל אותו ומה שיהיה יהיה אבל לא "טוב איך אני מפתח ביטחון" מאיפה תביא עכשיו ביטחון כי צריך להאמין למשהו גם צריך לייצר מספיק מחשבות חיוביות וגם צריך להאמין להן מאיפה תביא עכשיו תייצר אותן ותאמין להן הרי אתה שקוע במחשבות שליליות. הבנו את הסיפור אל תרדוף אחרי הטוב תברח מהרע לא יהיה רע יהיה נייטרלי אחר כך נבנה משהו חדש.

ש: זה מזכיר לי.

אליעד: רגע עוד משפט אחד, זה כמו נגיד אנשים.

ש: אני אתן לך דוגמה.

אליעד: כן.

ש: מישהו חונקים אותו והוא רוצה הוא אומר "לא אני רוצה לחנוק כאילו את זה שחונק אותי" אומרים לו "חכה רגע קודם כל תצא מהחניקה הזאת ותנסה לחנוק אותו".

אליעד: למרות שיש גם היגיון שאומר שאם תתחיל לחנוק אותו תוך כדי שהוא חונק אותך אז אולי הוא ישחרר את החניקה שלו, זה נכון אבל מה האמת שיחסית זה יותר קשה, בהכרח יותר קשה? לא יודע נתתי עוד כיוון אם מישהו מרגיש שיש לו שליליות והוא ישר מביא את החיובי וזה עוזר לו סבבה, אתה לא מצליח להיצמד לחיובי? קודם כל בוא תצא מהשלילי אחר כך נתקדם לחיובי.
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
חשיבה חיובית וחיים טובים - הספר על: חשיבה שלילית, חשיבה טובה, חשיבה נכונה, חשיבה חיובית, לחשוב חיובי, מחשבות חיוביות, איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף ועוד...

מחשבות חיוביות ושקט נפשי אמיתי - הספר על: מחשבות חיוביות, חשיבה שלילית, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חשיבה נכונה, איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
הנאה גשמית ליהנות לסבול ליצור התניה חיובית ביקורות שליליות של לקוחות בפייסבוק חשיבה חיובית דומה הנאה של שלמות ניהול מוניטין שלילי לגרום למישהו ליהנות מינית חשיבה שלילית קיצונית הנאה שלמה פירושים שליליים וחיוביים מגזים בפירושים השליליים מסרים שליליים להתמודד עם דירוג שלילי בגוגל הסרת פרסום שלילי בפייסבוק האם אפשר ליהנות בלי לסבול? הרגשה חיובית ביקורת בונה וחיובית האם ניתן ליהנות מסקס בלי סקס? הנאה מהחיים דוגמה אישית חיובית הנאה שקרית לגרום לצופים ליהנות מהסרט להפסיק חשיבה שלילית איך ליהנות מהעבודה? מחשבות שליליות טורדניות איך ההנאה מסקס מושפעת ממשבר הקורונה? הנאה בשלמות שינוי רגש חיובי הנאה מאכילת מתוק סרטי סקס יוצרים הנאה מינית ליהנות מעבודה במכירות להגיע להנאה של אושר השפעה שלילית אני לא חיובי לופ שלילי איך ליהנות מתחושות? רגש חיובי בן אדם שלילי דברים חיוביים צורה חיובית משפטים חיוביים איך להגיע להנאה? מטען רגשי שלילי מחשבות שליליות בזוגיות התנהגות שלילית אנשים עם אנרגיה שלילית ליהנות מהרגע להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות פידבק שלילי איך ליהנות יותר... למה אני לא חיובי? חשיבה חיובית טובה קבלת ביקורת שלילית איך ליצור התניה שלילית? חשיבה חיובית בלבד תזרים חיובי תגובות חיוביות יצירת זיכרון שלילי לשכנע ילד ליהנות מה טוב בחשיבה שלילית? פחד חיובי ליהנות מסקס עם אותו בן אדם לגרום לעובדים ליהנות בעבודה אהבה עצמית שלילית להפסיק מחשבות שליליות פרסום שלילי באינטרנט חשיבה חיובית אמיתית הנעה שלילית להשיג הנאה ליהנות מהרע מאזן קלוריות שלילי איך נוצרת הנאה מינית? לחשוב חיובי או לחשוב שלילי אנרגיה חיובית אין סבל בלי הנאה ביקורות שליליות בפייסבוק איך לא לשתול מחשבה שלילית? להתמודד עם הסרת פרסום שלילי בגוגל למה טוב לחשוב שלילי? להתמודד עם הסרת פרסום שלילי בפייסבוק הנאה דמיונית להתמודד עם מוניטין שלילי בגוגל כתבות חיוביות בפייסבוק חשיבה חיובית רעה ליהנות בעבודה שלך הנאה בפנטזיה הנאה מתמדת איך נוצרת מחשבה שלילית? חיובי או שלילי חשיבה חיובית במכירות כתבות חיוביות בגוגל להתגבר על רצון להנאה לצאת משליליות התניה שלילית רואה את השלילי למצוא את הטוב שברע ליהנות מעצם הנתינה חוויה חיובית הנאה של אושר עוד נושאים ...
האתר Positive-Thinking.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל לחשיבה חיובית, אימון לחשיבה חיובית, לחשוב חיובי בתחום חשיבה שלילית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Positive-Thinking.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.0313 שניות - עכשיו 28_03_2026 השעה 10:04:59 - wesi27